Reklam

Tjeckien - Sverige: (AH: +1,0) 2

Matchcenter
10 maj 2019 at 20:15 - Hockey, World Championship
7 maj 2019 at 20:17 (Uppdaterad 10 maj 2019 at 22:50) 07/05
39
0
Chance (1-X-2) including handicap: 31-35-34%
Spelvärde: 104,70%
Lägsta spelbara odds: 1,91
Units: 4/10
Hit/Miss: 5-2
Unibet Spela nu hos Unibet
Hockey-VM

Detta speltips ska inte blandas ihop med de professionella tennisspeltips som jag levererar här på sajten. Läs mer om mitt VM-projekt här.

Sverige har som vanligt de senaste åren fått loss en stark trupp till VM. I stort sett uteslutande NHL-spelare, vilket är en indikation på att truppen är stark då inhemska spelare inte direkt indikerar att man fått med det man vill ha. Om en svensk spelare kan spela i NHL, eller som andrahandsalternativ, KHL, då väljer han att göra det. Därmed, alla bra spelare finns i andra ligor än SHL, och därmed, det ser bra ut det här. Några välbehövliga stjärnor också, och Sverige är just nu precis bakom favoriterna Ryssland och Kanada gällande slutsegern i turneringen.

Tjeckien i öppningsmatchen, och jag tror att spelmarknaden går lite för hårt på hur det såg ut i den träningsturnering där lagen möttes för några dagar sen. Tjeckien vann då, på hemmaplan, och det såg onekligen ut som att de var bättre än Sverige, men det var lite olika villkor för lagen då. Tjeckien hade många spelare som där spelade för att få vara med i VM. Sverige hade någon enstaka spelare som låg på gränsen, men de flesta visste att de skulle få vara kvar i truppen, och man hade dessutom en lite halvjobbig uppladdning inför matchen med en match hemma i Sverige bara ett par dagar tidigare. Den matchen, mot Ryssland i Globen, kändes nog lite viktigare för svenskarna än vad den här matchen mot Tjeckien gjorde, så jag tycker inte man ska dra några växlar alls av den egentligen.

Tittar man på tjeckernas trupp så, en salig blandning av några få NHL-spelare, någon från KHL, och några från lite blandade europeiska ligor. Plus många inhemska spelare. Går man efter min tes där, att spelare helt enkelt spelar i de stora ligorna om de har möjlighet att göra det, då är det verkligen klasskillnad mellan trupperna här. Tjeckien känns inte som ett lag som har någonting med slutsegern i turneringen att göra.

Tittar man på målvaktssidan, som jag alltid fastnar för väldigt tidigt i hockey, så har Sverige Henrik Lundqvist som fortfarande får ses som en världsmålvakt. Bakom honom Jakob Markström som numera också är en helt okej NHL-målvakt. Tjeckerna har en KHL-målvakt, som draftades sent och aldrig lyckades ta sig till NHL. Bakom honom två målvakter som spelar hemma i Tjeckien. Klasskillnad var ordet.

Som sagt, jag tror att marknaden går för mycket på mötet för några dagar sen, och jag tror det blir helt andra bullar nu. Sverige kommer vara klart bättre, och jag tror det kommer synas på resultatet. -1 innebär att spelet sitter om Sverige vinner med minst två mål. Om det blir oavgjort eller Tjeckien vinner är spelet förlorat. Och om Sverige vinner med exakt ett mål blir det återbetalning av insatsen.

  • 100 SEK freebet
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik

Kommentarer

Feedback