Tjena! David heter jag och det är jag som skriver om tennis här på Betting. Jag lägger varje dag ut en mängd speltips. Måndag-onsdag ofta en extra stor mängd, sen lite färre torsdag-söndag då det är så tennisvärlden fungerar numera, med klart flest matcher i början av veckorna. Det finns dock alltid speltips från mig här, året runt. 

Det är det jag gör, tittar på tennis, analyserar tennis, och bidrar med min kunskap om det. Dels här, men jag har också min blogg, vamosrafa.se, som ligger hos Bethard. Man har sällan koll på alla konkurrenters siffror, men jag tror nog jag med rätt god säkerhet kan säga att den de senaste 5-10 åren varit Sveriges mest lästa tennissajt.

Den senaste tiden har jag också lagt lite extra mycket krut här på Betting i ett försök att lyfta nivån på speltipsen rent allmänt. Så tycker ni att mina eller speltipsen skrivna av andra är skit rent allmänt, då är det till stor del mig ni ska skylla på.

Höja nivån på speltipsen var det. Är det vad jag nu ska göra? Eller ska jag sänka den?

Jag tänkte nämligen ge mig på ett litet experiment. Jag kan tennis, och jag kan odds. Jag har på olika sätt jobbat inom den här branschen i mer än 10 år. Innan dess var jag själv en vinnande spelare, det var så det började, men därefter har jag i stor utsträckning jobbat med att berätta för andra vad de ska spela på.

Jag kan tennis och jag kan odds. Det är antagligen de två beståndsdelarna som gör att mina siffror här på Betting är rätt bra. Mina speltips är i skrivande stund 1500 units upp på knappt 3000 spel och ROI:n ligger på 107%. Kort sagt, man tjänar pengar på att följa mina spel. Ganska bra pengar. Jag har också hållit på med sånt här på andra sätt innan jag började på Betting. Jag har under 10 års tid delat ut speltips till folk där varje års resultat slutat över 1000 units plus. 

Nu får det vara färdigskrutet. Nu till saken.

Om man tar bort en av de där beståndsdelarna, tennis eller odds, vad händer då? Blir man värdelös helt plötsligt?

Det går nog inte att ta bort kunskapen om oddsen, spelmarknaden, och så vidare. Den finns där varken man vill eller inte om man nu har den. Tennisen däremot, den kan man ju ta bort.

Så vad händer om jag under de närmaste veckorna använder enbart min kunskap om odds, men kastar mig in i en helt annan sport?

Det tänkte jag att vi ska ta och undersöka. 

Ett par veckor, alldeles för kort tid för att få ett svar på någonting överhuvudtaget. För att få ett stadigt resultat som man kan utläsa något av krävs månader, halvår, efter ett år kanske man har en ganska god bild av om man är en vinnande spelare eller inte. Så de här två veckorna, det blir rätt ovetenskapligt, men jag tänkte ändå ge mig på det. Och vem vet, jag kanske gör samma sak någon annan gång, när det kommer ett nytt, spännande evenemang.

Jag pratar förstås om hockey-VM. Jag hade under de närmaste dryga två veckorna tänkt mig att jag ska lägga ut så bra speltips jag bara kan på hockey-VM. Jag ska använda all min kunskap om odds, och min ytterst ordinära kunskap om hockey. Hockey är långt ifrån min favoritsport. Som den sportfåne jag är tittar jag mycket på det, flera matcher i veckan, men jag skulle inte säga att jag kan särskilt mycket om det. Så vi får hoppas på den här kunskapen om oddsen istället, att den kan leda mig till något bra, och det är just det jag själv vill ha svar på. Hur långt den kunskapen kan räcka.

Missa inte: Speltips Ishockey

Jag kommer starta ett särskilt medlemskonto för detta projekt. Jag vill inte kladda ihop det här med mina professionella speltips på tennis. Speltips som kommer rulla på precis som vanligt även de kommande veckorna, så klart. Men jag kommer också bli en medlem i mängden. En av er, som lägger upp speltips på hockeymatcherna. Jag utger mig på detta konto inte på något sätt för att vara någon expert. Jag vill bara se hur det går och vem vet, det kan ju visa sig att jag är ett geni även inom hockey?

Sist, men verkligen inte minst. Utmana mig då! Utmana mig på tennis. Flera av er lägger redan upp speltips på tennis. Jag tycker det är skitkul att läsa era tankar, även om jag kanske inte riktigt alltid håller med. Men ännu hellre, häng med nu under VM och kolla om ni ens kan slå mig på hockey. På tennis slår ni mig nog inte över tid, men slår ni mig på hockey? Som sagt, utmana mig, så ser vi vem som har bäst siffror efter mästerskapet.

Det är mycket enkelt att lägga ut egna speltips här på Betting. Läs här om hur lätt det är