De stora ligorna har uppehåll när de europeiska landslagen laddar för de två sista omgångarna av Nations League. Sverige ligger pyrt till och ska Janne Anderssons mannar ha någon chans vinna gruppen måste de gå segrande ur den tuffa bortamatchen mot Turkiet. Räkna med ännu en underhållande fotbollshelg runt om i Europa!

Spelstopp: 15.59

 

  1. Turkiet - Sverige 2

Två sena mål signerade Emre Akbaba gav Turkiet segern när lagen möttes på Friends Arena i september. Snöpligt för Sverige men sett över hela matchen var det inte ett orättvist resultat. Gästerna dominerade matchbilden och även om de gulblå stack upp med många farliga chanser lyckades de inte nå upp i samma nivå som under VM. Men en bortamatch passar Janne Anderssons svenska landslag bättre då det innebär att de kan backa hem och förlita sig på kontringsspelet. Seger här är ett måste för att Sverige inte ska ha fortsatt chans att vinna gruppen och kan de hitta tillbaka till formen från i somras slår de Turkiet. Tvåan är spelvärd men måste garderas rejält.

 

  1. Italien - Portugal 2

Två klassiska fotbollsnationer möts under lördagen när regerande Europamästarna Portugal reser till Milano för att försvara sin nuvarande förstaplats i grupp A3 mot Italien. Senast lagen möttes vann Portugal med 1-0 efter mål av Milan-bekante André Silva. Anfallaren är just nu utlånad till Sevilla men ett nytt mål mot Italien på sin gamla hemmaarena hade suttit fint för den unge portugisen som verkligen har hittat formen under sin utlåning. Portugal kommer till spel utan storstjärnan Cristiano Ronaldo men de har nog med offensiv kraft för att hota även de bästa lagen. Gli Azzurri är inte vad de en gång var men det återspeglas inte i streckningen. Börja därför strecka från höger.

 

  1. Albanien - Skottland 2

Skottland var klart bättre när lagen möttes senast och även om de då spelade på hemmaplan bör de ha tillräckligt med kvalité för att borsta bort Albanien den här gången också. De leds av sin kapten och Liverpools outtröttlige ytterback Andrew Robertson som trots sin unga ålder har stor respekt i truppen efter genombrottet förra säsongen. Laget föll något överraskande borta mot Israel förra omgången och de kommer vilja ta revansch här för att ta tillbaka ledningen i gruppen. Albanien leds av en gammal italiensk försvarsjätte i form av Christian Panucci som vann både ligan och Champions League med Milan under deras storhetstid på 90-talet. Men ska de ha en chans här måste de försvara sig bättre än vad de gjort hittills för efter två raka förluster ligger de nu sist i gruppen. Skottland är det bättre laget och har övertaget efter 2-0 segern senast. Spika tvåan.

 

  1. Azerbajdzjan - Färöarna 1

Spelat har kanske inte sprakat för det östeuropeiska landslaget men efter fyra omgångar är Azerbajdzjan obesegrade i grupp D3. Det har dock bara blivit en seger men den kom på bortaplan mot just Färöarna med hela 3-0, och i gruppens sista hemmamatch kommer de vilja ge fansen något att glädjas över. Senast lagen möttes var det Brasilien-födde Richard Almeida som med två mål gav segern till sitt nya land. Senast blev det dock bara 1-1 mot Malta i en match där Azerbajdzjan dominerade spelet. Hemmalaget ska vara tillräckligt bra för att inte upprepa det misstaget mot Färöarna. Säker etta.

 

  1. Rumänien - Litauen 1

Gästande Litauen är uppe i fyra raka förluster och nu står de inför ännu en tuff utmaning i form av Rumänien. Hemmalaget besitter en väldigt respektabel 26:e plats på FIFA:s världsranking och även om det nuvarande laget inte är i samma nivå som den gyllene generationen under 90-talet så är de tillräckligt bra för att slå Litauen. Förra matchen slutade 2-1 till rumänerna i en spännande drabbning där Litauen kvitterade i 89:e minuten innan Alexandru Maxim avgjorde matchen i den tredje stopptidsminuten. På hemmaplan vinner Rumänien betydligt enklare.

 

  1. Malta - Kosovo 2

Malta jagar fortfarande sin första seger i Nations League och senast de mötte Kosovo förlorade de med 1-3. Rött kort på lagets kapten Michael Mifsud i 70:e minuten gjorde det svårt för den lilla ö-nationen att komma ikapp och när lagen nu möts på Ta’ Qali National Stadium är det lite som talar för att de ska få revansch. Gästande Kosovo toppar just nu tabellen med åtta poäng efter fyra matcher men fick snöpligt nog bara med sig ett oavgjort resultat i matchen mot Färöarna senast, trots klar dominans. Det finns en del kvalité i Kosovos landslag, bland annat Lazios Valon Berisha och Werder Bremens Milot Rashica, och de ska vara tillräckligt starka för att ta hem det även på bortaplan. Börja med tvåan.

 

  1. Accrington Stanley - Barnsley 1

Med en match mindre spelad har Barnsley bra läge att ta ikapp några poäng på serieledande Portsmouth i toppen av League One. Just nu ligger de fyra i ligan, sju poäng från förstaplatsen. De ställs mot nykomlingarna Accrington Stanley som något överraskande också är med i kampen om uppflyttningsplatserna. Spelet på hemmaplan har varit en starkt bidragande orsak till deras framgångar. Hemma på Crown Ground har Accrington inte förlorat sedan den första omgången. Det avgör saken. Strecka från vänster.

