Med 11 utgående kontrakt och ett stundande CL-kval kan vi utgå ifrån att det kommer hända en hel del i Malmö FF. Ytterbacken Andreas Vindheim förlängde nyligen sitt avtal till 2020. Vilka följer efter? Och vilka lämnar? 

 

Många spelare kan lämna 

 

Markus Rosenberg, Yoshimir Yotun (ryktats till Turkiet), Johan Wiland (nära Hammarby), Fredrik Andersson, Pa Konate (ryktats till SPAL i Serie A), Felipe Carvalho, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Magnus Wolf Eikrem, Jo Inge Berget och Teddy Bergqvist har alla utgående avtal.

Med tanke på värvningen av Kingsley Sarfo lär någon av norrmännen Wolf Eikrem och Jo Inge Berget hänga löst, kanske till och med båda. Den förstnämnde har under våren klagat över bristande speltid och min gissning är att han försvinner i sommar. Vad gäller Berget sa han inför säsongen, bland annat i "Studio Salou" med Max Wiman, att han troligen kommer att lämna i sommar om rätt bud dyker upp. Även Yotun har uttalat sig att han vill lämna och enligt rykten kan alltså nästa destination bli Turkiet. 

Sedan har vi mittbacksproblematiken. Nu åkte Felipe Carvalho på en skada som gör att han blir borta resten av säsongen. Glädjande nog är Rasmus Bengtsson tillbaka i full träning och förväntas kunna delta i höstsäsongen, men det är högst oklart hur hans fysiska status och matchform är efter att ha varit borta så länge. Kvar står Malmö med Franz Brorsson, Lasse Nielsen samt junioren Dennis Hadzikadunic. Det håller så klart inte om man ska tävla på fronter, i Allsvenskan och Europa. Ett alternativ kan dock vara att flytta ner Oscar Lewicki som mittback, speciellt då konkurrensen på innermittfältet är så hård. Det är i alla fall en position han spelat på tidigare och gjort det bra.  

 

Möjliga värvningar

 

Ola Toivonen – Ett långskott, men Toivonen kommer som sagt lämna Frankrike. Han trivdes bra i Malmö förra vändan och vore så klart en supervärvning. Det som talar emot är lönekraven samt att han möjligen är för lik Rosenberg i spelstilen.

Nabil Bahoui - Är fri att gå från Hamburg och har ryktats vara klar för Malmö. Kan bli en bra ersättare till exempelvis Eikrem eller Berget.

Mittback - Malmö måste helt enkelt värva in en mittback med tanke på Carvalhos skada. Det finns inget namn som cirkulerar i nuläget men ett lån säsongen ut för att bredda truppen vore inte helt otänkbart.