Helgen som kommer är den sista utan internationell toppfotboll. Nästa helg spelas ett par supercupfinaler plus att den holländska ligan drar igång, bland annat. Och helgen efter det, Premier League, äntligen.

Hur överlever man en helg till då?

Man tittar på vår egen, svenska fotboll givetvis. Vi i redaktionen har gått igenom lördagens matcher och grävt fram några spelidéer som ska göra dem ännu mer intressanta än de redan är.

Lördag 16:00 Sirius-AIK 3,70-3,20-2,20 Bethard

Det väntas storpublik i Uppsala under lördagen när Sirius tar emot AIK. Sirius hade AIK lite på kroken när lagen möttes i mitten av april men AIK vände och vann. Mittenlaget Sirius mot topplaget AIK nu, och med tanke på närheten till Uppsala kan vi räkna med att Sirius publikstöd kanske inte kommer bli så stort som man kunnat förvänta sig. Möjligen tur för Sirius att deras arena ännu bara är halvt färdigbyggd och därmed inte tar mer än 6000 åskådare. Med en större arena hade AIK mycket väl kunnat ha övervägande del av publikstödet.

Hur tänker redaktionen kring matchen då?

Sirius kanske har överpresterat lite hittills, och lillebrorskomplexet för ett närbeläget storlag som AIK finns där. Vi tror att AIK ångar på ordentligt och vinner med flera mål.

AIK vinner med minst 3 mål? 10 ggr hos Bethard!

Lördag 16:00 Falkenberg-Sundsvall 2,20-3,40-3,40 Bethard

Rejält bottenträskmöte i Falkenberg och extremt viktig match. När säsongen summeras är det fullt möjligt att man återkommer till den här matchen och säger att det var här det avgjordes. Det var här det laget räddades, och det andra laget åkte ur. Om man nu tänker sig att Kalmar kommer vakna till lite under hösten, vilket med deras kvalité i truppen är troligt, så kommer minst ett av de här lagen åka ur, och det andra kommer som bäst få kvala. Sundsvall, Eskilstuna och Falkenberg är Allsvenskans tre sämsta lag, och de får nog slåss om vilket av dem som kniper kvalplatsen och vilka två som åker ur direkt.

Krampaktigt, dåligt spel, tråkigt, målsnålt, och oavgjort? Om vi i redaktionen få gissa så, ja. Passar utmärkt att bara vänta ut 0-0-matchen medan man ser den något mer kvalitativa matchen i Uppsala.

Kör kryss till skyhöga 3,40 hos Bethard!

Lördag 18:00 Eskilstuna-Hammarby 5,85-4,20-1,58 Bethard

Lite statistik, någon?

  • Eskilstuna har två vunna, fyra kryss och två förluster på hemmaplan den här säsongen.
  • Hammarby har två vinster, två oavgjorda och fyra förluster borta i år.

Att gå på statistik rakt av när så pass få matcher spelats är inte alltid att rekommendera, det kan skilja mycket på vilka lag man mött, men ändå intressant. Kan Hammarby vara lite övervärderade här? Vi i redaktionen känner i alla fall så, och varför inte plocka hem en riktigt fet vinst på Eskilstuna till jättehögt odds?

1X2 odds, Athletic FC United - Hammarby, Lör 27 jul 2019 at 18:05

Athletic FC United

Lika

Hammarby