Vilka är Superettan 2024 bästa spelare? Vi har en ny spännande säsong här och nu är det dags att ta en titt på vilka spelare i Superettan som är de bästa just nu. Betting kommer fortsätta hårdbevaka Sveriges näst bästa serie och följa spelarna på denna listas utveckling under hela året!

Spela på Superettan hos Expekt!

Utan inbördes ordning har vi tagit fram Superettans fem viktigaste lirare som betyder mest för respektive lag.  Förra året dominerade spelare från Västerås SK och GAIS inte helt oväntat listan med utmärkelser från Superettans.

Manasse Kusu – Mittfältare, Östers IF

Här har Östers IF en riktigt guldklimp på mittfältet. Kusu har spelat flera matcher i svenska ungdomslandslaget och gör nu sin femte säsong i Växjölaget.

Resan började i Sylvia där han sedan värvades till IFK Norrköping där det blev 12 allsvenska framträdanden.

Två mål på 25 matcher blev det förra säsongen i Superettan som blev en stor besvikelse för klubben. Nu satsar man på nytt stenhårt för att äntligen göra comeback i den högsta serien efter många års frånvaro.

Läs mer: Alla speltips superettan 2024!

Kalle Holmberg – Anfallare, Örebro SK

Anfallaren är tillbaka i klubben där allt startade 2011. Efter en sväng till IFK Norrköping, Djurgården och Hamrun på Malta så är Kalle Holmberg redo att ta sitt ÖSK tillbaka till finrummet igen.

På 18 matcher blev det 13 mål i fjol och vi ser spelaren som en seriös utmanare till att ta hem skytteligan i Superettan 2024.

Han har nu hunnit bli 31 år gammal men det märks inte under försäsongen där det blivit 5 mål på 6 matcher, varav två i Svenska Cupen.

Superettan 2024 Högsta odds Spelbolag
Vinner skytteligan 10,00

Adam Bergmark-Wiberg – Anfallare, Östers IF

Ett av seriens stora utropstecken från ifjol är ”ABW” i Öster. Det blev 15 mål och 5 assist vilket gav en tredjeplats i skytteligan. Vinnaren var lagkamraten Jesper Westermark på 17 mål, en spelare som nu lämnat Sverige för spel i Polen.

Det ryktades om nya klubbadresser för Bergmark-Wiberg som valde att stanna för att ge ett nytt försök till att ta den klassiska klubben tillbaka till Allsvenskan.

Stort ansvar vilar på 26-åringens axlar. Den nya tränaren Martin Foyston har plockat in Alibek Aliev från Trollhättan som ska täcka upp för Jesper Westermark, hur snabbt han kommer in i det nya laget återstår att se men helt klart ett intressant anfallspar att följa här som lär göra en hel del mål.

Erick – Mittfältare, Östersunds FK

Många räknade bort Östersunds FK förra säsongen men laget gjorde det riktigt bra med tränaren Magnus Powell som lär varit extra nöjd med sin briljanta mittfältare, Erick.

Brassen spelade 29 matcher i Superettan 2023 och noterades för 1 mål och hela 9 assist. Det är spelarens bästa säsong och vi förväntar oss att Erick kommer fortsätta dominera på mittfältet i år.

Superettan 2024 Högsta odds Spelbolag
Gör flest assist 12,00

Gustav Lindgren – Anfallare, Degerfors IF

Den 22-åriga anfallaren i ”Bruket” har haft en strålande försäsong samt Svenska Cupen där han gjorde tre mål och var en stor anledning till att Degerfors gick till kvartsfinal.

Gustav Lindgren hämtades från Sollentuna FK under 2023 och spelade 16 matcher i Allsvenskan under 2023, där det blev 3 mål. Nu har spelaren verkligen blommat och hamnat på en nivå där han kan ta nästa steg i sin karriär.

Degerfors ser intressanta ut inte minst offensivt till den här upplagan och vi ser Lindgren som en seriös utmanare till att utmana i toppen av skytteligan 2024.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor:

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

FAQ: Bästa spelarna Superettan 2024

Här får ni svar på de vanligaste ställda frågorna om superettans bästa spelare.

Vem är Superettans bästa spelare?

Svårt att svara på i dagsläget men vi håller Adam Bergmark-Wiberg i Östers IF väldigt högt.

Vem var Superettans bästa spelare 2023?

Julius Lindberg från GAIS fick priset som superettans bästa spelare 2023.

Vem är Superettans bästa spelare genom tiderna?

En svår fråga att svara på men Superettan har haft spelare som Viktor Gyökeres och Saman Ghoddos som båda rankas högst i listan.