FC Barcelona mot Real Madrid, El Clásico. Det blir inte större i Spansk fotboll. Denna gång så kommer vi få bevittna säsongens första El Clásico och vi kommer att titta igenom oddsen för Barcelona - Real Madrid. Kommer hemmalaget att utöka sin serieledning eller kommer Real Madrid att få revansch efter säsongens extremt svaga säsongsinledning? Alla blickar mot La Liga och Camp Nou när dessa två giganter gör upp i en enastående kraftmätartävling. Kommer regerande ligamästarna FC Barcelona visa världen att man förtjänar att vinna ligan igen, eller kommer Champions League mästarna Real Madrid falla tillbaka på rätt spår igen?

Barcelona att vinna mot Real Madrid till 2,05 odds hos Unibet* 

Tryck här för att rygga detta spel hos Unibet

En snabb titt på oddsen inför denna säsongs första El Clásico indikerar att matchen inte är så jämn som det kan låta på pappret. Real Madrid har haft det väldigt svårt utan Cristiano Ronaldo - Och även om Barcelona inte har visat sin bästa form så har de tagit viktiga poäng, mycket tack vare storstjärnan Lionel Messi som dock missar denna match på grund skada. Men oavsett vad oddsen säger så kan vad som helst hända på planen. 

För att vara ordentligt förberedda inför helgens stormatch så har vår expert Jesper Carsten tittat på oddsen, truppinformation, historia och annan matnyttig information. 

Att vara hemmalag väger tungt i El Clásico och spelbolagen visar tydligt att deras starka favorit är FC Barcelona trots Messis frånvaro. Barcelonas odds för tillfället är runt 2,00, medan Real Madrid spelas till omkring 3,30 gånger pengarna. Tilläggas kan dock att Messis skada hade en enorm inverkan på oddsen. Precis innan det blev offentligt att Messis skada gör att han missar stormatchen så var Barcelonas odds 1,70 - Det höjdes snabbt efter att beskedet blev publikt. 

1X2 odds, Barcelona - Real Madrid, Sön 28 okt 2018 at 16:15

Barcelona

Lika

Real Madrid

När kommer FC Barcelona - Real Madrid spelas?

El clásico kommer spelas på söndag, 28 oktober kl 16:15. Matchen spelas på Camp Nou'.

Dessa kan missa El Clásico:

Både Barcelona och Real Madrid saknar spelare från sina startelvor inför mötet. I matchen mot Sevilla så drabbades Barcelona av det värsta som hade kunnat hända: Lionel Messi skadade sig. Magikern från Argentina blir borta i tre veckor och därmed missar han El Clásico.  Barcelona måste även klara sig utan mittbacken Samuel Umtiti, som sedan han bytte till klubben har varit en given man i backlinjen, till vänster om Gerard Piqué. Som om inte det vore nog så är även den erfarna reserven Thomas Vermaelen skadad vilket lämnar få alternativ annat än att ge nyförvärvet Clement Lenglet en chans att starta i sin första El Clásico. 

Sergio Roberto som syns till både som högerback men även på det centrala mittfältet har ådragit sig mindre skador i Oktober men förväntas kunna starta matchen.

Hos Real Madrid så tvingas man klara sig utan högerbacken Daniel Carvajal. Anfallaren Karim Benzema som startade säsongen likt en virvelvind är också skadad och förväntas bli redo för spel först i slutet av Oktober, vilket innebär att det finns en möjlighet att han kan spela matchen. Sedan så har vi Gareth Bale, Marcelo och Isco som led av skdor i Oktober. Alla tre bör dock vara redo när det är dags för avspark. 

Säsongsstatus 

Det finns många intressanta potentiella scenarion inför årets El Clásico - Och vi måste självklart djupdyka i detta. Först av allt så blir det intressant att ta en titt på tränarna för de två sidorna. Framför allt då Real Madrid inför denna säsong har en ny tränare: Julen Lopetegui. Barcelona leds precis som förra säsongen av Ernesto Valverde.  Den kommande matchen är den första El Clásico sedan Cristiano Ronaldo lämnade Real Madrid. Vad betyder det för de regerande Champions League mästarna i denna match?

FC Barcelona utan Messi - Och utan magi 

El Clásico


Hos Barcelona så har du megastjärnan Lionel Messi som kan styra och ställa i matcher lite som han själv vill. Men olikt från förut, då man lyckades ha ett enormt starkt kollektiv runt Messi så har det sett lite annorlunda ut under Ernesto Valverde. Messi har fått en större tyngd på sina axlar och därför blir det extra intressant att se hur Barcelona löser denna bit, utan Messi. Matcherna tenderar att bli förutsägbara och ibland tråkiga. Trots att man har offensiva talanger såsom Luis Suarez, Coutinho och Dembele i närheten av Messi så verkar taktiken vara ganska enkel: Ge bollen till Messi och hoppas på det bästa.

I flertalet matcher så har Barcelona sett nästintill rädda ut medan man i andra matcher har parkerat bussen efter ett snabbt mål. Det har exempelvis funnits gånger då man lett med ynka 1-0 och sedan valt att försvara ledningen istället för att utöka den. Till exempel genom att byta in defensiva spelare istället för offensiva. Samma klagomål hördes av Barcelonas supportrar förra säsongen: "Valverede är för försiktig". 

Barcelona - Real Madrid

Real Madrid utan Cristiano Ronaldo och mål

Tidigare så ar Real Madrid varit väldigt beroende av Cristiano Ronaldo, som var den drivande kraften i laget. Men efter hans sommarflytt till Juventus så har man inte direkt ersatt honom med en ny spelare. Istället så har man gett Julen Lopetegui uppgiften att försöka få ut det mesta av spelarna man redan har. Som tränare i det spanska landslaget så fick han spelare som Marco Asensio och speciellt Isco att se ut som världsstjärnor, vilket tveklöst också har varit tanken i Real Madrid. Hur som helst, det har inte riktigt fungerat på felfritt så här långt. Isco har drabbats av små skador och efter 2-1 förlusten mot Levante så sitter Lopetegui extremt osäkert på sin post. Det ryktades till och med om att han inte skulle leda laget i El Clásico. 

Real Madrid började bra och till en början så såg det ut som att det inte var ett stort problem att Ronaldo lämnat. Kollektivet fungerade riktigt bra. Benzema var som ung igen, Bale såg ut som den världsklasspelare man köpt från Tottenham. Men på senare tid så har maskineriet stannat. 

Benzema ser blek ut igen - Bale har hamnat i samma svacka han varit i tidigare och det har kostat laget förluster. Bland annat en förlust mot Sevilla. Två förluster mot CSKA Moskva och Alaves. Totalt 4 matcher utan ett enda mål. 

1X2 odds, Barcelona - Real Madrid, Sön 28 okt 2018 at 16:15

Barcelona

Lika

Real Madrid

El Clásico statistik

Det är favoriterna Barcelona som presterat bäst i El Clásico sett över tid. De har vunnit 17 av de senaste 35 matcherna. 9 oavgjorda och 9 vinster för Real Madrid.

De senaste fem säsongerna så har de mötts 10 gånger sedan 26 Oktober 2013. Då vann Barcelona med 2-1 på hemmaplan och totalt så har de vunnit 6 av dessa 10 matcher. Två har blivit oavgjorda medan Real Madrid vunnit 2 av dessa. I dessa 10 matcher så har 38 mål gjorts, vilket ger ett snitt a 3,8 mål /match.