Annons

Barcelona - Real Madrid odds

Taggar: El Clásico
Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Vilken match vi har att se fram emot på söndag den 14 januari när vi bjuds på årets första El Clasico, när de stora rivalerna Real Madrid och Barcelona möts i finalen av Super Cupen. Med avspark klockan 20.00 på  KSU Stadium  i Riyadh ser vi två lag som jagar säsongens första titel. Betting.se guidar er som vanligt i oddsdjungeln och ger er all den information ni behöver inför helgens stora match!

Spela på El Clasico hos Expekt!

Odds på El Clásico: Barcelona - Real Madrid

I listan nedan hittar du de aktuella odds på El Clasico på söndag.

Real Madrid med strålande form

Vi får spola tillbaka tiden till september 2023 för att hitta Real Madrids senaste förlust. En sanslös form och den här säsongen har man endast en förlust inför vårens avslutning. Barcelona har varit ojämna och verkligen inte kommit upp till den förväntade nivån. Räkna med att Barca kommer ut galet hungriga på revansch denna söndag.

Jude Bellingham briljerar i Real Madrid

Världens största talang och en av de bästa spelarna just nu är utan tvekan Jude Bellingham som fått en flygande start på sitt äventyr i Spanien och Real Madrid. Engelsmannen toppar just nu skytteligan i La Liga med 13 mål på 19omgångar. Sänker han Barcelona på söndag?

Jude Bellingham i El Clasico Högsta odds Spelbolag
Målskytt 3,20

Speltips inför Barcelona - Real Madrid: El Clásico

Barcelona har halkat efter Real Madrid och överraskningen Girona i La Liga. Nu är laget på jakt efter en boost genom att ta hem Supercopan. Lyckas man? Vi är väldigt tveksamma till det och ser "Los Blancos" fortsätta vara storebröder i rivalernas kamp. Det finns en del tveksamheter i Xavis trupp samtidigt som Carlo Ancelotti ser ut att få tillbaka den nyttiga Federico Valverde till denna final. Att Real Madrid lyfter bucklan till 1,70 ser i dagsläget ut som ett klart spelvärt bet att ta.

Här hittar du fler speltips till mötet mellan FC Barcelona - Real Madrid på KSU Stadium i Saudiarabien.

TILL BETHARD

Spelbolag med odds på Barcelona - Real Madrid

Nedan listar vi de spelbolag som år efter år levererar högst odds på El Clásico!

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.

El Clásico - Spaniens giganter drabbar samman

Med undantag för Champions League-finalen är El Clásico, mötet mellan Spaniens två giganter, den största matchen i fotbollsvärlden för klubblag. Givetvis handlar det om mötet mellan FC Barcelona från Katalonien och Real Madrid från den spanska huvudstaden. Förr i tiden fick endast matcherna i ligaspelet mellan lagen kallas för El Clásico. Idag ser det annorlunda och även matcher i det inhemska cupspelet och Champions League räknas. 

Rivaliteten går en lång väg tillbaka och är en duell mellan de två största städerna i landet. På ena sidan spansk nationalism från huvudstaden och på andra sidan katalansk nationalism som vill bli självständiga. Detta går tillbaka till 30-talet när Franco lät avrätta flera politiska motståndare i staden Barcelona som försökte göra Katalonien självständigt. Idag är den politiska debatten något annorlunda men katalansk självständighet är fortsatt på tapeten bland lokalinvånarna och mötet har kvar sin laddning även om det inte är på samma sätt som förr i tiden. När det kommer till prestigen att vinna lever det dock kvar i allra högsta grad och betydelsen för fansen kan inte underskattas.

Missa inte att se El Clasico

Läs om hur du livestreamar El Clasico

Boostade odds på Barcelona - Real Madrid

Eftersom matchen är en av de absolut största i fotbollsvärlden haglar det av erbjudanden och kampanjer när det vankas El Clásico. Boostade odds är till exempel något du ofta kan ta del av inför en match. Då höjer spelbolagen oddset på ett eller flera utfall av matchen.

När det gäller det spanska toppmötet brukar oddsen på både Real och Barca höjas för att ge något extra till spelarna. Med boostade odds får spelaren betydligt bättre spelvärde på matchen men det finns också andra erbjudanden att upptäcka på El Clásico. Riskfria spel och free bets är två exempel på spännande kampanjer i matcherna mellan FC Barcelona och Real Madrid.

Unibet är ett spelbolag som ofta har boostade odds på El Clásico. Dessa släpps ofta ett par dagar innan matchdagen.

FC Barcelona - Real Madrid - titelkampen

Att detta är Spaniens två giganter råder det inga tvivel om och även i Europas toppturneringar är det två dominerande lag. Räknar vi med alla turneringar har Barcelona 96 titlar medan Real Madrid har 90.

Real Madrid är dock klubben med de tyngre titlarna då de har fler ligatitlar och segrar i Champions League. ”Los Blancos” har vunnit Champions League 14 gånger vilket är flest i Europa. Detta kan jämföras med ”Barcas” 5. I La Liga har Real Madrid 34 titlar till skillnad från Barcelona som har 26. Däremot är ”Barca” mer framgångsrika i Copa del Rey med 31 titlar i spanska cupen mot Reals 19. 

FC Barcelona - Real Madrid - Head to head

Här är de senaste mötena i El Clasico.

