Fredagen bjuder på omgångens match ifrån Premier League när Arsenal hälsar Liverpool välkomna till Emirates Stadium i London. Fyran mot femma i tabellen, en poängs marginal lagen emellan, en match som gäller så oerhört mycket i jakten på Champions League-platserna. 

En matchbild för Liverpool

Arsenal har hamnat i en mindre formsvacka efter den något oförtjänta förlusten hemma mot Manchester United. 3-1 slutade den matchen till gästerna men sanningen är att Arsenal var det betydligt bättre laget. Därefter gick man och kryssade mot Southampton och West Ham, innan en knapp trepoängare bärgades hemma mot Newcastle.

Spelet har inte övertygat fullt ut, och inte minst mot Newcastle så bjöd man på stora ytor bakåt, som tur är för The Gunners del så var motståndet för begränsat för att kunna utnyttja detta. Mot Liverpool kommer det krävas förbättring på den punkten då det är just ytor bakom backlinjen som Salah, Mane, Coutinho, Firmino och resterande pjäser är allra bäst på att utnyttja. Oroande för Arsenal, glädjande för Liverpool är också att flertalet utav de offensiva pjäserna hos de sistnämnda verkar ha en gryende form.

Arsenal har inte slagit Liverpool sedan säsongen 2014/15. Anledningen till detta vågar jag påstå är att just Liverpools sätt att spela under Jürgen Klopp passar Arsenal riktigt dåligt. Lägg därtill att Arsene Wenger är för trångsynt för att rätta sitt spel efter motståndet och jag tror vi har svaret på varför det ofta brukar rinna iväg i Liverpools favör när de båda lagen möts.

Streckar bortalaget hos Betfair

Hemmalaget står som favoriter mot Liverpool, enda anledningen till detta anser jag är hemmaplansfördelen. Arsenal har en match mitt i veckan mot West Ham där man förväntas rotera en del men klart är att några spelare kommer vara tvungna spela både tisdag och fredag.  Liverpool kommer utvilade med en trygg seger i ryggen där samtliga offensiva spelare spelade riktigt bra. En match som gäller så mycket som fredagens möte riskerar alltid att sluta med delad pott, därför säkrar vi upp helgens bästa spel när vi lirar Liverpool +0.0 till över två gånger insatsen!

 

Backar du ett spel (100 kronor) på spelbörsen hos Betfair för match Arsenal - Liverpool innan matchstart så tilldelas du ett gratisspel värt 50 kronor. Gratisspelet kan du använda på en valfri multipel. För att ta del utav erbjudandet använder du länken via Betting.se, ett erbjudande som kan användas både utav nya och aktiva spelare!