Det är bara dagar kvar till VM och nationerna är i full gång med förberedelserna. För Janne Andersson och det svenska landslaget väntar en träningsmatch mot Peru innan det är dags att styra skutan österut mot Ryssland. Utöver träningslandskamper så är det fokus på Superettan och Division 1.

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Sverige - Peru 2

En tuff grupp väntar Sverige i VM men Janne Anderssons landslag har tidigare visat sig starka även mot svårt motstånd. Peru är sista testet innan det är dags att åka till Ryssland. Det här kommer bli en tuff match mot laget som kom femma i det sydamerikanska kvalet. Folket tror på en svensk seger men Peru ska inte underskattas. Värdet finns helt klart på tvåan!

 

2. Danmark - Mexiko 1

Mexiko är ett landslag i gungning för tillfället. Majoriteten utav laget ertappades med att ha festat till det rejält efter senaste träningsmatchen mot Skottland. Långt ifrån en optimal uppladdning när man nu ställs emot ett skickligt Danmark. Danskarna känns giftigare än på länge med ett mycket talangfullt lag. Hemma mot Mexiko är man med all rätt favorit, ettan spelas!

 

3. Frankrike - USA 1

Frankrike är en av titelaspiranterna i VM och kommer med största sannolikhet gå långt i turneringen. I den senaste träningsmatchen slog man Italien med 3-1, siffror som borde vart betydligt större. Nu ställs man emot USA, matchen spelas i Lyon. USA kommer inte att spela VM vilket betyder att vi kan få se en del nya namn testas här. Frankrike är solklara favoriter med all rätt, etta.

 

4. Ungern - Australien 2

Ett svagt Ungern som inte tog sig till VM ska ställas emot ett laddat Australien. Ungern fick endast 1-1 i senaste matchen mot Vitryssland, dessutom är lagets stjärna Dzsudzsak skadad. Australien vann mot Tjeckien med hela 4-0 och ser starka ut inför VM-mästerskapet. Laget innehåller flera bra spelare som Robbie Kruse, Mile Jedinak och Aaron Mooy. Trots bortaplan så ska Australien ha en god chans till vinst här.

 

5. Brage - Varberg 1

Fyra matcher från Superettan denna Stryktipsomgång och en utav dem Brage mot Varberg. Nykomlingarna har gått mycket starkt i början av säsongen, trots förlust i senaste omgången mot Norrby. Brage ser dock fortsatt starka ut. Varberg kommer ifrån en tung derbyförlust mot Halmstad senast, fjärde raka förlusten. Nu väntar ännu en tuff match för Varberg. Brage ska vinna detta, etta.

 

6. Halmstad - IK Frej 2

IK Frej från Täby har bättrat på sin resultatrad på sistone och har bara förlorat en av sina fyra senaste matcher. Vinst i lördags mot Öster med 3-2. På bortaplan har de dock fortfarande inte tagit en enda poäng. Halmstad är inne på sin sjunde match utan förlust men har haft en hel del flyt på vägen. Till denna match saknar man viktiga pjäser i Jesper Westerberg och Peter Larsson. Hemmalaget streckas vilt här men ettan känns långt ifrån given. Skrälltvåan ligger närmast till hands, även om en gardering ska göras tidigt.

 

7. Öster - Norrby 1

Stundtals spelar Öster riktigt fin fotboll men har väldigt svårt att freda sig kring eget mål. Tre raka förluster för laget som därtill släppt in 9 mål under dessa matcher. Norrby vann en viktig match senast mot Brage men kommer att få problem här. 8 raka matcher lagen emellan som slutat med seger för Öster, så även denna gång. Etta!

 

8. AFC Eskilstuna - Landskrona 1

AFC Eskilstuna är ett lag som vill slåss om uppflyttning till Allsvenskan. En enda förlust på elva matcher är mycket bra. Kommer ifrån en oavgjord match emot Jönköping Södra där man spelade bra. Till denna match får man tillbaka tre viktiga spelare som var avstängda senast. Landskrona har vart bra men det här får ses som en utav säsongens svåraste matcher. Dessutom är Alexander Tkacz avstängd. Hemmalaget spelas, etta.

