Melodifestivalen ligger vid dörren och sex veckor av hysteri väntar. Först ut är Göteborg att arrangera den första deltävlingen där vi bland annat hittar Anna Bergendahl, Sveriges vinnare år 2010. SVT har som vanligt en tung uppsättning av programledare där Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade leder Sverige genom de sex veckorna innan en vinnare utses som får äran att sjunga för Sverige vid Eurovision i Tel Aviv den 14:e - 18:e maj.

Vill du spela på Melodifestivalen 2021? Här hittar du alla odds på Melodifestivalen!

Fjolårets vinnare var Benjamin Ingrosso men han ställer inte upp i 2019 års upplaga. Trots att allmänheten inte har hört låtarna går det redan nu att att betta på vinnarna i samtliga individuella deltävlingar och slutvinnaren för Melodifestivalen 2019 som därmed får representera Sverige i Eurovision Song Contest i Tel Aviv, Israel.

Missa inte vår genomgång av odds på Eurovision Song Contest 2021!

Deltävling 1 - Göteborg 2 februari

Första deltävlingen kommer förmodligen bli en uppgörelse mellan Anna Bergendahl och Nano. Nano som inte började göra musik förens 2015 kom tvåa i Melodifestivalen 2017 och siktar på segern under 2019. Han ställer upp med låten "Hold On" skriven av han själv, Lise Cabble, Linnea Deb, Joy Deb och Thomas G:son. Favorit enligt oddsen är dock 2010 års vinnare Anna Bergendahl som ställer upp med låten "Ashes to Ashes". Nostalgikern ser fram emot att se Arja Saijonmaa sjunga igen som har mängder med rutin och bland annat tävlat i såväl finska som svenska melodifestivalen. Två som mycket väl också kan nå finalen i globen är Mohombi och Wiktoria. Mohombi ligger bakom den enorma hiten "Bumpy Ride" medan Wiktoria som tidigare kommit fyra och sexa i finalen av "Mellon" sjunger Not With Me. Deltar gör också tjejgruppen High 15 - semfinalisterna från Talang 2017 som 2018 släppte sin debutsingel "Adios", samt Zeana feat Anis Don Demina med "Mina bränder".

Odds Göteborg:

Anna Bergendahl - 1,45
Nano - 1,65
Wiktoria - 2,55
Mohombi - 2,75
Zeana feat. Anis Don Demina - 7,50
High 15 - 10,0
Arja Saijonmaa 

Deltävling 2 - Malmö 9 februari

I Malmös deltävling blir det en härlig blandning av gammalt och ungt där det skiljer hela 71 år mellan den yngsta och den äldsta deltagaren. 15-åriga Malou Prytz tävlar med låten "I do me". Trots sin ringa ålder har Malou Prytz en hel del rutin som artist då hon bland annat vunnit en stor talangtävling som 9-åring. 86-årige Jan Malmsjö ställer upp med låten "Leva Livet" men enligt oddsen får han det väldigt tufft att ta sig vidare. Oscar Enestad, från samma pojkgrupp som fjolårsfinalisten Felix Sandman, ställer också upp. Låten heter "I Love it" och handlar om 21-åringens kärlek till sin 50-årige flickvän Cecilia Dahlbom.

En annan rutinerad herre i dessa sammanhang är Andreas Johnson som slog igenom ordentligt med låten "Glorious" 1999. Han har deltagit i "mellon" sex gånger och kommit tvåa som bästa resultat. Han har dessutom vunnit Körslaget år 2011. Favoriterna att ta sig till globen är Margaret och Hanna Ferm & LIAMOO. De sistnämnda är kärleksparet som fann varandra vid en duett i Idol, talangtävlingen som de båda deltagit i, om än vid olika årgångar. De ställer upp med låten "Hold You" som bland annat den gamle Fame Factory-deltagaren Jimmy Jansson skrivit. 27-årige polska sångarskan Margaret deltar också som via andra chansen tog sig till final 2018. Där kom hon på sjunde plats!

