Betting.se synar de svenska Guldhoppen inför OS i PyeongChang. Nedan följer en lista med våra största hopp under OS 2018 (läs om OS 2022) med tillhörande odds hämtade ifrån några utav bolagen som presenteras hos Betting.se. 

Odds på möjliga guldmedaljörer:

  1. Sandra Näslund – Freestyle, Skicross Odds: 1,60 Unibet*
  2. Stina Nilsson – Längdskidor, Sprint     Odds: 1,85 Unibet*
  3. Charlotte Kalla – Längdskidor, 10 km Fristil   Odds: 2,25 Coolbet
  4. Sverige – Längdskidor, Team Sprint damer    Odds: 2,25 Unibet*
  5. Charlotte Kalla – Längdskidor, Skiathlon        Odds: 3,25 Unibet*
  6. Lag Edin – Curling herrar                    Odds: 3,50 Betsson*

Dominans på damsidan

Vi ser tydligt att våra största hopp är på damsidan, och att endast herrarnas Curlinglag med Niklas Edin slår sig in på listan över de 6 största Guldchanserna i årets OS ur svensk synvinkel.

Sandra Näslund toppar listan, och som hon levererat i år, 6 VC-segrar och 2 3e platser i Världscupen är fakta som gör att hon just nu är Sveriges största Guldhopp. Därefter följer Stina Nilsson i damernas längdskidor, och då framförallt i sprinten där hon under säsongen har 3 VC-segrar, plus en seger under försäsongen i Gällivare. Stina finns också i högsta grad med i Sveriges lag för Team Sprint som alltid startar med guldchans. I par med Hanna Falk eller Ida Ingemarsdotter rankas man som klar tvåa näst efter Norge.

Charlotte Kalla kommer vi ställa vårt hopp till flertalet gånger under OS, men hennes främsta segerchans kommer vara i 10 km fristil, där hon för närvarande är favoriten. I Skiathlon på 2x7,5 km rankas hon som nummer två efter Norges Marit Björgen. Sen finns hon givetvis med i stafettlaget, men där ska det snarare till ett större mirakel för att Norge ska missa guldet.

Enda herrar på listan är Curlinglaget med Niklas Edin i spetsen. De rankas som klar tvåa efter favoriten Kanada, men vi vet att Lag Edin alltid ställer upp med goda segerchanser, oavsett vilket mästerskap det är.

Bubblare:

Tre Kronor – Ishockey, herrar

Henrik Harlaut – Freestyle, Slopestyle

Victor Öhling-Norberg - Freestyle, Skicross

Lag Hasselborg – Curling damer

Betting.se tippar antal svenska medaljer:

Sverige tar minst 2 Guldmedaljer

Sverige tar minst 11 medaljer men max 14 medaljer

Hos Unibet* kan du spela på hur många medaljer de deltagande nationerna kommer att vinna under OS 2018 

//Stellanovicz