Så vinner du pengar på basket, ja det svaret vill man ju ha, och vi ska i den här intervjun med vår basketexpert NBA försöka bena ut den frågan.

Vi fyller ständigt på med nya experter här på Betting.se. Många ansöker om att få bli expert på sidan, vissa lyckas, andra inte. När det gäller vår basketexpert fick vi tjata lite, men till slut gav han med sig.

Efter hans helt fantastiska siffror på slutet ställde vi frågan, hur vinner man pengar på basket? Och en hel del annat givetvis om hur man bär sig åt för att lyckas inom basketen.

Missa inte: Odds på NBA 2020/21

Otroligt flyt just nu, eller är du så här bra?

-Både ja och nej skulle jag säga. Ja, jag vinner pengar. Jag är yrkesspelare och vinner därmed konstant i längden, annars går det inte ihop. Jag ser att jag ligger på 121% ROI just nu på mina spel här. Det är lite i överkant. Håller jag 115% över tid på den här typen av spel inför matcherna är jag jättenöjd med det.

Så vinner du pengar på basket - Enligt vår expert

Vår viktigaste fråga, hur vinner man pengar på basket?

-Jag antar att det är på samma sätt som inom all annan typ av spel. Var kunnig, gör samma sak hela tiden, och påverkas inte av resultaten. Sen finns det många speciella saker inom basketen i och för sig men det där är grunden.

Speciella? Som?

-Ett par saker är otroligt viktiga att ha med sig om man ska ge sig på basket efter att tidigare kanske hållit på med andra idrotter.

-Det första är att hemmaplan betyder mer i basket än i någon annan idrott som jag känner till i alla fall. Jag säger inte att domarna är korrupta. Det har visserligen förekommit. Men domarna tar otroligt många domslut under en match och i några procent av dessa påverkas de tydligt av publiken. Mestadels när ett hemmalag har flyt och är på uppgång i matchen. Sker det då en situation där det är gränsfall på om hemmalaget ska få med sig domslutet eller ej så brukar domarna otroligt ofta ryckas med. Mellan fem och tio poäng skulle jag säga att hemmaplan betyder enbart i domslut som går hemmalagets väg.

-En annan sak jag tycker är viktig att ha koll på är att skador påverkar basketlag fantastiskt mycket. I NBA framför allt, där jag arbetar mest, är lagen uppbyggda runt en eller ett par stora stjärnor. Om någon eller båda av dessa saknas är laget plötsligt ett helt annat lag. Då gäller det att snabbt placera hur mycket sämre laget blir och det är ofta en mycket bra idé att spela motståndet då en stor del av insatserna på matcherna placeras från folk som bara spelar på namnen och tabellplaceringarna på lagen.

-Sen en sista viktig sak. Det är svårt att skrälla i basket, särskilt i NBA där matcherna är så långa. Är ett lag mycket bättre hittar de i mycket stor utsträckning ett sätt att vinna till slut. Jag föreställer mig att det är enklare att skrälla i många andra idrotter än vad det är i basket.

Trygga favoriter är att rekommendera

På tal om skrällar. Du har visserligen fått in 20 av dina senaste 22 speltips, men inget av spelen har varit till över två gånger pengarna. Är du feg?

-Feg är kanske att ta i, men jo, jag är en ganska försiktig general. Som jag nyss sa, basket är en idrott där det är enklare att hitta stabila favoriter än att hitta eventuella skrällar.

-Jag är egentligen väldigt öppen med vad jag gör. Det är sällan hjärnkirurgi det här. Jag har en tydlig typ av favoritspel att spela och väljer ofta den typen av spel.

-Jag gillar mer att spela emot än att spela på lag. Det vill säga, jag vill hitta lag som av olika orsaker har problem och så går jag emot dem mer än vad jag spelar på laget som ska vinna. Det kan vara usel form, det kan vara problem i laget, men oftast är det skador. Skador värderas generellt alldeles för lågt, och när man hittar en ny, saftig skada som påverkar laget mycket, då är det nästan alltid läge att trycka på motståndarna innan marknaden förstår hur mycket skadan betyder.

100% upp till 3000 kr i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet

Du avslutar ofta dina speltips med att säga att du spelar på din "favoritlina". Det låter alldeles för enkelt, att en hcp-lina är bättre än andra?

-50% skoj och 50% allvar skulle jag säga. Det är -3,5 poäng du pratar om kan jag tro och det stämmer, det är min favoritlina.

-Anledningen är att det oftast slutar på fyra poäng och uppåt, oavsett om matchen är jämn eller inte. Om det är helt jämnt med en minut kvar har man ofta en superchans att sätta -3,5. Anledningen är att om ens lag rycker åt sig en tvåpoängsledning och motståndarna sen missar, då foular motståndarna, det är alltid en bra straffkastskytt som skjuter dessa straffkast då man ger bollen till en sådan i det läget, och sen har man de där fyra poängen. Matchen är då om inte över, men nästan. Sen kan det hålla på så fram och tillbaka någon mer gång men det intressanta är att lagen till slut nöjer sig där. Det vinnande laget attackerar inte för mer, det förlorande laget ger upp, och de sista sekunderna kan rinna iväg medan en spelare bara står och håller i bollen. Dessutom är fyra poäng en marginal som är fullt möjlig att lösa i en förlängning. Så är det alldeles för jämnt i slutet har men en räddningsplanka i form av förlängning. 

Följ Betting.se:s experter och vinn pengar

Avslutningsvis, tycker du att man ska svälja dina speltips rakt av eller ska man även prova själv?

-Jag skulle säga så här. Jag älskar den här sidan på grund av att speltipsen håller så hög nivå. Jag följer flera av de andra experterna på andra idrotter för att jag inte behärskar dessa själv men ändå vill ha spänning på matcherna. Det gör jag för att jag ska kunna vinna pengar där också. Hade jag försökt själv kan jag nästan garantera att jag inte hade vunnit pengar.

-Om man spelar för att vinna pengar, följ experterna. Om man spelar för att det är kul, prova gärna själv, men var medveten om att det krävs otroligt mycket för att komma upp på samma nivå som de som ägnar sig åt det professionellt.

Vi i redaktionen säger ett stort tack för pratstunden, och hoppas på många fler vinster på basket framöver.

Passa på att prova en ny bonus och få snurr på basketkarriären

Vill du prova på att spela på basket? Kolla in vår sida med Sveriges bästa spelbolagsbonusar samlade. Att dra igång med en fräsch bonus kan ge basketkarriären en extra skjuts framåt.

Vill du följa speltipsen från vår basketexpert, missa inte att följa hans profil för att få notiser varje gång ett nytt tips kommer ut.

Hög återbetalning
grymt bra välkomstbonus
relativt enkla omsättningskrav