England

  • Alexandre Lacazette har ryktats lämna Lyon under flera års tid, men det har aldrig hänt något. Fram tills nu, för enligt L’Equipe kommer anfallaren skriva på för Arsenal idag. Övergångssumman sägs landa på 550 miljoner kronor plus diverse bonusar.

Spanien

  • ”Prestera eller dra, John Guidetti”. Den svenske anfallaren ställs nu inför ett ultimatum från Celta Vigo: han får försäsongen på sig att leverera. Om inte det sker får han se sig om efter en ny klubb. (fotbollskanalen.se)

Frankrike

  • Kylian Mpappé har omgärdats av rykten hela våren. Det har pratats om bland andra Barcelona, Real Madrid, Arsenal och Chelsea. Men nu kommer L’Equipe med uppgifter om att Mpappé och hans far har haft ”ett positivt möte” med PSG:s ägare Nasser AL Khelaifi. Om en övergång är nära förtäljer dock inte historien.

Sverige

  • Kerim Mrabti jagas av holländska FC Groningen och ryska Krasnodar. Enligt uppgifter är intresset stort och klubbarna sägs nu slutscouta mittfältaren. Sportchefen Bosse Andersson bekräftar intresse men säger samtidigt att inga förhandlingar äger rum. (sportexpressen.se)
  • AIK gjorde idag klart med den finske mittfältaren Robert Taylor från RoPS. Taylor är 22 år gammal och har meriter från det finska A-landslaget. Kontraktet gäller fram till 2020 och spelaren är uttagningsbar från det att transferfönstret öppnar, 15 juli. (aikfotboll.se)
  • Häckens anfallare Paulinho har ett utgående kontrakt och öppnar nu upp för en övergång inom Allsvenskan. Häcken sägs tveka om en förlängning av kontraktet på grund av anfallarens skadehistorik. Nappar någon klubb? (sportexpressen.se)
  • Idag skriver Sauli Väisänen på för den Serie A-klubben Spal. Detta enligt Gazetta dello Sport och Sky Italia. Kontraktet med AIK går ut efter säsongen så om klubben vill tjäna några pengar måste de sälja nu.

Holland

  • Simon Tibbling är på väg att lämna FC Groningen. Intresse har tidigare funnits från bland annat Atalanta och olika tyska klubbar. En klubb som gett sig in i leken är danska Bröndby, och enligt fotbollskanalen pågår just nu förhandlingar mellan klubbarna.

Grekland

  • Norrköpings forne guldhjälte Arnor Traustason har inte fått det att lyfta i Rapid Wien. Nu ska han vara nära att lämna klubben för AEK Athen, där för övrigt Daniel Majstorovic är sportchef. Det ska handla om ett säsongslångt lån. (fotbollskanalen.se)