Julhelgen närmar sig och det innebär som vanligt en ökad dos fotboll. I år låter inte stormatcherna vänta på sig utan det är ett fullspäckat schema med det ena gigantmötet efter det andra. Tyska cupen, La liga, Premier League och mycket mer att se fram emot, missa inte vår TV-guide för att se vart du följer matcherna live!

 

20/12 Bayern München - Borussia Dortmund 

(Tyska cupen, 20:45)

Åttondelsfinal i Tyska Cupen och en potentiell finalmatch redan nu. Bayern München fick en tuff inledning på säsongen där det hela mynnade ut i att Carlo Ancelotti fick lämna över uppdraget till nygamla tränaren Jupp Heynckes. Tysken har verkligen fått fart på laget som nu leder Bundesliga övertygande och bara tappat poäng i en enda match sedan Heynckes tillträdde den 9e oktober.

Dortmund å andra sida fortsätter gå tungt och sparkade för en dryg vecka sedan Peter Bosz. In kom istället den före detta Köln-tränaren Peter Stöger.Två raka segrar har det blivit för Dortmund som innan tränarbytet inte hade vunnit en ligamatch sedan slutet på september.

22/12 Arsenal - Liverpool

(Premier League, 20:45)

Otroligt viktig match på Emirates Stadium då Arsenal tar emot Liverpool. Både lagen kommer ifrån en seger i ryggen, där Liverpool var laget som imponerade mest. 4-0 borta mot Bournemouth och kritiken efter de oavgjorda resultaten emot Everton och West Bromwich var som bortblåst. Salah slår rekord efter rekord, Firmino stod för en riktigt bra insats och Phillipe Coutinho visade att han är en utav världens bästa på sin position. När Liverpool spelar som de gjorde i helgen så är det få lag som kan mäta sig med dem.

Arsenal tog en desto jobbigare seger hemma mot krislaget Newcastle. Ett drömmål utav Özil var det som blev skillnaden tillslut. Formen är inte helt på uppgång hos Londonlaget som under de senaste omgångarna hunnit med att förlora mot Manchester United och spela oavgjort mot både Southampton och West Ham.

Liverpool står som underdogs inför matchen, lite för stora sådana kan vi tycka. Ett spel på Liverpool Draw no Bet känns som ett smart drag då flera nyckelspelare hos bortalaget verkar ha uppåtgående form.

 

 

23/12 Real Madrid - Barcelona

(La Liga, 13:00)

Giganternas match är här, lagom till jul dessutom. Barcelona har redan skaffat sig ett rejält försprång på Real Madrid, 11 poäng ner till marängerna med en match mer spelad. Det gör att lördagens möte mellan de båda spanska toppklubbarna kommer att gälla precis allt och lite till, speciellt för Real Madrids del. Förlust för Zidanes mannar och ligan kan nog ses som förlorad.

Barcelona har hittat ett nytt lugn under nya tränaren Ernesto Valverde och man plockar numer sina segrar även om spelet inte sitter till hundra procent. Svåranalyserad match där Real Madrid kommer tillbaka ifrån en lång resa när klubblags-VM gick av stapeln. Tror ändå Barcelona har bra chans att knipa minst en poäng, därför spelas Barcelona +0.5.

 

 

Fler toppmatcher under julhelgen

23/12 Valencia - Villareal 16:15

23/12 Juventus - AS Roma 20:45