Invigningsmatchen mellan Ryssland och Saudiarabien kanske inte är den VM-premiären som är den hetaste i världshistorien, men räkna med alla världens blickar kommer fästas på matchen. Det är två kontroversiella nationer som ställs mot varandra på Luzhniki Stadium i Moskva. Putins Ryssland mot en oljenation med speciell inrikespolitik. Vill man hitta det bästa av VM 2018 gäller det att sålla då det går att läsa mycket om turneringen!

VM odds 2018 kommer vara högre än någonsin då antalet spelbolag idag är oerhört många. För att kunna locka till sig nya kunder måste spelbolagen kunna erbjuda bra odds. Annars väljer spelarna en konkurrent. Detsamma gäller bonusar och VM. Under mästerskapet kommer alla aktörer slåss med klorna med olika VM-bonusar, free bets, boostade odds och mycket mer

 

Hemmanationen Ryssland trupp

Det ryska laget ser svagare ut än på många år. Nationen slapp kvala in till mästerskapet tack vare att man är värdland. Det finns inte särskilt många utlandsproffs i Rysslands startelva utan de flesta spelar i den inhemska ligan. Ett undantag är Denis Cheryshev som till vardags spelar i Villarreal i Spanien. Backen Roman Neustädter har stor rutin och lirar i turkiska Fenerbahce. Till sist är tredjemålvakten Vladimir Gabulov också utlandsproffs i belgiska Clubb Brugge.

En spelare att hålla extra koll på under VM 2018 är Fyodor Smolov. 28-åringen gjorde mål i förra årets Confederations Cup och smäller in en hel del bollar i nätet för sin klubb Krasnodar. Skulle Ryssland ställas mot Sverige ställs anfallaren mot sina klubbkamrater Victor Claesson och Andreas Granqvist.

En spelare med stor rutin i truppen är Aleksandr Samedov. 33-åringen tillhör Spartak Moskva och är en av klubbens viktigaste spelare. Tillsammans med kaptenten och målvakten Igor Akinfeev är Samedov en av de viktigaste rösterna i omklädningsrummet.

Alan Dzagaoev har varit CSKA Moskva trogen sedan flytten från Krylia Sovetov SOK 2008. I 10 år har han producerat poäng i mängder, och på 323 matcher för Moskvaklubben har det blivit 167 poäng - fördelat på 73 mål och 94 assist. 27-åringen är en viktig kugge på mittfältet och lär vilja fortsätta producera poäng under mästerskapet. Får Ryssland Alan Dzagaoev i startelvan mot Saudiarabien kommer halva matchen vara vunnen.

 

Ryssland vs Saudiarabien - Historia och analys 

Även om det ryska landslaget såg betydligt mer spännande ut under EM 2012 kommer är man storfavoriter att gå vidare från gruppen. Största hotet blir Uruguay med världsstjärnor som Luiz Suarez och Edison Cavani. Även Egypten kan bli ett hot då deras anfallare Mohamed Salah varit i makalös form och fullkomligt öst in mål i Premier League och Champions League.

Angående Saudiarabien har de inte en särskilt imponerande fotbollshistoria. Visserligen har lagit vunnit Asian Cup tre gånger men senaste titeln kom för 22 år sedan. Till VM misslyckades man att ta sig både 2010 och 2014 men dessförinann deltog nationen i fyra raka fotbolls-VM. Den enda gången man gått vidare från gruppen var i USA 1994. Då ställdes man mot Sverige i åttondelsfinalen och förlorade med 3-1.

Landet har precis som Ryssland tre spelare som inte spelar i den inhemska ligan. Det ska dock tilläggas att den ryska ligan håller betydligt högre kvalité jämfört med den Saudiarabiska. De spelare som lyckats lämna sitt land - rent fotbollsmässigt - är Yahya Al-Shehri, Salem Al-Dawsari och Fahad Al-Muawallad. Lagets bästa målskytt är Mohammad Al-Sahlawi som imponerat med 28 mål på 36 landskamper. Ska Saudiarabien få några poäng under VM krävs det att Al-Sahlawi gör många mål under mästerskapet.

 

Ryssland - Saudiarabien bäst odds

Vart hittar man då bäst odds i matchen mellan Ryssland och Saudiarabien? Till att börja med måste man inse att under VM kommer alla spelbolag hävda att det har bra, bättre, höga, högst, bästa odds etc. För att veta att du verkligen hittar det bästa oddset kan det vara en idé att vända sig till en jämförelsesajt.

Under VM kommer det också finnas mer marknader än vanligt. Spelbolagen brukar tänka till ordentligt och premiärmatchen är evenemanget där alla har chansen att göra ett bra första intryck. Misslyckas man med att fånga spelarna i premiäromgången är risken stor att de blir kvar hos ett spelbolag en längre period.

Vem som har bäst odds på matchen mellan Ryssland och Saudiarabien är svårt att avgöra redan nu. Detta då oddsen höjs och sänks rejält fram till matchstart. I skrivande stund återstår det inte allt för lång tid till premiärmatchen.

Väl där kan man förvänta en skrytig invigningsshow där Putin naturligtvis vill visa landet från sin bästa sida. Framförallt med tanke på alla sanktioner som landet fått utstå den senaste tiden. Även om fotboll inte ska vara politiskt kan det vara svårt att undvika.

All press ligger på hemmanationen. Vid förlust blir det tufft att gå vidare från gruppen då Egypten och framförallt Uruguay ser betydligt svårare ut än Saudiarabien. Skulle Ryssland då inleda med att tappa poäng mot gruppens slagpåse lär det bli liv i luckan i landet. Ett enormt fiasko och missräkning för Putin.