För damernas Fotbolls-VM 2023 är det Nent (Viaplay) som innehar rättigheterna för sändningarna. För att följa turneringen live är det deras streamingtjänst som gäller. Läs mer om live streaming av världsmästerskapet i fotboll.

Det blev klart redan 2020 att Nordic Entertainment Group sänder damernas Fotbolls-VM 2023 när de köpte rättigheterna till Världsmästerskapet. Avtalet innebär att Viaplays streamingtjänst och andra kanaler som ägs av koncernen är där du kan följa årets turnering i Australien/Nya Zeeland direktsänt med svenska kommentatorer.

Vårat blågula landslag har två matcher kvar i sin grupp G efter att de besegrade Sydafrika med 2-1 i första matchen. På schemat återstår Italien, lördag 29/7-09:30 och Argentina, onsdag 2/8-09:00, båda dessa kommer finnas tillgängliga att streama via Viaplay.

Supportrar Fotbolls-VM 2023

Foto:  Saeed KHAN / AFP

Förutom Sveriges möten i grupp G finns det fler stormatcher att se framemot som är högst rekommenderade. Dessa är, USA – Nederländerna, torsdag 27 juli, 03:00, England – Danmark, fredag 28 juli, 10:30, Frankrike – Brasilien, lördag 29 juli, 12:00, Kanada – Australien, måndag 31 juli, 12:00. Förutom de nämnda matcherna finns det flertalet andra matcher att se under mästerskapet

Söndagen den 20 augusti spelas finalen och du kommer att kunna streama den på Viaplay. Starttid för matchen är 12:00 svensk tid.

Tiderna varierar för stormatcherna då vissa sänds redan 03:00 på morgonen, men de flesta matcherna börjar runt 09:00 och framåt, vilket ändå är fördelaktigt för oss som bor på de nordliga breddgraderna under semestertider. För den som ändå jobbar under VM-månaden kan det kan vara läge att kolla med chefen om det är möjligt att live streama världsmästerskapet under arbetstid för att kunna följa så mycket som möjligt av turneringen.

För mer om TV-tider till Världsmästerskapet, se våran guide om TV-tider VM 2023.

Live stream VM 2023: Så här ser du VM i Australien/Nya Zeeland

För att se fotbolls-VM 2023 direktsänt behöver du en prenumeration på Viaplay då ett abonnemang krävs för att live streama matcherna. Tänk på att det billigaste paketet inte ger dig tillgång till att se världsmästerskapet med live stream.

För att kunna streama alla VM-matcher 2023 behöver du därför abonnemanget "Viaplay Medium", som kostar 379 SEK per månad. Även paketet Viaplay Total ger dig tillgång till att följa mästerskapet och annan sport som Premier League. Det kommer dock med en högre kostnad då det kostar 549 SEK per månad.

ODDS PÅ DAM-VM 2023

Gå till Viaplay genom att klicka på knappen nedan så kan du köpa det streamingpaket som passar dig bäst. När du har gjort det är du redo att titta på VM. Du väljer själv om du tittar via din tv, telefon, surfplatta eller dator.

Tänk på att spelbolagen inte direktsänder VM-matcher, även om de har ett bra utbud med alternativ för direktsändning, men världsmästerskapet i fotboll är inte ett av dem.

VM startade den 20 juli med öppningsmatchen mellan Nya Zeeland och Norge. Sverige klev in i turneringen söndag 23 juli.

Så streamar du Fotbolls-VM 2023

Under fotbolls-VM 2023 kan du få tillgång till 64 matcher att se via din tv eller live stream. Det är live stream via Viaplay som gäller. Du kan nyttja abonnemanget även om du befinner dig utanför landets gränser och om du har tillgång till internet

Såhär gör du för att se damernas världsmästerskap 2023

  1. Till Viaplay
  2. Välj mellan paketen, “Viaplay Medium”, “Viaplay Total”
  3. Nu har du tillgång till att streama alla matcher.

FAQ

Få svar på de vanligast ställda frågorna om fotbolls vm live stream.

Vilken svensk streamingtjänst visar Fotbolls-VM 2023?

Du kan livestreama VM 2023 i Australien/Nya Zeeland på Viaplay.

Kan jag livestreama VM 2023 gratis?

För att streama världsmästerskapet måste du ha rätt abonnemang hos Viaplay. Det finns inga gratistjänster för att följa turneringen.

Vilka möter Sverige i VM 2023?

De blågula damerna kommer att möta dessa nationer i gruppspelet:

23 juli kl. 07:00 Sverige – Sydafrika - Sky Stadium, Wellington). Sverige vann med 2-1

29 juli kl. 09:30 Sverige – Italien - Sky Stadium, Wellington. Matchen kan du streama hos Viaplay eller följa på kanal 6.

2 augusti kl. 09.00 Argentina - Sverige – Waikato Stadium, Hamilton. Matchen kan du streama hos Viaplay eller följa på kanal 6.

Vilken kanal visar Fotbolls-VM 2023?

För att följa mästerskapet linjärt via kanaler är det TV6 och TV10 som gäller.