 

9. Nyköping - Sandviken 1

Fem matcher ifrån Division 1 med på kupongen. Nyköping landade på en fjrädeplats förra säsongen. Man har inte imponerat i inledningen utav denna säsong. Även Sandviken har öppnat svagt med tio poäng på tio omgångar. Nyköping får ses som det starkare laget utav dessa två och trots den dåliga formen bör man kunna vinna här. Ettan, med en gardering nära tillhands.

 

10. Rynninge - Forward 1

Andra derbyt på en vecka för Forward. Karlslund i onsdags, slutade med vinst, och nu på lördag väntar Rynninge. Rynninge är i bra form med sju vunna poäng på de tre senaste matcherna. Forward är nykomlingar men ligger trots det på en mycket imponerande tredjeplats i tabellen. Rynninge ska med all rätt vara favoriter, är en potentiell spik. Ettan spelas.

 

11. Grebbestad - Åtvidaberg 1

I Division 1 Södra börjar Grebbestad och Åtvidaberg att tappa mark mot de övriga lagen. En mycket viktig match det här i kampen om överlevnad. I onsdags plockade Åtvidaberg sin första seger för säsongen hemma mot Karlskrona. Detta med 41-årige Henrik Gustavsson mellan stolparna. Hållen nolla gör att det blir ett svårt beslut om vem som ska vara förstemålvakt. Grebbestad spelade oavgjort mot Oddevold i förra omgången, dessförinnan fyra raka förluster. Svårtippad match mellan två lag som inte har råd att förlora. Grebbestad för tecknet tack vare hemmaplan men alla tecken är att önska.

 

12. Ljungskile - Ängelholm 2

LSK spelade oavgjort mot bottenkonkurrenten Skövde AIK och höll sig därmed på rätt sida strecket. Ljungskile har verkligen inte imponerat och man har nu tre raka matcher utan vinst. Ängelholm går däremot mycket bra för tillfället och i onsdags tog man sin andra raka seger när man slog Mjällby med 2-1. Alexander Engholm är avstängd till denna match men trots det ska bortalaget som gälla som favoriter. X2!

 

13. Torns IF - Tvååker 1

Två nykomlingar i Division 1 möts här, två nykomlingar som gjort det mycket bra. 20 poäng efter tio spelade omgångar för de båda lagen gör att de ligger trea respektive fyra i tabellen. Tvååker har dock en mindre formsvacka nu med en poäng på de två senaste matcherna. Torns IF är mycket starka på hemmaplan och ska vara favoriter här. Ettan spelas först!

 

Dagens spik!

 

Frankrike

Landslagen är i full gång med förberedelserna inför VM och Frankrike ser mycket intressanta ut. Vann klart mot både Irland och Italien samtidigt som spelet ser bra ut. USA är inget stjärnspäckat lag och såg riktigt uddlösa ut senast mot Irland. Det här blir för svårt för dem, Les Bleus vinner klart!

 

Kupongens skräll!

 

IK Frej

I toppen utav Superettan hittar vi Halmstad som imponerar. Under de senaste omgångarna har man dock haft en hel del tur. Nu saknar man två utav sina viktigaste spelare och utgången i matchen mot IK Frej känns oviss. Frej kan ställa till problem här och skrällen lockar!

 

72 rader

1. Sverige - Peru 2

2. Danmark - Mexiko 1

3. Frankrike - USA 1

4. Ungern - Australien 2

5. Brage - Varberg 1

6. Halmstad - Frej 1X2

7. Öster - Norrby 1

8. AFC Eskils. - Landskrona 1

9. Nyköping - Sandviken 1X

10. Rynninge - Forward 1

11. Grebbestad - Åtvidaberg 1X2

12. Ljungskile - Ängelholm X2

13. Torns - Tvååker 1X

 

432 rader

1. Sverige - Peru X2

2. Danmark - Mexiko 1X

3. Frankrike - USA 1

4. Ungern - Australien 2

5. Brage - Varberg 1

6. Halmstad - Frej 1X2

7. Öster - Norrby 1

8. AFC Eskils. - Landskrona 1

9. Nyköping - Sandviken 1X2

10. Rynninge - Forward 1

11. Grebbestad - Åtvidaberg 1X2

12. Ljungskile - Ängelholm X2

13. Torns - Tvååker 1X

 

SPELA STRYKTIPSET HÄR!