Nu på söndag är det dags för ett av Sveriges största medaljhopp i OS 2022 att tävla för en guldmedalj. Nämligen skridskoåkaren Nils van der Poel. Tävlingarna börjar vid 9.30 svensk tid och väntas hålla på tills 11.30. Distansen är 5000 meter och van der Poel är regerande världsmästare på distansen och han innehar även världsrekordet. Så på söndag är det bara att bänka er i tv-soffan och hoppas på att ett svenskt guld landar i medaljkorgen innan det är dags för lunch.

Vinnare 5000m skridskor vinter-OS 2022

Högsta odds Spelbolag
Nils van der Poel 1,21
Patrick Roest 6,25
Jorrit Bergsma 9,00
Ted-Jan Bloemen 12,00

Läs de senaste nyheterna!

Nils van der Poel - Sverige

Skridskoåkaren från Trollhättan har blivit en favorit bland det svenska folket och han har satsat stenhårt på att komma i form inför OS 2022. Allt för att lyckas följa upp sina dubbla guldmedaljer från VM förra året. Van der Poel har också imponerat stort under vinterns tävlingar inför OS, ingen av hans närmsta konkurrenter har varit nära hans resultat och tider. På förhand känns han som en av de mest givna svenska guldkandidaterna, även om 5000 meter inte är hans uttalade favoritdistans.

Patrick Roest - Nederländerna

Här är mannen som kom tvåa bakom van der Poel under förra årets VM på 5000 meter. Roest är en mycket framgångsrik skridskoåkare och han har under sin karriär vunnit en mängd olika medaljer under mästerskap. Så är det någon som ska kunna utmana vår svensk på allvar så är det med största sannolikhet Patrick Roest.

Jorrit Bergsma - Nederländerna

Nästa utmanare är även han från Nederländerna. Bergsmas favoritdistans är 10 000 meter och det är även där han plockat en hel del guldmedaljer genom karriären. På 5000 meter är han ofta placerad bakom sin landsman Roest. Det ska mycket till om Bergsma ska lyckas komma före van der Poel på 5000 meter, men i ett OS kan allt hända och Bergsma är en mycket skicklig skridskoåkare.

Ted-Jan Bloemen - Nederländerna

Triss i holländare är vad som jagar närmast bakom van der Poel för en guldmedalj. Bloemen hade ett fenomenalt OS 2018 där han vann guld på 10 000 meter och silver på 5000 meter. Han har även haft världsrekordet på 5000 meter, om Bloemen hittar storformen kan han bli ett hot mot van der Poel i OS i Peking 2022.

Fler speltips hittar du här!

Speltips vinnare 5000 m skridskor:

Ingenting ser ut att kunna stoppa Nils van der Poel efter fjolårets dubbla VM-guld. Nästintill allt talar för att kommer att fortsätta sitt guldregn under årets vinter-OS. Oddsen ganska låga för detta, men det känns ändå värt att rygga en vinst för van der Poel på 5000 meter: Nils van der Poel tar guld på 5000 meter till oddset 1,21@Betsson*.

TILL BETSSON!