Redan under andra dagen utav VM 2018 bjuds det på en rejäl toppmatch i form av Portugal mot Spanien, grupp B. Ronaldos Portugal lyckades vinna EM 2016 men trots detta är Spanien favoriter inför mötet. Vill du ha bäst odds under VM 2018 finns det anledningen att välja rätt spelbolag. Under ett så stort mästerskap är antalet spelare som bettar extremt många vilket innebär att kampanjerna är flera och oddsen höjs. Vilket naturligtvis gynnar spelarna som får en större valmöjlighet av höga odds.

 

Spanien trupp

Målvakter:

Spanien har förmodligen världens bästa målvakt i form av David de Gea. Hans säsong i United har varit fullständigt makalös och ingen blir förvånad om han tar hem priset som årets spelare i klubben för tredje gången på fyra år. Bakom De Gea finns det bra rutin genom Pepe Reina men även talang i form av Bilbaos 23-årige målvakt Kepa Arrizabalaga.

Betyg: 5 av 5

 

Försvarare:

Med Sergio Ramas, Gerard Piqué, Jordi Alba, César Azpilicueta, Carvajal, Nacho och Marcos Alonso är det en solid backlinje som väntar. Även Marc Bartra, Alberto Moreno och Nacho Monreal slåss om en plats i VM-Truppen. Mittbackslåset med Ramos och Pique är ett av världens bästa och lär vara givna när Portugal - Spanien startelva presenteras.

Betyg: 4 av 5

 

MIttfält:

Tränaren Julen Lopetegui har nog en skön ångest när han ska ta ut mittfältet. Det är nämligen en mittfältsuppsättning som inte är från denna värld. Andrés Iniesta avgjorde VM-finalen 2014 och spelar till vardags i FC Barcelona. Isco och Marco Asensio gör det bra i Real Madrid och David Silva och Thiago är ledande i världsklubbarna Manchester City och Bayern München. Krydda det med Saul och Koke från Atletico Madrid och då har ingen nämnt Sergio Busquets, Suso, Luis Alberto och Jonathan Viera. Nä, tränaren har en del att göra när han ska plocka ut fyra mittfältare.

Betyg: 5 av 5

 

Anfall:

Anfallet är laget kanske minst starka lagdel och då hittas ändå världstjärnor som Álvaro Morata, "brasilianaren" Diego Costa samt Iago Aspas, Lucas Váquez och Rodrigo. En rejält vass anfallsuppsättning med snabbhet och styrka!

Betyg 4 av 5

 

Totalt antal poäng: 18/20

Leovegas logga

Portugal trupp

Målvakt:

Rui Patrício må göra det bra i Sporting och tillsammans med Anthony Lopes slåss de om att få vara målvakt under VM 2018 även om Rui Patrício är uttalad första målvakt. Tredjemålvakten Beto lär mest sitta vid sidan av och titta på och bidra på andra sätt.

Betyg 3 av 5

 

Försvarare:

Visst finns det talang i backlinjen i form av spelare som Dortmunds Raphaël Guerreiro och Inters Joao Cancelo. Rutinen finns där också i form av Pepe och Fabio Contreao.

Betyg 3 av 5

 

Mittfält:

Mittfältet ser väldigt kvalitativt ut. Joao Moutinho har gjort det bra i Monaco och Bernardo Silva har vunnit två titlar med Manchester City under sin debutsäsong för de ljusblå. Även Barcelonas André Gomes håller en extremt hög nivå och i West Ham har Joao Mario fått mycket speltid. Williham Carvalho, Arien Silva och Rúben Neves ger bredd till mittfältet.

Betyg 4 av 5

 

Anfall:

Med Cristiano Ronaldo i anfallet får man automatiskt värdens bästa anfall. Bakom Ronaldo ser det inte lika ljust ut även om 22-åriga André Silva är ett spännande löfte. Ricardo Quaresma har rutinen och yttersidan och kanske får Gelson Martins sitt stora genombrott under VM.

Betyg 5 av 5

 

Totalt antal poäng: 15/20

 

Jämförelse utav lagen

Lagdel för lagdel ser Spaniens potentiella startelva betydligt vassare ut än Portugals. Det ska dock tilläggas att det är en VM-match vilket innebär att allt kan hända. Ett misstag kan var skillnaden mellan fiasko och succé!

 

Portugal - Spanien historia

Portugal var svaga i gruppspelet i EM 2016. Totalt blev det 3 oavgjorda och 0 segrar i gruppspelet men nationen gick vidare som bästa trea. Ofattbart nog lyckades man gå hela vägen till finalen där värdnationen Frankrike besegrades trots att storstjärnan Ronaldo skadade sig och fick utgå tidigt i matchen. I kvalet till VM bjöd Portugal på bländande fotboll och tog nio segrar av tio möjliga. Inför VM 2018 är man dock inte favoriter att vinna mästerskapet. I skrivande stund har man oddset 26,00 på att vinna turneringen vilket är det åttonde lägsta oddset. Även om Portugal inte är favoriter i matchen har laget Cristiano Ronaldo! Är det en sak som är säkert är det att Ronaldo kommer finnas med när Portugal - Spanien startelva presenteras. I alla fall om han får hålla sig skadefri. Lagkaptenen och storstjärnan är naturligtvis lagets absolut viktigaste spelare under turneringen.

I Spanien har man varit inne i en generationsväxling sedan EM-guldet 2012. Därefter har Spanien inte tagit en enda titel på landslagsnivå men i år verkar oddsättarna måla upp de gulröda som en av turneringens favoriter tillsammans med Brasilien, Tyskland och Frankrike.

VM 2014 skulle Spanien försvara sitt VM-guld från 2010 men det blev ett dunderfiasko. Redan efter två matcher var laget utslagna. I EM två år senare gick det inte mycket bättre. Visst tog laget sig vidare från gruppen men redan i åttondelsfinalen blev det respass efter en förlust med 2-0 mot Italien.

Under VM-kvalet skulle Spanien få sin revansch mot italienarna. Landet visade på allvar att man är tillbaka i finrummet och gick igenom kvalet obesegrade med nio segrar, en oavgjord och noll förluster på tio matcher, något som naturligtvis räckte för direktplats till VM.

 

Spela på Portugal - Spanien idag

De allra flesta spelbolagen har redan släppt odds till alla VM:s gruppspelsmatcher. Vill man få fram Portugal Spanien bäst odds krävs det att du använder dig av en oddsjämförelsesajt. Där kan du se och jämföra olika odds både i mobilen och på datorn.

Matchen är en av gruppspelets allra hetaste och därför är det naturligt att matchen väcker stort intresse hos spelarna också. Alla vill få fram VM bäst odds 2018 men finns tålmodigheten? Ett spelbolag som brukar erbjuda höga odds är Bethard*. I dagsläget är Spanien enorma favoriter med oddset 1,9. Ett kryss ligger på 3,45 medan en seger för Portugal skulle betyda en rejäl skräll med oddset 4,30

 

Vi reserverar oss för eventuella oddsförändringar, för att få de senaste oddsen rekommenderar vi er att använda vårt matchcenter!