På tisdag klockan 9.30 drar kvalet till damernas sprint fristil i vinter-OS 2022 i gång och vid 11.00 samma förmiddag är det dags för finalen. Två av de kanske största förhandsfavoriterna till en pallplats och guldmedalj är svenskor; Maja Dahlqvist och Jonna Sundling. Mycket talar för att denna tisdagsförmiddag kan bli en av de största svenska framgångarna under årets OS. Så se till att inte missa sprintfinalen!

Vinnare Sprint Fristil Damer vinter-OS 2022 Högsta odds Spelbolag
Maja Dahlqvist 2,20
Jonna Sundling 2,40
Nadine Fändrich 11,00
Anamarija Lampic 11,00

Läs även vårat speltips på 5000m skridskor!

Jonna Sundling - Sverige

Sundling vann VM på denna distansen 2021, och ses givetvis som en stor utmanare till ett OS-guld. Ett litet orosmoln är att Sundling inte har tävlat så mycket under vinterns världscup. Hennes bästa placering kom under sprinten i Dresden innan jul då hon kom på en andraplats bakom Maja Dahlqvist. Värt att nämna är också att duon Sundling/Dahlqvist vann lagsprinten under förra årets VM. Så utan att skryta så ser det ut som att Sverige har världens två bästa kvinnliga sprintåkare just nu.

Maja Dahlqvist - Sverige

Dahlqvist har gjort en fenomenal säsong under vinterns sprintvärldscup. Hon leder den i stor stil och har vunnit hela fyra tävlingar under årets säsong innan OS. Trots sin nuvarande storform så har Dahlqvist inte lyckats ta någon individuell medalj i sprint i något mästerskap innan. Hon vann lagguld 2019 och 2021 under VM, men individuellt kom hon sexa 2019 och nia 2021.

Anamarija Lampic - Slovenien

Lampic är en rutinerad sprintåkare trots att hon bara är 26 år gammal. Hon vann sprintcupen förra året i överlägsen stil. Under årets världscup har det gått lite tyngre och hennes bästa placering är att hon har tagit en tredjeplats i tre olika tävlingar under vintern. Lampic tog silver i sprinten vid VM 2019 och brons i VM 2021. Så slovenskan får ses som en av de största utmanarna till de båda svenskorna.

Nadine Fähndrich - Schweiz

Fähndrich kom tvåa i sprintcupen förra säsongen efter Lampic. Hon hade inget vidare VM individuellt 2021 då hon körde in på en 33:de plats. Dock kammade hon hem ett silver i lagsprinten under VM 2021. Fähndrich har gjort en okej säsong under vinterns sprintcup, just nu ligger hon på en femteplats och hennes bästa placering är en andraplats i Davos.


Se alla våra aktuella speltips här!

Speltips vinnare damernas sprint fristil:

Oddsen pekar på att Dahlqvist och Sundling är stora favoriter att slåss om guldet. Vi håller givetvis med och tänker inte tippa på någon annan än de båda svenskorna. Det är dock ett svårt val att välja en av de båda. Men eftersom Maja Dahlqvist har visat storform en längre tid så känns hon som det lite hetare alternativet: Maja Dahlqvist vinner damernas sprint fristil till oddset 2,20@Unibet*.

TILL UNIBET!