Vi går vidare med nästa artikel om odds på hockey-VM 2022. Nu är det dags att ta reda på vilka spelare som har störst chans att ösa in poäng under turneringens gång. Som vanligt är det svårt att förutspå vem som blir poängkung då trupperna inte är helt klara än och det är ännu inte klart vilka NHL-spelare som har tackat ja till VM-spel. Givetvis är det ingen högoddsare att en spelare från NHL gör flest poäng vilket även var fallet 2021 då Connor Brown från Ottawa vann poängligan.

Sakari Manninen - Finland

Manninen var den finske spelare som gjorde flest poäng när de bärgade OS-guldet i Beijing. Fyra mål och tre assists blev det för Manninen under de olympiska spelen och en delad vinst i poängligan. Han är en rutinerad spelare för det finska landslaget och kommer vara mycket taggad på att visa upp sig inför hemmapubliken. Om han kan behålla formen från OS så kan det bli poängfest för Manninen under årets VM.

Läs om vilka vi tippar vinner hockey-VM 2022!

Juraj Slafkovsky - Slovakien

Slafkovsky var bara 17 år under vinterns OS då han smällde in hela sju mål och vann skytteligan. Nu har stortalangen hunnit bli myndig och han har siktet inställt på att göra samma sak under VM. Slovakien tog ett brons i OS och kan man fortsätta visa den fina formen så kan Slafkovsky mycket väl bli VM:s stora utropstecken. Så bra är han redan som 18-åring.

Jonatan Berggren - Sverige

Talangen från Uppsala har haft en mycket fin debutsäsong i AHL. 64 poäng för sitt lag Grand Rapids är fina siffror. Räkna med att Berggren är mycket taggad att göra avtryck för Tre Kronor under årets VM. Berggren är med från start i VM vilket ökar hans chanser att göra poäng. Just nu ser den svenska offensiven lite tunn ut, då de flesta NHL-spelarna är backar, så Berggren måste vara bra för att Sveriges offensiv ska producera.

Dawson Mercer - Kanada

Kanadas trupp är inte spikad än, vilket gör det svårt att tippa vem som blir deras poängkung. Några namn har sipprat ut och ett intressant namn som ska spela VM är Dawson Mercer som till vardags spelar i New Jersey Devils. Mercer gjorde 42 poäng under sin första säsong i NHL. Han är ung och hungrig på att visa upp sig, vilket gör att han mycket väl kan plocka en hel del poäng under årets VM.

Roman Cervenka - Tjeckien

En av Tjeckiens mest givna och rutinerade spelare är Roman Cervenka. Han är vanligtvis en stabil poängspelare som inte brukar ösa in poäng. Dock om Tjeckien toppar formen under årets VM och går bra, så kommer Cervenka vara inblandad i det mesta som laget producerar offensivt. Om du letar efter en högoddsare till att vinna VM:s poängliga så är definitivt Cervenka ett namn att hålla koll på.

För att se alla aktuella speltips. Klicka här!

Speltips vinnare av poängligan ishockey-VM 2022:

Finland och Kanada är storfavoriter, det är dock ganska oklart vilka stjärnor från NHL som förstärker lagen nu. Ska man vinna poängligan i VM så är det givetvis ett stort plus att vara med i alla matcher från början och inte ansluta under turneringens gång. Finland kommer att köra stenhårt offensivt inför sin hemmapublik, därför tror vi att Sakari Manninen är ett hett namn att vinna den totala poängligan.

TILL SVENSKA SPEL!