Betta på El Clásico

När du ska betta på El Clásico finns det en hel drös med marknader tillgängliga. Över 200 alternativ brukar finnas att välja mellan och det är den match med flest marknader inom klubblagsfotbollen. Satsa på allt från klassiska marknader som 1X2, resultat och halvtid/fulltid. Men det finns också fler unika marknader som vilken spelare som blir målskytt, hur många inkast det blir i matchen och antalet gula respektive röda kort. 

Detsamma gäller när du bettar live på El Clásico. Då finns det ännu fler tillfälliga marknader tillgängliga som nästa målskytt och vilket lag som tar nästa kort. Från matchen startar hela vägen till slutsignal finns det odds och alternativ tillgängliga i din betting. Få matcher har lika mycket alternativ som matcherna mellan FC Barcelona och Real Madrid.

Startelvor El Clasico: Barcelona - Real Madrid

Här hittar ni lagens startuppställningar när de har släppts.

Bettingsidor med flest marknader för El Clasico

I denna topplista listar vi de bettingsidor som har flest marknader för El Clasicó i fallande ordning.

100 kr gratisspel

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Odds bonus på upp till 100 kr
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Villkor och krav:  Referera till Unibet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Välkomstbonusens värde är max 500 kronor. Min insättning 100 kr.

Välkomstbonus: 500 kr + 100 freespins

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
500kr insättningsbonus
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 35x omsättningskrav på casino, freespins gäller Book of Dead. 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80. Giltig i 60 dagar

Villkor och krav:  Referera till Betsson för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Gäller nya kunder, Maxbonus 500 kr & 100 freespins värde 1 kr per snurr. Min insättning 100 kr.

Spelkrediter upp till 1250 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Placera kvalificerande spel till värdet av din kvalificerande insättning (begränsad till 1.250 kr).

Ytterligare villkor: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.
Villkor och krav:  Referera till Bet365 för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

100 kr cashback hos Lucky Sports

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Schysst bonus
stort utbud av odds
snabba betalningsmetoder
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Hela din insättning måste omsättas minst en gång till oddset 2,00 eller högre inom 24 timmar.

Ytterligare villkor: Detta erbjudande gäller endast för nya kunder. Max summa att få tillbaka är 100 kr. Beloppet kommer betalas ut till dig inom 48 timmar.
Villkor och krav:  Referera till Lucky Casino för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan konto
Supersmidig livebetting!
Bredare oddsutbud än de flesta
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 12000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Erbjudandet är giltigt under perioden 2022-12-19 12:00 – tillsvidare. Endast ett bonuserbjudande per kund gäller. Lägsta insättning för bonus aktivering är 100 kr. Maximalt bonusbelopp är 1000 kr. Det är inga omsättningskrav på vinster från gratissnurr.
Villkor och krav:  Referera till Hajper för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

Rolig fakta i El Clásico

  • Längst svit som obesegrad: Real Madrid 8 matcher (3 mars 2001 - 6 december 2003)
  • Mest oavgjorda i rad: 3 (11 september 1991 - 7 mars 1992 och 1 maj 2002 - 20 april 2003) 
  • Flest vinster i rad: Real Madrid 7 st (22 februari 1962 - 28 februari 1964)
  • Största vinsten: Real Madrid 11-1 (19 juni 1943)
  • Flest gjorda mål: Lionel Messi 26 mål, Alfredo Di Stefano 18 mål, Cristiano Ronaldo 18 mål, Raul 15 mål
  • Flest matcher: Sergio Ramos 44 st, Lionel Messi 43 st
  • Kända spelare som representerat båda klubbarna: Samuel Eto’o, Luis Enrique, Luis Figo, Michael Laudrup, Ronaldo 
  • Flest assist: Lionel Messi - 14 st
  • Flest mål i rad: Cristiano Ronaldo med sina 7 mål på 6 matcher
  • El Clásico är den mest sedda fotbollsmatchen för klubblag efter Champions League-finalen. 

Applåder från Madridfansen

Att det är enorm rivalitet mellan de två klubbarna står klart sedan länge. Därför blir det ännu mer speciellt när motståndarfansen hyllar en spelare i andra laget. Detta har hänt tre gånger från Madridfansens håll till en spelare i Barcelona. Första gången fick Maradona applåder när han hade rundat målvakten och sedan väntade in honom. De största applåderna har Ronaldinho fått när han spelade fotboll på gudanivåer under mötet 2005 och nästan på egen hand ordnade segern med 3-0. Den tredje gången var det Andrés iniesta som fick applåder efter hans briljanta insats i mötet 2015. 

FAQ - El Clásico: Barcelona - Real Madrid

Här får du svar på de vanligaste ställda frågorna inför El Clasico.

När spelas El Clasico?

På lördagen den 14 januari, klockan 20.00 spelas nästa el Clasico.

Var spelas El Clasico?

Nästa el Clasico spelas på KSU Stadium  i Riyadh.

Vem vinner El Clasico?

Enligt nuvarande odds är Real Madrid favoriter.

Hur många El Clasico har Real Madrid vunnit?

Real Madrid har vunnit 101 el clasicos.

Hur många El Clasico har Barcelona vunnit?

Barcelona har vunnit el clasico 100 gånger.

Var hittar jag en bonus till att spela på El Clasico?

Läs om betting bonusar här.

Feedback