Odds Malmö:

Margaret - 1,45
Hanna Ferm & LIAMOO - 1,55
Oscar Enestad - 2,10
Andreas Johnson - 2,50
Malou Prytz - 5,50
Vlad Reiser 5,50
Jan Malmsjö 21,00

Betta på Melodifestivalen 2019 hos Unibet

Deltävling 3 - Leksand 16 februari

I Leksand blir det en väldigt intressant tävling där svensk-samen Jon-Henrik Fjällgren är enorm favorit enligt oddsen. Med sin jojk lär han charma publiken i Leksand och oddsättarna tror faktiskt att han kommer vinna hela tävlingen. Talangvinnaren från 2014 har deltagit i melodifestivalen två gånger tidigare med en andra- respektive tredjeplats som resultat. En som dock vunnit schlagerfestivalen hittas i startfältet i form av Martin Stenmarck. 2005 vann han med låten "Las Vegas" som slutade på 19:e plats av 24 deltagande länder, men han kunde glädja sig åt en stark 12:a av Monaco.

Popgruppen Dolly Style ska också bli intressanta att se med Molly, Holly och Polly. Tjejerna har deltagit två gånger i melodifestivalen tidigare men aldrig tagit sig förbi andra chansen. Blir det tredje gången gillt nu när bandet har tagit in Caroline Aronsson istället för Sarah von Reis som "Polly". Lovers of Valdaro deltar också i Leksand och nej det är inte de 6000 år gamla skelett-paret som ska sjunga, utan snarare den svenska musikduon bestående av Erik Gabriler och Adam Warhester. De ställer upp för första gången genom att duon tog sig dit som ett Wildcard genom P4 Stockholm. Den forne Alcazar-medlemman Lina Maria Hedlund ställer upp med låten "Victorious" och Omar Rudberg, från pojkgruppen Fo&o, bidrar med "Om om och om igen"

Odds Leksand:

Jon Henrik Fjällgren - 1,15
Rebecka Karlsson - 2,25
Omar Rudberg - 2,50
Martin Stenmarck - 2,75
Lina Hedlund - 3,50
Lovers of Valdaro - 6,50
Dolly Style - 9,50

Deltävling 4 - Lidköping 23 februari

I Lidköping går den sista deltävlingen innan det är dags för andra chansen och den stora finalen på Friends Arena. John Lundvik är stor favorit att nå dit. Den brittiskfödde svenska låtskrivaren och artisten kom trea i tävlingen 2018 med låten "My Turn". Nu får vi se om det är hans tur att vinna hela Melodifestivalen 2019 med låten "Too Late for Love". En som också kan nå final är 15-årige debutanten och Instagramprofilen Bishara vars följare garanterat kommer vara glada att rösta på sin favorit. Bishara brukar beskrivas som "en som rör fansen till tårar med sin röst".

Idol-vinnaren från 2014 Lisa Ajax deltar också i tävlingen men för andra gången. 2016 kom hon till final där hon hamnade på sjunde plats med låten "My Heart Wants Me Dead". Det återstår att se om det blir en högre placering med "Torn" - skriven av Isa Molin. Anton Hagman, född 1998, deltar omed låten "Känner dig". Anton gick till final via andra chansen i 2017 års upplaga med låten "Kiss You Goodbye". Nu blir det alltså en svensk låt som Anton uppträder med. Dansbandskungarna Arvingarna har bidragit med en av de kändaste schlagerlåtarna i den svenska musikhistorien när de vann hela tävlingen 1993 med Eloise. Att gruppen skulle återupprepa succén 2019 är dock högst osannolikt.

Metal-bandet Pagan Fury deltar också men att SVT valt att ta in bandet har medfört viss kritik eftersom de har kopplingar till speldistributören Paradox Interactive. Bland annat har man tidigare petat Charlotte Perelli för att vara programledare då hon på den tiden var ansiktet utåt för Comviq.

Den deltagare som ställt upp flest gånger i Melodifestivalen,  Ann-Louise Hansson, som synts vid 13 olika upplagor får hoppas på 14:e gången gillt. Det har dock aldrig blivit en bättre placering än fjärdeplatserna 1966, 1969 och 1973 för den numera 74-årige schlagerdrottningen. Enligt oddsen kommer hon inte ens klara en topp 4-placering i sin deltävling.  

Odds Lidköping:

John Lundvik - 1,25
Bishara - 1,90
Lisa Ajax - 2,15
Anton Hagman - 2,55
Arvingarna - 2,75
Pagan Fury - 8,00
Ann-Louise Hansson - 21,00 

Odds Vinnare:

Jon-Henrik Fjällgren - 5,50
Anna Bergendahl - 6,50
John Lundvik - 6,50
Hanna Ferm & LIAMOO - 8,00
Oscar Enestad - 8,00
Bishara - 8,50
Nano . 8,50