 

  1. Burton - Coventry 2

En annan nykomling är Coventry som har haft en svår tid sen de åkte ur Premier League säsongen 2001. De ljusblå hade då spelat 34 år i högsta ligan men föll sedan handlöst nedåt och den klassiska klubben var alltså nere i League Two förra säsongen. Som tur är varade inte mardrömmen alltför länge och en åttondeplats i League One efter 17 omgångar tyder på att de inte kommer behöva oroa sig för nedflyttning den här säsongen. Istället kan laget ta sikte på playoff-platserna och på resande fot har de skrapat ihop en hel del vinster. Coventry har just nu tre raka bortasegrar i ligan vilket ger dem en knapp fördel mot Burton, som åkte ur The Championship förra säsongen. Nigel Cloughs mannar ser inte ut att kunna studsa tillbaka utan ligger istället på en 14:e plats. X2!

 

  1. Doncaster - AFC Wimbledon 1

Bedrövliga Wimbledon har inte gett fansen, som också är lagets ägare, mycket att glädjas över den här säsongen. Den supporterägda klubben har bara fått ihop elva poäng på 17 spelade matcher och de har just nu sju raka förluster i ligan. De ställs mot Doncaster som har gått betydligt bättre. Hemmalaget har visserligen tre raka förluster i ligan men det har varit mot tufft motstånd och laget kommer inte få många bättre chanser att vända formsvackan. The Wombles är i usel form och borde inte ha något att säga till om. Spika ettan!

 

  1. Luton - Plymouth 1

Ännu en kamp mellan botten och toppen när Plymouth reser till Kenilworth Road för att försöka ta poäng mot upplflyttningskandidaten Luton som ännu inte har förlorat på hemmaplan den här säsongen. The Hatters har fyra ligamatcher utan förlust och det ska mycket till om de ska tappa poäng här. Plymouth vann visserligen sin senaste bortamatch mot Scunthorpe men det var lagets enda den här säsongen och ingen förväntar sig att de ska plocka poäng mot topplagen. Räkna med en stabil seger för hemmalaget.

 

  1. Oxford - Gillingham 1

Inget av lagen som möts i kupongens elfte match har direkt imponerat den här säsongen men det borde ändå vara viss fördel för Oxford United som har skrapat två raka hemmasegrar i ligan. Nu ställs de mot en av sina favoritmotståndare, nämligen Gillingham som de har åtta raka tävlingsmatcher utan förlust mot. Senaste förlusten kom i League Two för sju år sedan. The Gills ligger några placeringar ovanför i tabellen men det skiljer bara tre poäng mellan lagen. Med tanke på tidigare historik väljs ettan först men gardera med krysset på större system.

 

  1. Shrewsbury - Rochdale X

Ännu en match från League One och ännu en match från ligans nedre hälft. Shrewsbury tar emot Rochdale och med 17 matcher spelade skiljer det endast två poäng mellan lagen. Gästerna har faktiskt trivts bättre på resande fot den här säsongen och har lyckats skrapa ihop tolv av 20 poäng på bortaplan. Båda lagen har en ganska trevande form för tillfället och det är svårt att ge någon fördelen i vad som kan bli en väldigt jämn match. Bra läge att gå för utdelning och då hemmalaget streckas som klara favoriter är det fint värde på både krysset och tvåan. Ettan chansas därför bort till förmån för gästernas chans till poäng.

 

  1. Southend - Blackpool 2

Kupongens sista match spelas på Roots Hall i Southend-on-Sea. Hemmalaget tar där emot Blackpool. The Shrimpers har två raka förluster i ligan men båda kom på bortaplan mot starkt motstånd. Här väntar den första hemmamatchen i ligan på nästan en månad. De ställs mot ett numera formstarkt Blackpool som efter vinsten mot ett starkt Accrington i EFL Trophy tidigare i veckan nu har vunnit sina tre senaste tävlingsmatcher. Det skiljer just nu bara två poäng mellan lagen men The Tangerines har en match mindre spelad och en vinst här skulle kunna ta dem upp på playoff-plats. Räkna med en jämn match men det ska vara knapp fördel bortalaget. Slopa ettan även här.

 

Kassaskåpet! - Azerbajdzjan

Senast lagen möttes vann Azerbajdzjan med 3-0 på bortaplan. Inget tyder på att det ska bli lättare för Färöarna på resande fot och ett obesegrat hemmalag har stor fördel här. Stabil hemmaseger att vänta!

 

Varningen! - Italien

I Cristiano Ronaldos frånvaro streckas Gli Azzurri som favoriter i hemmamatchen mot Portugal men vi får inte glömma att det blev en förlust för Italien senast lagen möttes. Italien är inte vad de en gång var och kan mycket väl torska även i Milano.

 

96 rader

  1. Turkiet - Sverige 1x2
  2. Italien - Portugal x2
  3. Albanien - Skottland 2
  4. Azerbajdzjan - Färöarna 1
  5. Rumänien - Litauen 1
  6. Malta - Kosovo 2
  7. Accrington - Barnsley 1x
  8. Burton - Coventry x2
  9. Doncaster - Wimbledon 1
  10. Luton - Plymouth 1
  11. Oxford - Gillingham 1
  12. Shrewsbury - Rochdale x2
  13. Southend - Blackpool x2

 

864 rader

  1. Turkiet - Sverige 1x2
  2. Italien - Portugal 1x2
  3. Albanien - Skottland 2
  4. Azerbajdzjan - Färöarna 1
  5. Rumänien - Litauen 1
  6. Malta - Kosovo x2
  7. Accrington - Barnsley 1x2
  8. Burton - Coventry x2
  9. Doncaster - Wimbledon 1
  10. Luton - Plymouth 1
  11. Oxford - Gillingham 1x
  12. Shrewsbury - Rochdale x2
  13. Southend - Blackpool x2