Annons

Odds och speltips på Elitserien i bandy 2023/2024

Taggar: Bandy

Elitserien i bandy 2023/24 är här med en ny spännande säsong att se fram emot där 14 lag ska göra upp om SM-guldet. Regerande mästare är Västerås SK som slog Villa/Lidköping i finalen ifjol och de båda lagen tippas som favoriter även den denna upplaga. På den här sidan kommer ni kunna hitta all från de senaste oddsen till de bästa speltipsen och nyheterna för Elitserien Band 23/24. 

Förra säsongen fick vi se endast 13 lag i Elitserien då AIK bandy drog sig ur. Nu har vi dock full styrka igen där IFK Rättvik löste avancemanget från Allsvenskan. Det är andra gången laget från Dalarna är uppe i Elitserien i modern tid, där man spås få det tufft. Känslan säger dock att allt kan hände inte minst i de nedre regionerna som den här säsongen känns jämnare än på väldigt länge.

Spela på bandy hos NordicBet!

Odds vinnare Elitserien 2023/24

Nedan ser ni oddsen för vilket lag som vinner SM-guld i bandy elitserien 23/24.

Lag Högsta odds Spelbolag
Villa/Lidköping 2,10
Västerås SK 4,25
Bollnäs GIF 8,00
Edsbyns IF 11,00
IK Sirius 14,00
Sandvikens AIK 22,00
Vetlanda BK 25,00

Speltips vinnare Elitserien i Bandy 2023/24

Vi tror att det blir favoriten Villa/Lidköping som kammar hem SM-guldet. Laget ser starkast ut på pappret och lär vara revanschsugna efter att ha fallit på mållinjen senast. Klarar man att omvandla favoritskapet till ett SM-guld den här gången? Vi tror man lyckas nå final och har stor chans att vinna den också. Därför väljer vi att spela Villa/Lidköping som segrare i årets Elitserien i Bandy.

Favoriten är Villa/Lidköping

Med odds på 2,10 samtidigt som man nådde final senast är det Villa/Lidköping som är favoriter att vinna SM-guldet. Det var man visserligen inför förra säsongen också men i finalen räckte det inte när Västerås SK vann med 3-2. Just VSK har blivit ett lag att räkna med nu de senaste säsongerna när klubben verkligen satsat och fått in flera starka profiler. Nu rankas man som den närmsta utmanaren till Villa och vi blir inte alls förvånade om de blir en repris på förra årets final på Studenternas i Uppsala.
Villa/Lidköping vann också Svenska Cupen på hemmaplan i oktober. Då var det nyförvärvet Christoffer Edlund som presenterade sig ordentligt när han gjorde samtliga mål i 4-3-segern mot AIK. Edlund blir en spelare att se upp med under säsongen och tillsammans med lagets dirigent Johan Löfstedt ser det ut att bli en spännande säsong för favoriten.

Så spelas Elitserien 2023/24

14 lag möter varandra på hemma och bortaplan vilket ger totalt 26 omgångar i grundserien. De sex lag som hamnar överst i tabellen går direkt till kvartsfinal. Lag 7-10 får spela åttondelsfinal om de två sista platserna till kvartsfinalerna. För lag 13 och 14 väntar spel i Allsvenskan till nästa säsong.

Öka på spelkassan med en oddsbonus

Lista med över oddsbonusar

Livestreama bandy

Bandyplay har varit plattformen där det går att streama matcherna från Elitserien i bandy. Tidigare i år stod det klart att Sportbladet köper rättigheterna för samtliga matcher i Elitserien för herrar. Därmed går det att se alla matcher under säsongen 23/24 hos Sportbladet. För att ta del av matcherna behöver du ha Aftonbladet Plus. Då kan du streama matcherna från din dator, mobil eller surfplatta.
Ibland händer det att svenska spelbolag också köper in rättigheter för att visa Bandy. Det återstår att se om så blir fallet för säsongen 2023/24 också. I så fall kan du kolla gratis hos spelbolaget så länge de har rättigheter och du har ett positivt spelsaldo.

Lagen i Elitserien 2023/24

Nedan följer en kort genomgång av de lika lagen i årets Elitserie i Bandy.:
 • Villa/Lidköping  - Klubben grundades  1934 och spelar sina hemmamatcher på Sparbanken Lidköping Arena. Två SM-guld har det blivit hittills på herrsidan, säsongerna 2019 och 2021. Svenska Cupen har vunnits 4 gånger och man ligger på plats fyra i maratonligan.

