Vid sidan av Fotbolls-VM spelas det en hel del bonnboll i Sverige. Två matcher från Svenska Cupen och tio matcher från Division 2 tippas. Det finns gott om värde att tälja så häng med mot 13 rätt! 

Spelstopp: 18.59 


1. Karlslund - Carlstad United 2 

Svenska Cupen inleder kupongen med två möten med idel lag från Division 1 Norra. Carlstad United, som toppar Norrettan, är obesegrade i åtta raka matcher. Segrarna kommer ofta på bortagräs där värmlänningarna faktiskt stått för sju av åtta möjliga trepoängare under säsongen. Örebro-laget Karlslund har i sin tur förlorat tre av de fem senaste hemmamatcherna, och hemmalaget som spelade i Division 2 i fjol håller till i botten av Norrettan. Favoritskapet är befogat. Tvåa!  

2. Syrianska - Västerås SK 1 

Den andra matchen i Svenska Cupen spelas i Södertälje. Syrianska, som åkte ur Superettan i fjol, fick in ett par stjärnspäckade värvningar inför säsongen. Däribland Mathias Ranégie som toppar den interna skytteligan. På samma poäng som serieledarna Carlstad United hittar vi Västerås. VSK har dock långt ifrån lika övertygande form som hemmalaget. De gulröda har riktigt bra form och trots att gästerna vann mot Syrianska tidigare under hösten så känns ettan smartast att utgå från här. Men den ska garderas tidigt.  

3. Täfteå - Gottne 1 

Täfteå ligger i botten av Division 2 Norrland, men det är bara två poäng som skiljer laget från nykomlingen Gottne. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Umeå-laget Täfteå med 1-0, och känslan är att hemmalaget bör råda som favoriter här trots tabelläget. Lägg därtill att två ordinarie spelare hos gästerna är avstängda. Jimmy Eriksson som fick rött kort senast mot Piteå, och Emir Ragipovic som drog på sig sin tredje varning för säsongen i samma match. Börja med ettan. 

4. Stenungsund - Torslanda X 

Det vankas derby på västkusten. Torslanda inledde säsongen i Division 2 Norra Götaland katastrofalt, därav en ganska sval tabellplacering. Men gästerna har stått för en rejäl uppryckning den senaste månaden. Hisingelaget är obesegrade i fyra matcher i följd, och de två senaste matcherna har slutat med seger. Stenungsund ligger ett par kliv upp i tabellen, men den senaste 1-3 förlusten mot Skoftebyn var knappast något styrkebesked. Med tanke på att ettan lutar åt att streckas hårt utgår vi från krysset.  

5. FBK Karlstad - Uddevalla 2 

FBK Karlstad har spelat upp sig på slutet, men trots det återfinns värmlänningarna på en jumboplats i Division 2 Norra Götaland. Nu ställs man mot Uddevalla, som hemmalaget redan förlorat mot under säsongen. Gästerna ligger på en femteplats inför omgång 14 och kommer från en riktigt bra insats i Vänersborg IF. Uddevalla vann med klara 3-0 och nu har västkust-laget blott en förlust på resande fot sett till de sex senaste matcherna. Strecka från höger.  

6. Sundbyberg - Valbo 2 

Sundbyberg var inne i en mycket dyster period innan den senaste segern mot Gamla Upsala. Huvudstadslaget hade tre raka förluster mot mindre kvalitativt motstånd dessförinnan. Daniel Henrique Da Silva, som gjort sex mål under 2018, är avstängd i det här mötet. Trots det ser det svenska folket ut att strecka ettan hårt. Valbo besegrade topplaget Gute senast, och är bara två pinnar bakom hemmalaget i tabellen. Gästerna kommer att erbjuda ett enormt fint spelvärde, något man bara måste utnyttja. Utgå från höger.  

7. Sleipner - Aspudden 2 

I Norrköping har den klassiska klubben Sleipner det väldigt svårt i Division 2 Södra Svealand. De blåvita har tre matcher utan seger och på de sju senaste hemmamatcherna har laget bärgat blott två poäng. Hemmalaget är näst sist i seriespelet med sju poäng upp till säker mark. Aspudden-Tellus är i ett helt annat läge. Gästerna är bara fyra poäng bakom Haninge som toppar tabellen och för en vecka sedan ställdes Aspudden mot serieledarna i en match som slutade med delad pott. Tvåan är en riktigt bra spik!  

8. Olympic - Vinberg 2 

Malmö-laget Olympic går trögt i Division 2 Västra Götaland. Skåningarna är bara två poäng före Ullared som återfinns på en kvalplats inför omgång 14. Sett till lagets tre senaste Lindängens IP i Malmö, har Olympic bara plockat två poäng på de fyra senaste matcherna. Vinberg är betydligt mer stabila och ligger i mitten av tabellen. Dessutom tvis gästerna riktigt bra på resande fot. Favoritskapet är befogat och tvåan känns som en given utgång.  

