Under torsdagens Europatips ligger Jackpotten på 3 miljoner kronor när 13 returmatcher i Europa League-kvalet ska tippas. Tre norska och ett danskt lag representerar Skandinavien på kupongen, och dessa fyra lag ska anses ha rimliga chanser att ta sig vidare. Fixar du 13 rätt?

Spelstopp: 18.59

1. Basel - Vitesse 2

Det schweiziska laget Basel, som gick till åttondelsfinal i Champions League i fjol, har knappast imponerat i inledningen av den här säsongen. Schweizarna fick storstryk mot grekiska PAOK i Champions League-kvalet nyligen och redan efter fyra omgångar i den inhemska ligan är Basel fem poäng bakom de regerande mästarna Young Boys i tabellen. I den första matchen mot borta mot Vitesse lyckades dock de rödblåa bärga en seger, men det krävdes ett övertidsmål för att skilja lagen åt då. Gästerna kommer från en övertygande 5-1 seger mot Groningen i helgens seriepremiär och ska definitivt inte räknas bort här. Gå för skrällen i Match 1 och tryck in alla tecken!

2. Burnley - Istanbul Basaksehir 2

Det turkiska laget Istanbul Basaksehir har inlett säsongen positivt. I helgens ligapremiär mot Trabzonspor vann laget från Istanbul med 2-0 där en viss Emmanuel Adebayor satte spiken i kistan, och i den första matchen mot Burnley var turkarna det bättre laget även fast matchen slutade mållöst. The Clarets såg bra ut i helgens seriepremiär borta mot ett blekt Southampton men frågan är om inte nivån på motståndet skruvas upp en aning under torsdagen? Vi tvivlar på hemmalaget och dess tunna trupp och väljer att strecka från höger på Turf Moor. 

3. Feyenoord - Trencin 1

Trencin, som säkerligen inte klingar speciellt högt för gemene man, stod för en riktig skräll mot Feyenoord i den första matchen som spelades i Slovakien där hemmalaget vann med 4-0. Holländarna var dock det spelförande laget och hemma i Rotterdam råder det inga tvivel kring vart favoritskapet ska läggas. Feyenoord har ett betydligt bättre lag på pappret och har ett oerhört bra track record på De Kuip. Vi räknar med att hemmalaget kavlar upp ärmarna och att Robin van Persie skjuter hem segern till holländarna. Frågan är om det räcker för ett avancemang? Ytterst tveksamt. Men urstark etta hur som helst i Match 3!

4. Partizan Belgrad - Nordsjälland 1

Talangfabriken Nordsjälland har ett riktigt jobbigt utgångsläge i Belgrad. Danskarna, som besegrade AIK i den förra kvalomgången, föll hemma mot Partizan Belgrad med 1-2. Den ghananske anfallaren Godsway Donyoh är fortfarande skadad och gästerna har förlorat och dessutom gått mållösa i två raka seriematcher. Lite talar för att man ska lyckas vända på det här i Serbien. Partizan är nämligen en maktfaktor i Belgrad och känslan är att 1X står sig riktigt bra här. 

5. Lech Poznan - Genk 2

Genk dominerade den första matchen på Luminus Arena mot Lech Poznan och vann med 2-0. Siffror som faktiskt var i underkant. Nu kommer polackerna att tvingas flytta fram positioner, något som bör passa ett ungt och fartfyllt bortalag. Gästerna såg bra ut under försäsongen och är obesegrade i både ligaspelet och spelet ute i Europa den här säsongen. Polackerna brukar dock vara väldigt starka på hemmagräs så vi vill nog trycka in en gardering på utgångstvåan. 

6. Molde - Hibernian 1

Helt öppen returmatch stundar i Molde denna torsdag eftersom den första bataljen mellan lagen, som spelades i Skottland, slutade mållöst. Norrmännen får dock bära favoritskapet hemma på Aker Stadion. Hibernian saknar alltjämt den rutinerade mittbacken Darren McGregor och Ádám Bogdan mellan stolparna. Molde har gått riktigt starkt i ligaspelet den senaste tiden, i synnerhet på hemmagräs där serieledarna Brann fick se sig besegrade i helgen med 1-5. Molde får tipset mot Hibernian som trivs betydligt bättre hemma på Easter Road. 

7. Rijeka - Sarpsborg 1

Sarpsborg har börjat spela upp sig i ligaspelet men trots detta befinner sig gästerna på en ganska blek femteplats i den norska ligan. Den första matchen mot Rijeka, som spelades på Sarpsborg Stadion, slutade 1-1, vilket sätter kroaterna i förarsätet inför returen denna torsdag. Rijeka slutade på andraplats i den inhemska ligan i fjol men var trots detta Kroatiens bästa hemmalag då. Kroaterna har inte förlorat på hemmagräs under hela 2018, och besegrade bland annat Milan i Europa League på Rujevicastadion den gångna säsongen. Ettan ska spikas!

8. Rosenborg - Cork City 1

Rosenborg vann med 2-0 borta mot Cork City i den första matchen och resultatet speglade matchbilden. RBK, som får betraktas som Norges bästa lag, ska utan tvekan ha väldigt bra chanser att ta sig ett steg närmare gruppspelet. De irländska lagen håller sällan måttet i det europeiska sammanhangen. Gästerna har ruskigt svaga papper på resande fot ute i Europa och väldigt lite talar för att man ska bättra på den statistiken på Lerkendal Stadion i Trondheim under torsdagen. Etta!

