Det är dags för ATP-slutspel i London. Säsongens sista turnering på ATP-touren dit de åtta bästa spelarna under året kvalificerat sig. Som alltid, tennissäsongen avslutas med en riktig smäll i London

Läs också: Odds och speltips inför ATP Finals i London

Djokovic favorit att vinna årets ATP-slutspel

Det var ett tag sen nu, men den här veckan kliver Novak Djokovic in i en turnering som något annat än världsetta. Hans rankingpoäng från förra årets ATP-slutspel är redan borta, och därför är Rafael Nadal förbi på rankingen redan den här veckan. Djokovic måste räkna med att behöva vinna den här turneringen för att sluta året som världsetta men det är inte säkert att det räcker. Om Nadal vinner sina tre matcher i gruppen och sen också sin semifinal, då spelar det ingen roll om Djokovic slår honom i finalen, han slutar ändå drygt hundra poäng bakom. Det krävs att Nadal antingen förlorar en match i gruppen eller åker ut i semifinal för att Djokovic ska ha chansen.

Hur går det då?

Bethard har högst odds på tennis

Djokovic är däremot, precis som alltid, storfavorit till att vinna. Bethard, som har världens högsta odds på tennis, är ute med sina odds på vem som vinner. På matchoddsen betalar Bethard tillbaka mellan 98 och 99 procent av insatserna som vinster. Det finns inget annat spelbolag som är i närheten av det. Om man spelar på tennis bör man ha Bethard som ett av sina alternativ.

Lättnavigerad sajt
Höga odds
Snabba utbetalningar

Novak Djokovic, 2.20 Bethard

Djokovic alltså klar favorit till att vinna slutspelet. 2.20 i odds? Kanske lite tveksamt om det ska spelas redan nu. Risken finns visserligen att det sjunker under veckans gång ifall han börjar vinna, men han har Roger Federer i sin grupp och därmed finns det inte mycket till utrymme för något strul mot de andra gruppdeltagarna Dominic Thiem och Matteo Berrettini. Jag trodde ärligt talat att Djokovic skulle stå i lite högre odds än såhär.

spets och slut? Spela Djokovic till 2.20 här

Roger Federer, 4.50 Bethard

Federer är andrahandsfavorit och med tanke på hans historia i slutspelet och Nadals eventuella skadeproblem är nog det helt rätt. Otroligt viktig match för Federer redan i första rundan. Han möter Thiem och måste i princip vinna den matchen. Inte helt behagligt med tanke på att han har 2-4 i inbördes möten mot Thiem. Ska man spela Federer? Det gör man som man vill, men jag hade hoppats på något högre odds här också.

Federer vinner som vanligt? Spela här till 4.50

Daniil Medvedev, 5,50 Bethard

Medvedev floppade i Paris där han föll direkt mot Jeremy Chardy. Medvedevs enda svaga förlust sen Wimbledon. En gång ingen gång, och han hade en helt otrolig oflyt mot Chardy. Han var mycket bättre, men föll ändå. Lite frågetecken ändå kring Medvedevs nivå på den här typen av ganska långsamt inomhusunderlag. Han såg inte alls ut att trivas på det i Paris, och även om det inte är lika långsamt här, det är liknande. Medvedev hade innan Paris varit i final i de tre senaste stora turneringarna, tre masters och US Open. Vunnit två av dem. Det är saker som ska respekteras och Medvedev har tveklöst en fullt realistisk chans den här veckan.

Vinstvanan avgör? Medvedev vinner till 5.50

Rafael Nadal, 6.00 Bethard

Hur är det, när man spelar ska man gilla chansningar, eller hur? Så är det väl, och gillar man att ta chanser är det ju här man ska spela, inget snack om den saken. Nadal hoppade av Paris då han sträckte sig i magmuskeln inför sin semifinal mot Denis Shapovalov. Det var givetvis stora frågetecken kring huruvida han skulle hinna läka ihop på bara en dryg vecka och frågetecken finns fortfarande. Det finns en risk att han inte kommer till start eller bryter sin första match, men av det som går att höra från honom känns det åter ganska bra, och chanserna till spel verkar goda. Nadal är världsetta. Nadal vann US Open och vann Montreal. Sen Wimbledon har han inte förlorat en enda tennismatch, alla har spelats på hardcourt. Han har stått över mycket, men 14 raka vinstmatcher kommer han hit med och det enbart i stora turneringar. Nadal har aldrig fått till det i slutspelet. Detta är hans historiskt sett sämsta stora turnering. Någon gång borde han emellertid få det, för de yttre förutsättningarna ska egentligen passa honom. Om magen håller tror jag Nadal blir fullkomligt livsfarlig den här veckan.

Thorstensson har talat - Nadal spelas till 6 ggr

Stefanos Tsitsipas, 13.00 Bethard

Alexander Zverev skrällde förra året så det går ju, och Tsitsipas har visat att han kan slå de bästa, senast Djokovic. Han har därmed slagit alla de tre stora i år. Först Federer i Australian Open, sen Nadal i Madrid, och nu Djokovic i Shanghai för några veckor sen. Den han ännu inte slagit är Medvedev som han har 0-5 på. Tsitsipas är bra, och Tsitsipas ska respekteras, men det blir tufft att nå semifinal och gör han det kommer han troligen behöva slå två av tidernas tre bästa spelare. Det kanske ändå är lite för mycket begärt.

Alexander Zverev, 13.00 Bethard

Att Zverev med sin snudd på usla säsong finns med här är något han får vara fantastiskt nöjd med. Han har dragit maximal nytta av sina konstant höga seedningar och lyckats skrapa ihop tillräckligt många poäng. Att han skulle vara bra nog för att försvara sin titel från förra året och vinna ännu ett ATP-slutspel, högst osannolikt, men det har samtidigt hänt mer än en gång att spelare hoppat till och hittat den perfekta formen på just det ställe där de var bra året innan. 

Dominic Thiem, 15.00 Bethard

Stora kliv framåt för Thiem på hardcourt i år, och han har psyket för att utan problem ta sig an sin stenhårda grupp med Djokovic och Federer. Men att först slå någon av dem och sen slå två motståndare som han inte är favorit mot i semi och final, det är svårt att vinna ett ATP-slutspel när det bara finns en spelare man är favorit mot.

Matteo Berrettini, 23.00 Bethard

Det var strid in i det sista om den sista platsen. Det avgjordes till slut i en enda match. Om Gael Monfils hade slagit Denis Shapovalov i kvarten i Paris hade han gått till slutspel och Berrettini hade hamnat utanför. Nu var Monfils chanslös där, och han slutade därmed inte bättre än tia och är inte ens första reserv, det är istället Roberto Bautista Agut. Berrettini har stått för en fantastisk prestation som är här. Han var inte ens topp-50 när grussäsongen började i våras. I detta ATP-slutspel ska han dock vara chanslös och tar han en match får han vara supernöjd. Vinner, det gör han inte.

Se årets ATP-slutspel på livestream hos Viaplay

Slutspelet pågår söndag till söndag, 10:e till 17:e november. Matcherna sänds på Viasat Sport eller på livestream hos Viaplay. 

Jag kommer naturligtvis lägga ut speltips på de flesta matcherna här på Betting.se under veckans gång. Följ min profil för att få notiser varje gång ett speltips kommer ut och ta därmed bort risken att missa något.

Må bästa spelare vinna årets ATP-slutspel!

Lättnavigerad sajt
Höga odds
Snabba utbetalningar

ATP-slutspel