När PSG i början av januari gick ut med att Mauricio Pochettino är anställd som lagets nya tränare började det spekuleras direkt i vilka spelare han skulle värva in till huvudstadsklubben och ryktena sedan dess har bara fortsatt. Senaste stora namnen det talas om är Lionel Messi från FC Barcelona, Sergio Aguero från Manchester City och Dele Alli från Tottenham Hotspur. Inte helt osannolikt att de i framtiden landar någon av de ovanstående namnen då de håller rekordet för högst betalda övergångssumman genom tiderna när de värvade Neymar från Barcelona för 222 miljoner euro 2017.

Se fler transfers här!

PSG är uppbackade av rika ägare

PSG är genom att det ägs av Qatar Sports Investments sedan 2011 en av de rikaste fotbollsklubbarna i världen. Vilket innebär att de har kapital att värva i princip vilken fotbollsspelare de vill så länge de inte bryter mot Financial Fair Play reglerna. Uppbackad av den köpkraften är det ett drömscenario för vilken tränare som helst på den absoluta toppnivån. Inte minst för Mauricio Pochettino.

Inga ekonomiska hinder i PSG

Det kan även ses som revansch eftersom att ordförande Daniel Levy i Tottenham höll hårt i pengarna när Mauricio Pochettino bad om att värva in nya spelare till klubben under sommaren/vintern de åren han var där. För att jämföra hur det sett ut sedan Mourinho kom in som tränare då han i princip fått alla de spelare han vill ha in till laget. Men nu finns det inte längre några ekonomiska hinder som stoppar ett framtida lagbygge i PSG.

Vi har kollat på några av de största namnen som det ryktats mest om och oddsen på att dessa sluter upp i PSG.

Lionel Messi

Till PSG före 2 februari 2021 Högsta odds Spelbolag
Lionel Messi 12,00

Lämnade inför att säsongen 2020/21 skulle dra igång in en transferbegäran om att få gå från FC Barcelona. Den stora anledningen till att han ville lämna klubben var för att den då sittande presidenten Josep Maria Bartomeu enligt honom gjorde en del märkliga beslut. Bartomeu lämnade självmant under hösten posten som president och i januari är det val om vem som ska gå in och ersätta honom. Ett val som kan komma att ha stor betydelse för Messis vara eller icke vara kvar och hela Barcelonas framtid som fotbollsklubb.

Klubben har under de senaste åren satt sig i en riktigt dålig ekonomisk sits där de varit tvingade till att be spelarna om att sänka sina löner för att hålla nere kostnaderna.

Messis framtid osäker

Messi är som bekant kvar i det katalanska huvudstadslaget. Men har inte varit sig själv den här säsongen då han var väldigt blek i inledningen och drog för första gången sedan han började spela för klubben på sig ett rött kort mot Athletic i finalen av spanska supercupen. Mycket pekar på att det inte står rätt till och detta kan vara tecken på att han kommer att lämna laget. Det är inte särskilt troligt att han gör det under januarifönstret eftersom att det krävs enormt mycket för att genomföra en affär av den här digniteten.

PSG intresserade av Messi

PSG har även öppnat för att de är intresserade av att värva Messi till klubben. Pochettino har varit effektiv på att värva argentinare till sina tidigare klubbar där Tottenham Hotspur är det främsta exemplet. En annan anledning till varför Messi skulle kunna sluta upp i PSG är för att hans tidigare lagkamrat Neymar spelar i klubben. Messis kontrakt med Barcelona går ut i sommar. Det betyder att vilken klubb som helst utanför Spanien nu kan gå in och förhandla om ett kontrakt och i sommar ta honom utan att betala Barcelona en övergångssumma.

Sergio Aguero

Till PSG före 2 februari 2021 Högsta odds Spelbolag
Sergio Aguero 12,00

Har under större delen av säsongen varit borta från Manchester City för att han varit skadad. Har endast spelat två matcher i ligan utan att göra mål, så svårt att bedöma hans prestationer. Har under de senaste åren varit en av ligans flitigaste målskyttar då han mer eller mindre under de tio säsonger i City och Premier League alltid varit med i toppen av skytteligan. Född 1988, så börjar bli till åren och eftersom att han knappt synts till under säsongen känns det lite osäkert om han kommer att fortsätta prestera på samma nivå under en fortsatt lång tid.

Sitter precis som sin landsman Messi på ett kontrakt som går ut efter säsongen och kan därför komma att lämna Manchester City redan i sommar.

Dele Alli

Till PSG före 2 februari 2021 Högsta odds Spelbolag
Dele Alli 1,44

Den troligaste övergången som kommer att ske redan under januarifönstret är att Dele Alli sluter upp med Mauricio Pochettino i PSG, ett rykte som pågått ett längre tag, även långt innan det blev klart att argentinaren skulle anställas som tränare för Les Parisiens. Har knappt fått speltid i Londonklubben och vill såklart därför också lämna. Frågan är dock hur lång tid det kommer att ta innan han har hittat formen igen med tanke på den knappa tiden han spenderat på en fotbollsplan sedan säsongen startade. Har en otrolig talang och därför ofattbart att inte Mou gett honom mer speltid.

PSGs största transfers i modern tid

PSG har de senaste tio åren gjort några riktigt spektakulära spelarköp. Dessa är deras största värvningar sedan uppköpet 2011.

Plats Spelare Gick från År Summa
1. Neymar FC Barcelona 2017/18 222 miljoner euro
2. Kylian Mbappé AS Monaco 2018/19 145 miljoner euro
3. Edinson Cavani SSC Napoli 2013/14 64.50 miljoner euro
4. Ángel Di María Manchester United 2015/16 63 miljoner euro
5. Mauro Icardi Inter 2020/21 50 miljoner euro
6. David Luiz  Chelsea 2014/15 49.50 miljoner euro
7. Javier Pastore US Palermo 2011/12 42 miljoner euro
8. Thiago Silva  AC Milan 2012/13 42 miljoner euro
9. Lucas Moura Sao Paulo 2012/13 40 miljoner euro
10. Leandro Paredes Zenit 2018/19 40 miljoner euro

LÄS OCKSÅ: Vem blir nästa tränare att få sparken i Premier League!