Det är egentligen ingen tävlan om vilket lag som har gjort det bästa sommarfönstret av alla klubbar som spelar i den europeiska mästarturneringen. Bara värvningen av Lionel Messi hade räckt för att PSG skulle ligga i topp av alla klubbar i Champions League 2021/22. Men utöver honom har de värvat in några av de hetaste spelarna i fotbollsvärlden där de flesta har kommit på free transfer.

Lionel Messi

FC Barcelona  kunde inte lösa ett nytt kontrakt med den argentinske sexfaldige Ballon d'Or-vinnaren Lionel Messi inför att säsongen 2021/22 skulle dra igång även om han själv ville stanna. Förlusten var tung för staden Barcelona och hela Katalonien. Tungt var det även för La Liga som därmed förlorade sin reklampelare och världens förmodligen bästa spelare genom tiderna. Något som minskade ligans attraktionskraft och värdet på Europas tredje största fotbollsserie.

När det stod klart att han inte skulle fortsätta karriären i klubben han spelat i sedan han fyllde tretton år var det såklart flertalet lag som visade intresse och försökte värva in honom. Några av dessa var Tottenham Hotspur som var en av de första klubbarna som hörde sig för om honom, Manchester City likaså. Men ingen av dem lyckades locka honom till sig, istället blev det den franska superklubben Paris Saint-Germain.

Läs mer om Messis övergång till PSG!

Sergio Ramos

Sergio Ramos är även han en klubbikon som inte kunde lösa ett nytt kontrakt med sin gamla klubb, Real Madrid. Laget han började spela för 2005 och vann flertalet titlar med. PSG får i honom en av världens bästa och mest meriterade mittbackar. En spelare som vet hur man vinner. Eftersom att han stod utan kontrakt gick han till den franska huvudstadsklubben utan att de behövde lägga ut några pengar för en övergångssumma. En värvning som vad säsongen lider säkerligen kommer visa sig vara riktigt smart, speciellt om PSG går långt i slutspelet av Champions League där han kommer vara ovärderlig i de täta matcherna.

Achraf Hakimi

Den från Inter inköpte vindsnabbe högerbacken Hakimi kommer från en säsong där han vann Scudetton i Serie A. En vinnare som har gått direkt in i startelvan i PSG då han har fått spela varenda minut hittills. Ses som en av världens bästa spelare på sin position. Är bara 22 år och har framtiden för sig och är därmed en av klubbens stora framtidshopp. Paris Saint-Germain betalade Inter €60m för att köpa loss honom. En summa som med största sannolikhet kommer att vara välinvesterad då hans värde kommer att stiga de kommande åren. En av sommarens bästa värvningar.

Tävling Högsta odds Spelbolag
PSG vinner Champions League 3,60

Georginio Wijnaldum

Nederländske Georginio Wijnaldum användes mest när han spelade i Premier League och Liverpool som en spelare främst för sina defensiva egenskaper, vilket han skötte exemplariskt. Men vi fick under sommarens EM-slutspel i de nederländska färgerna även se honom i en mer offensiv roll som en poängspelare. Wijnaldum kan användas på flera olika positioner på mittfältet och det är precis vad Pochettino har gjort i inledningen av säsongen. Under sommarens transferfönster var det dragkamp om honom mellan FC Barcelona och Paris Saint-Germain där det länge såg ut som att han skulle gå till La Liga-klubben, men slutligen valde han PSG.

Läs om de högst värderade spelarna i Premier League!

Gianluigi Donnarumma

Ofattbart är det att AC Milan inte förlängde med 22-årige världsmålvakten Gianluigi Donnarumma. De lät honom istället gå helt fri till PSG. Sommarens absolut bästa målvaktsvärvning. Med honom mellan stolparna har de säkrat sin framtid på positionen. Övergången räknas som den mest värdefulla free transfer i fotbollsvärlden någonsin. I somras vann han EM-guldet med Italien och rankades som en av de bästa spelarna i turneringen. Trots sin unga ålder har han stor erfarenhet då han blev AC Milans förstemålvakt redan som 16-åring och gjorde 215 matcher i Serie A innan han bytte klubb.