Nu är det nära, OS-invigningen i PyeongChang närmar sig, och med det har även temperaturen här hemma i Sverige höjts. Vi ser fram emot ett ärligt, schysst och spännande mästerskap, där det kommer bli överlägsna mästare, men även vinnare med minsta möjliga marginaler, det som är tjusningen med idrotten!

- Odds vinter-OS i Peking 2022

Niklas Edin svensk fanbärare under invigningen

Svensk fanbärare blev nyligen officiellt, curlinglagets skipper, Niklas Edin får den äran att bära den svenska flaggan under invigningen. Första helgens stora snackisar är annars längdskidåkningen som drar igång direkt under lördagen med damernas Skiathlon 2x7,5 km, där vi lägger våra förhoppningar till Charlotte Kalla framförallt. Hoten kommer från Norge och Marit Björgen som är favorit i loppet, men även Heidi Weng kan utmana. Vi säger att Charlotte har Sveriges främsta medaljchans under helgen till oddset 1,40 hos Betsson*. För att vinna OS-guld ger Charlotte 3,25 hos Unibet*. Övriga svenskor som ställer upp under helgen är Stina Nilsson, Anna Haag och Ebba Andersson.

Charlotte Kalla att ta medalj under helgen – 1,40 @Unibet*

Charlotte Kalla att vinna OS-guld – 3,25 @Unibet*

Låga förväntningar på herrarna

Herrarna har som vi vet inte imponerat lika mycket under den här säsongen i längdspåret. Även där är det Skiathlon 2x15 km och att någon ska rubba norska skidfantomen Johannes Klaebo känns långsökt. Klaebo är den mest intressanta atleten att följa under den här helgen då det kan bli storslam för norrmannen under OS, alla räknar med att han kniper sitt första guld redan i premiärtävlingen.

Vi sätter vårt störst hopp till Calle Halfvarsson som i bästa fall kan nå en bronspeng vilket ger runt 6,00 just nu, men herrarnas lopp är ett getingbo bakom favoriten Klaebo. Övriga svenskar som startar är Marcus Hellner, Daniel Rickardsson och Jens Burman.

Calle Halfvarsson att ta medalj – 6,00 @Unibet*

Helgens event att hålla koll på

Största favoriten: Sven Kramer, Nederländerna – Skridsko 5000 m Odds: 1,16-1,40

Mest intressanta: Johannes Klaebo, Norge – Längdskidor Skiathlon Odds: 1,80-2,00

Mest rutinerade: Felix Loch, Tyskland – Rodel singel Odds: 1,45-1,98

Bästa svenska medaljchansen

Charlotte Kalla – Längdskidor Skiathlon Odds: 1,40 @Betsson*

Bästa spelvärdet

13:10 Lördag, Ishockey (Damer)
Schweiz vs Korea, Schweiz -1,5 AH, 1,87 @Bwin*

03:00 Söndag, Alpint störtlopp (Herrar)
Kjetil Jansrud – Topp 3 @3,50 Unibet*

Övriga event med svenskintresse under helgen är: Puckelpist herrar, Snowboard Slopestyle herrar, Ishockey damer gruppspel, Skridsko 5000 m herrar. Andra event som startar i helgen är Skidskytte Sprint herrar och damer, Backhoppning, Konståkning, Short Track bl.a

//Stellanovicz