Ole Gunnar Solskjaer är en pressad man efter uttåget ur Champions League. I ligaspelet har heller inte resultaten blivit vad man önskat även om normannen kan luta sig mot fyra raka segrar i Premier League. De svaga resultaten har gjort att Solskjaer nu är favorit att bli nästa Premier League-manager att få sparken. Skulle det bli klar förlust i helgens derby kan norrmannen mycket väl få gå. Vid seger mot Manchester City däremot kommer Solskjaer ha köpt sig tid för ett bra tag framöver och oddsen lär höjas rejält.

Utöver Solskjaer är det Sheffield Uniteds tränare Chris Wilder som hänger löst efter att laget ligger sist i tabellen med endast en poäng på elva matcher. Även Slaven Bilic, tränare för West Bromwich har det tufft i bottenstriden. Bilic skulle behöva börja plocka segrar för att känna sig tryggare i sitt jobb. Vi noterar också att Mikael Arteta är fjärde favorit till bli kickad. Arsenals ligasäsong har inte varit något att hänga i granen men samtidigt har "The Gunners" gått bra i cuperna vilket räddar Arteta ett tag till. 

Nästa Premier League-manager att lämna

Manager Högsta odds Spelbolag
Ole Gunnar Solskjaer 3,00
Chris Wilder 3,75
Slaven Bilic 5,00
Mikael Arteta 6,50
Scott Parker 8,50
Steve Bruce 11,00
Sean Dyche 13,00
Roy Hodgson 13,00

David Moyes 17,00

Nästa manager för Manchester United (permanent)

Vem som eventuellt tar över efter Ole Gunnar Solskjaer har det spekulerats kring under en lång tid. Mauricio Pochettino är överlägsen favorit och har ryktats till klubben enda sedan han fick sparken från Tottenham förra säsongen. Den 48-årige argentinaren tog Spurs hela vägen till Champions League-final och är känd för att bygga långsiktigt. Oddsen 1,44 visar att han är väldigt stor favorit att bli anställd som näste manager för United.

Därefter är det Massimiliano Allegri som är näste man till odds 7,00. Allegri var tränare i Juventus fram till 2019 men har sedan dess inte varit ansvarig för någon klubb. Han vann ligan samtliga år i Serie A under sina fem säsonger som ansvarig för ”Juve”. Den italienska tränaren har ryktats till Premier League och är också känd för långsiktighet. Sedan 2010 har Allegri tränat två klubbar. Först AC Milan mellan 2010 - 2014 och därefter Juventus 2014 - 2019. Kontinuitet är något United verkligen skulle behöva efter den cirkus som rått kring tränarna senaste åren. Allegri skulle också vara ett namn som gav tyngd till klubben vilket kan vara bra med tanke på de värvningar som laget behöver göra om de ska ta sig tillbaka till toppen.

Att Brendan Rodgers skulle få jobbet känns osannolikt. Visst har han gjort det bra i Leicester och tidigare som tränare i Liverpool. Men frågan är om en före detta tränare med stark koppling till Uniteds värsta rivaler skulle ta över som manager. Därefter väntar en tysk trio av unga tränare som alla gjort det bra i sina klubbar. Thomas Tuchel är ansvarig manager för PSG och nådde CL-final i somras. Hasenhuttl  har imponerat i Southampton. Julian Nagelsmann i sin tur är en ung tysk tränare som gjort succé i Leipzig där han förde laget till semifinal i Champions League förra säsongen samtidigt som han slog ut United i veckans Champions League. 

Odds: Vem blir Uniteds nästa permanenta manager?

Manager Högsta odds Spelbolag
Mauricio Pochettino 1,44
Massimiliano Allegri 7,00
Brendan Rodgers 10,00
Thomas Tuchel 13,00
Ralph Hasenhuttl 17,00
Julian Nagelsmann 21,00