Det är 18 dagar kvar tills transferfönstret öppnar, men silly season går redan på högvarv i Allsvenskan. Betting.se går igenom det senaste som hänt i Stockholmsklubbarna och spånar kring möjliga transfers.

 

Anfallsjakten

 

  • AIK

Yttern Ahmed Yasin har återvänt till AIK efter en sejour i Qatar. Dessutom sägs vänsterbacken Rasmus Lindqvist från Vålerenga vara mycket nära en övergång. Men AIK söker med ljus och lykta efter ny anfallare sedan Sulejman Krpic tokfloppat och rest hem till Bosnien. Samtidigt har varken Denni Avdic eller Eero Markkanen rosat marknaden, så läget är mer eller mindre akut.

Möjliga värvningar:

Carlos Strandberg - Kört fast i Belgien och snurrat runt mellan Club Brügge och Westerlo där han efter nyår inte ens fått spela då han representerat två klubbar. Strandberg var mycket lyckad i AIK våren 2016 och ett nytt lån vore inte helt otänkbart. En spelartyp de behöver.

Emir Kujovic – Liknande spelartyp som Goitom, Avdic och Markkanen, d.v.s en stor stark targetplayer. En klasspelare, men är det vad AIK behöver?

David Accam – Drömvärvningen för Gnaget. Accam är precis vad de behöver: snabb och bra i djupled. Kan bli ett giftigt komplement till Goitom.

Nabil Bahoui – En favorit bland supportrarna efter sin tid i klubben mellan 2013-2015. Sägs vara nära Malmö men rimligtvis borde även AIK vara där och nosa. Frågan är dock om det är rätt spelartyp?

"Argentina-spåret" – AIK har kontaktat gamla guldhjälten Ivan Obolo, numera agent, för att scouta nya spelare i Argentina. AIK och Argentina har ju varit ett lyckat koncept tidigare, kanske hittar man en ny Obolo?

 

  • Djurgården

Det är högst oklart om Gustav Engvall kommer fortsätta i DIF eller om han kallas hem till Bristol City. Låneavtalet löper ut 16 juli och enligt Sportbladet är planen att anfallaren därefter ska ansluta till Bristols försäsongsträning.

Igår annonserade Daniel Kristoffersson på Expressen att skyttekungen från de Afrikanska U20-mästerskapen, Edward ”Tigern” Chilufya är klar för DIF. Han är dock inte aktuell förrän nästa säsong eftersom han ännu inte fyllt 18. Kontraktet kommer skrivas på i september.

Möjliga värvningar:

Ola Toivonen – Möjligen en utopi, men Ola och Bosse Andersson har haft kontinuerlig kontakt sedan januari och igår kablades det ut att Toulouse är beredda att släppa honom. Har enligt uppgift köpt lägenhet i Stockholm och är bra vän med Jonas Olsson, Kim Källström samt Andreas Isaksson.

Mathias Ranegie – Är klubblös efter att Udinese släppt honom. Anfallaren tränar för närvarande med laget och en återkomst känns därför inte helt osannolik. Kombinationen Källströms vänsterfot och Ranegies targetspel vore inte helt fel för DIF.

Emir Kujovic – Jagas av halva Allsvenskan och kanske även DIF. Ryktades vara nära en övergång till stockholmarna redan i vintras. Är DIF fortfarande intresserade?

 

  • Hammarby

Här kan det nog hända en del och nye sportchefen Jesper Jansson har verkligen kastats rakt in i hetluften. Första värvningen hämtades in från Danmark, en mittfältare vid namn Jeppe Andersen från Esbjerg. Men precis som sina antagonister är det en anfallare som står högst upp på agendan.

Möjliga värvningar:

Emir Kujovic – Bajen är inblandade i dragkampen om anfallaren, och han kan nog passa bra in bredvid vindsnabbe Pa Dibba.

 

Målvaktsjakten

 

Igår blev det officiellt att Malmö värvat tillbaka Johan Dahlin från FC Midtjylland, samtidigt väntas Johan Wiland gå till Hammarby. Det snackas om ett tvåårskontrakt för Wiland som då ersätter den mindre lyckade Ögmundur Kristinsson.

Ett annat namn som var på tapeten är Pär Hansson som nyligen släpptes från Feyenoord. Bajen var intresserade och erbjöd ett kontrakt, men hans hemlängtan visade sig vara för stor och till slut föll valet på Helsingborgs IF.