9. Rosengård - Varbergs GIF 1 

Vi håller oss kvar i Malmö och tittar till mötet på Rosengårds IP. Hemmalaget som spelade i Division 1 i fjol är starka hemma på skånsk mark. Skåningarna har bara förlorat en match under säsongen på hemmagräs och sett till de tre senaste hemmamatcherna har Rosengård tagit nio poäng. Gästande Varbergs GIF är tabelljumbo och formen är allt annat än bra. Gästerna har två raka förluster och den senaste insatsen mot Hittarp slutade 0-7! Under all kritik. När lagen möttes i Varberg tidigare under säsongen vann Rosengård med 3-1 och vi räknar med en ny seger här. Solklar etta.  

10. IFK Hässleholm - Nässjö 1 

IFK Hässleholm har haft det tungt i juni. Hemmalaget förlorade senast mot Bromölla med 0-1 och det var skåningarnas tredje raka förlust. På hemmagräs är dock de gulsvarta ganska stabila, där fyra av de sex senaste matcherna har slutat med tre poäng. Nässjö ligger i andra delen av tabellen, det vill säga i toppen av tabellen. Men detta till trots har gästerna det förtvivlat svårt på bortagräs. Med tanke på hemmaplansfördelen håller vi hemmalaget som knappa favoriter, men känslan är att samtliga tecken bör tryckas in.  

11. Sölvesborg - Räppe 2 

Blekinge-laget Sölvesborg, som är nykomlingar i Division 2 Östra Götaland, går det allt annat än bra för. De svartvita är nästjumbo i tabellen inför omgång 14 och sett till de nio senaste matcherna har Sölvesborg spelat in ynka två poäng. Räppe befinner sig i ett helt annat läge. Gästerna besegrade serieledarna Assyriska Turabdin med 4-2 och det var Räppes fjärde raka match utan nederlag. Strecka från höger!  

12. Berga - Nosaby X 

Bergas segerlösa trend fortsätter. I lördagens match mot Österlen tappade Kalmar-laget en halvtidsledning till underläge, men matchen slutade 3-3. Det var hemmalagets tredje raka match utan seger. På onsdag ställs IFK Berga mot Skånelaget Nosaby. Gästerna återfinns på tredjeplats i Division 2 Östra Götaland inför 14, trots det är formen vacklande. Nosaby förlorade senast mot Hässleholms IF med 0-3. Svårt att välja sida här, därav synas krysset. Men här bör nog samtliga tecken plockas med.  

13. Coritiba - Paysandu 

Kupongen rundas av med ett möte från Serie B i Brasilien. Paysandu slutade på den undre halvan i fjol och gästerna återfinns på en liknande placering här. De blåvita har fem raka matcher utan en enda viktoria och mycket talar för att den trenden fortsätter här. Coritiba spelade i Serie A i fjol och är den här säsongen ett topplag i Serie B. Hemmalaget har tagit 16 av 18 möjliga poäng på hemmagräs i seriespelet under säsongen. Spika ettan! 


 

 

Kassaskåpet! - Lag 

Rosengård har grundkapacitet för toppstriden och ska vara ett par nummer större än Varberg. Gästerna är tabelljumbo med 36 insläppta mål på 13 matcher av en anledning.  

Varningen! - Valbo 

Sundbyberg har stått för ett par rejält klena prestationer under juni månad. Valbo håller jämna steg med huvudstadslaget och kan utan minsta tveksamhet få med sig något här. Föredömligt spelvärde på gästerna! 

 

144 rader 

1. Karlslund - Carlstad 2   
2. Syrianska - Västerås 12 
3. Täfteå - Gottne 1x 
4. Stenungs. - Torslanda x2 
5. Karlstad - Uddevalla 2 
6. Sundbyberg - Valbo x2 
7. Sleipner - Aspudden 2 
8. Olympic - Vinberg 2 
9. Rosengård - Varberg 1 
10. IFK Hässle. - Nässjö 1x2 
11. Sölvesborg - Räppe 2 
12. Berga - Nosaby 1x2 
13. Coritiba - Paysandu 1 

 

1296 rader 

1. Karlslund - Carlstad x2 
2. Syrianska - Västerås 12 
3. Täfteå - Gottne 1x 
4. Stenungs. - Torslanda 1x2 
5. Karlstad - Uddevalla 2 
6. Sundbyberg - Valbo 1x2 
7. Sleipner - Aspudden 2 
8. Olympic - Vinberg x2 
9. Rosengård - Varberg 1 
10. IFK Hässle. - Nässjö 1x2 
11. Sölvesborg - Räppe 2 
12. Berga - Nosaby 1x2 
13. Coritiba - Paysandu 1