Tungviktsmöte redan i åttondelsfinalen när Bayern Munchen lottades mot Paris SG, där första matchen spelas på Parc des Princes denna tisdag kl 21.00. I den här artikeln får du en analys på allt från laguttagningar till odds på Champions League åttondelen.

Spela på PSG - Bayern hos LeoVegas!

Odds på Paris SG - Bayern München

När oddsen släpptes efter lottningen var de ganska jämna men skadan på den extremt viktiga Mbappe har gjort att Bayern räknas som favoriter. Bayern har kryssat ett helt gäng matcher och har bara ledning med 1poäng i Bundesliga. Både veteranmålvakten Manuel Neuer och anfallaren Saidou Mané saknas. Tyskarna har ändå en förmåga att göra sina bästa matcher när det gäller som mest. Jag antar att ett kryss i Paris skulle vara ett mycket bra resultat att ta med sig till avgörandet i Bayern, trots det är tyskarna inte ett lag som backar hem mot något lag

Paris SG har trots förlust senast en ganska betryggande ledning i Ligue 1 som gör att man kan spara lite krut i ligan och eventuellt vila spelare för att maximera chansen i Champions League. Trots att Mbappe saknas har man två av världens absolut bästa anfallare att ställa upp med på topp i Messi och Neymar.

Bayern har hemmamatch mot Bochum på lördagen och det är match man ska vinna ändå och chansen finns att vila några ordinarie spelare om de känns slitna. Det här är en match fotbollsvärlden kommer ha höga förväntningar på då. Allt talar för en match där PSG måste gå för det och det har varit målrikt i tidigare matcher. Överlinan här är hela 3.25 och jag tycker nog det är lite väl inprisat med målfest. Ett bra spel här enligt oss är under 3.25 mål till 1.90 på Bet365.

Åttondelarnas största match möjligtvis i konkurrens med Real Madrid - Liverpool måste väl vara den mellan den tyska giganten mot Paris. Det har varit några riktiga draman mellan dessa lag sista åren. 2020 möttes de i finalen där Bayern drog till slut lyckades vinna med 1-0 och lyfta sin senaste Champions League-pokal. I kvartsfinalen 2021 fick PSG revansch och gick vidare på bortamål efter 3-3 totalt. För den neutrala fotbollsälskaren är det såklart trist att Kylan Mbappe missar första mötet.

Paris SG - Bayern Munchen: Möjliga startelvor

Här nedanför tippar vi de mest troliga startuppställningarna mellan PSG och Bayern.

Donnarumma – Hakimi, Ramos, Marquinhos, Bernat – Ruiz, Verratti, Vitinha – Messi, Neymar, Ekitike

Neuer – Mazraoui, Upamecano, de Ligt, Davies – Kimmich, Goretska, Musiala – Mane, Sane, Muller

Paris SG - Bayern Munchen: Head-to-head

Här nedan ser lagens tidigare möten.

FAQ: Vanliga frågor om Milan - Tottenham

Här nedanför samlar vi de vanligaste frågorna kring derbyt mellan PSG och Bayern.

När spelas Paris SG - FC Bayern?

Matchen spelas tisdagen den 14 februari klockan 21.00.

Var spelas Paris SG - FC Bayern?

Matchen spelas på Parc des Princes I Paris.

Vilka är favoriter mellan Paris SG - FC Bayern?

Det är  jämna odds mellan PSG och Bayern med en liten fördel gästerna

Vem vann senaste mötet mellan Paris SG - FC Bayern?

2021 möttes lagen senast i CL-finalen där Bayern vann med 1-0.

Var hittar vi bäst odds mellan Paris SG - FC Bayern?

Svårt att säga. Vi rekommenderar att ni kollar och jämför mellan olika spelbolag.