På fredag är det dags för den 83:e upplagan av herrarnas hockey-VM. Spelexpert Henrik Holm tror att det svenska laget, som har siktet inställt på ett tredje raka guld, får en riktig värdemätare direkt i premiären mot Tjeckien.

Enligt oddsen från Unibet blir det dock inget tredje guld för Tre Kronor denna gång. I stället kommer den ädlaste medaljen hamna i Ryssland där ryssarnas främsta utmanare är Kanada. Sverige är trea i oddslistan och ett vinnarspel på Henrik Lundqvist och gänget spelas till 4.50 gånger pengarna.

– Det är egentligen smått otroligt att Sverige har chans att knipa ett tredje raka VM-guld. Snacka om dynasti. Jag vågar dock lova att såväl ryssar som kanadensare är trötta på att få se sig brädade av Tre Kronor, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

"Finland är nog lite oroliga", säger spelexpert Holm

Årets VM-slutspel avgörs i Slovakien och senast det hände vann Finland sitt blott enda VM-guld. Ett spel på att de finska lejonen gör en favorit i repris och vinner årets mästerskap står i oddset 16.00.

– Finland är nog lite oroliga inför årets mästerskap. Förhandstruppen är inte supermeriterad, men just därför kanske de skräller och går hela vägen. Värdnationen Slovakien å sin sida står i vinnaroddset 33.00, så ett hemmaguld vore en ännu större skräll, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Övriga utmanare till guldet är enligt oddsen USA (5.75) och Tjeckien (14.00). Fjolårsfinalisten Schweiz ser ut att gå mot ett tufft mästerskap. Ett spel på att schweizarna vinner VM-guld står i oddset 28.00.

Spela på hockey-VM här hos Unibet

Missa inte "Davids hockey-VM"!

Under hockey-VM kommer vår tennisexpert David Thorstensson att göra sitt yttersta för att visa att hans spelkunskaper minsann går att applicera på andra idrotter än tennis.

Är du lika nyfiken som vi på att följa hur det går för honom, klicka dig vidare hit till Davids hockey-VM.

Davids först spel hittar vi i matchen Tjeckien-Sverige.

Unibets odds på hockey-VM

Vinnare
Ryssland 3.40
Kanada 3.75
Sverige 4.50
USA 5.75
Tjeckien 14.00
Finland 16.00
Schweiz 28.00
Slovakien 33.00
Tyskland 56.00
Danmark 66.00
Lettland 81.00
Norge 126.0
Frankrike 226.0
Österrike 601.0
Italien 1001
Storbritanien 2501