9. Bordeaux - Mariupol 1

Nu är nog det roliga slut för Mariupol! Laget från Ukraina, som med minsta möjliga marginal lyckades brotta ner Djurgården i den förra kvalomgången, förlorade hemmamötet mot Bordeaux med 1-3. Gästerna är långt ifrån ett av nationens bättre lag så visst ska fransmännen bara kunna städa av den här matchen? Hemmalaget åkte på en rejäl missräkning i hemmapremiären mot Strasbourg i helgen. Det blev förlust med 0-2 men man bör nog inte lägga alltför stor vikt kring det eftersom brassen Pablo blev utvisad innan kvarten var spelad. Ettan är stark!

10. LASK Linz - Besiktas 2

Besiktas vann bara med 1-0 i Istanbul förra veckan så det finns fortfarande chanser för det österrikiska laget att ta sig ett steg närmare gruppspelet. Det kommer dock att bli en väldigt svårlöst uppgift. Besiktas spände verkligen musklerna den gångna säsongen i Champions League och kommer till spel under torsdagen med en seger i ryggen från hemmapremiären i Süper Lig. Med rutinerade spelare som bland annat Pepe, Ricardo Quaresma och Ryan Babel i laget känns både rutinen och kvalitén alldeles för påtaglig hos turkarna för att de ska slarva bort det här! X2 ska räcka väldigt långt. 

11. Luzern - Olympiakos 2

Den grekiska storklubben blev alldeles för svåra för Luzern i Pireus förra veckan. Olympiakos vann betryggande med 4-0 vilket förmodligen lämnar en väldigt trött returmatch att vänta i Schweiz. Något som Luzern kan dra nytta av? Grekerna är inte alls lika trygga när det kommer till bortaspelet i de europeiska sammanhangen och med tanke på den skrala digniteten av den här fajten så är tvåan definitivt inte något tecken som ska spikas. Gardera efter plånboken!

12. Maribor - Rangers 1

Steven Gerrard har fått en perfekt start på sitt tränaruppdrag i Glasgow. Efter två omgångar i skotska Premiership har Rangers tagit fyra poäng och i hemmamatchen mot Maribor blev det seger med 3-1. I Liverpool-legendarens trupp ingår bland annat Ryan Kent, Oviemuno Ejaria och Jon Flanagan. Det stundar dock en tuff returmatch för det Liverpool-betonade laget. Slovenerna spände musklerna i helgens ligamatch hemma mot Gorica där Maribor vann med hela 5-0, och det är just på hemmaplan Maribor brukar kunna stå upp bra i Europa. Ettan streckas lågt så börja med ettan. 

13. Zenit - Dinamo Minsk 1

Ska Zenit åka ut mot Dinamo Minsk? Det ser onekligen ut så. Vitryssarna vann med 4-0 hemma i Minsk förra veckan och nu krävs det en rejäl uppryckning från Zenit för att man ska lyckas krångla sig vidare från det här. Det råder inga tvivel kring att det i grunden är en rejäl klasskillnad mellan dessa lag. Hemmalaget har ett riktigt stjärnspäckat lag som har full pott i den ryska ligan efter tre omgångar, utan ett enda insläppt mål. Dinamo Minsk har i sin tur inte vunnit den inhemska ligan sedan 2004! Så matematiken är enkel. Om Zenit kommer upp i någorlunda nivå så ska man besegra gästerna alla dagar i veckan hemma i St. Petersburg. Frågan är om ryssarna hinner göra tillräckligt många mål? Etta!

Kassaskåpet! - Feyenoord

Trencin är långt ifrån nationens bästa lag och ska i grunden inte räcka till mot Feyenoords kaliber. Holländarnas insats i Slovakien var bedrövlig men i Rotterdam räknar vi med en rejäl uppryckning och således klasskillnad!

Varningen! - Vitesse

Basel har inte alls övertygat i inledningen av säsongen och schweizarna hade rejält med medstuds som lyckades lösa segern borta mot Vitesse förra torsdagen. Gästerna har utan tvivel fullt rimlig skrällchans här!

96 rader

1. Basel - Vitesse 1x2
2. Burnley - Basaksehir x2
3. Feyenoord - Trencin 1
4. Partizan - Nordsjälland 1x
5. Lech Poznan - Genk x2
6. Molde - Hibernian 1
7. Rijeka - Sarpsborg 1
8. Rosenborg - Cork City 1
9. Bordeaux - Mariupol 1
10. LASK Linz - Besiktas x2
11. Luzern - Olympiakos x2
12. Maribor - Rangers 1
13. Zenit - Dinamo Minsk 1

864 rader

1. Basel - Vitesse 1x2
2. Burnley - Basaksehir 1x2
3. Feyenoord - Trencin 1 
4. Partizan - Nordsjälland 1x
5. Lech Poznan - Genk x2
6. Molde - Hibernian 1x
7. Rijeka - Sarpsborg 1
8. Rosenborg - Cork City 1
9. Bordeaux - Mariupol 1
10. LASK Linz - Besiktas x2
11. Luzern - Olympiakos 1x2
12. Maribor - Rangers 1x
13. Zenit - Dinamo Minsk 1