 • Gripen Trollhättan BK - Klubben bildades 1936 och hette då Gripens BK fram till 1988. Gripen/Trollhättan har spelat sex säsonger i den högsta divisionen men har inga titlar att skryta om. Laget ligger på plats 16 i maratonligan.

 • Edsbyns IF - Klassiska "Byn" är ett av Sveriges mest framgångsrika bandylag. Klubben grundades redan 1909 och har 13 SM-guld. Man har även vunnit World Cup tre gånger samt European Cup vid två tillfällen. 

 • Hammarby IF - Bajen bandy är en av Sveriges äldsta bandyklubbar, bildat 1897. Det har endast blivit två SM-gud medan man vunnit svenska cupen tre gånger. Internationellt så har laget blivit mästare i World Cup tre gånger. 

 • Sandviken AIK - SAIK grundades 1901 men själva bandysektionen 1922. Man spelar sina hemmamatcher på Göransson Arena och har 9 SM-guld på listan. Utöver det har laget vunnit svenska cupen sex gånger, Europacupen två och man leder dessutom maratonligan i Sverige.

 • Västerås SK - VSK är Sveriges mest framgångsrika klubb på herrsidan. Hemmamatcherna spelas på ABB Arena Syd och man har vunnit SM-guld hela 21 gånger. Klubben grundades 1904 och man har spelat 88 säsonger i högstaligan. World Cup har vunnits 7 gånger medan Europacupen 5.

 • Vetlanda BK - 1944 grundades Vetlanda BK som spelar sina matcher på Hydro Arena. Tre SM-guld har det blivit så här långt för klubben från Småland. Två gånger har man stått som mästare i World Cup och i maratonligan ligger man på plats 9.

 • IFK Vänersborg - 1903 grundades klubben som tillhör en av de äldre inom bandyn. Man har spelat 29 säsonger i högstaligan men väntar fortfarande på det första SM-guldet. 

 • Bollnäs GIF - Den klassiska bandyklubben bildades 1895. Laget spelar sina matcher på SBB Arena och har tagit två SM-guld samt vunnit svenska cupen vid två tillfällen. Internationellt har det även blivit framgångar med två vinster i World Cup samt en i Champions Cup.

 • Broberg/Söderhamn - Brobergs IF som klubben först hette grundades 1919. Laget spelar sina hemmamatcher på Hallåsen och man har vunnit SM-guld fem gånger.

 • IK Sirius - I Uppsala hittar vi IK Sirius som grundades 1907. Laget spelar sina hemmamatcher på Studenternas där vi även ser SM-finalen varje säsong. Klubben har fem SM-guld och man har även vunnit World Cup vid ett tillfälle.

 • IFK Motala - Klubben grundades 1932 och spelar sina matcher på Motala Isstadion. 1987 tog man SM-guld vilket är den enda titeln så här långt.

 • Frillesås BK - På sjöaremossen i Varberg hittar vi den här lilla klubben som grundades 1969. Än så länge har laget inga titlar.

 • IFK Rättvik - Laget från talarna har spelat 32 säsonger i den högsta ligan. Klubben grundades 1906 men har inga titlar att skryta om.

Annandagsbandy 2023

Årets mest populära dag i svensk bandy är den 26 december när vi bjuds på klassiska "annandagsbandyn". En riktig fest där vi bjuds på full omgång och här följer årets matcher och schema.

 • 13.15: Frillesås BK - Vetlanda BK, Sjöaremossen
 • 13.15: Hammarby IF - IK Sirius, Zinkensdamms IP
 • 14.00: Sandvikens AIK - Broberg/Söderhamn Bandy, Göransson Arena
 • 15.00: Edsbyns IF - Bollnäs GIF, Svenska Fönster Arena
 • 15.00: IFK Motala - IFK Rättvik, K-Bygg Arena
 • 17.00: Gripen Trollhättan BK - IFK Vänersborg, Slättbergshallen
 • TBA: Villa Lidköping BK - Västerås SK, Sparbanken Lidköping Arena

5 snabba fakta om Elitserien i bandy

 • 14 lag spelar i Elitserien. 
 • 26 omgångar spelas i grundserien. Lagen möts en gång hemma och en gång borta.
 • De sex bästa går till kvartsfinal medan plats 7 till 10 spelar åttondelsfinal.
 • De två sista lagen åker ner till Allsvenskan.
 • SM-finalen spelas på Studenternas IP i Uppsala.
Feedback