Äntligen sitter nog många tennisfans och känner, det är dags för årets första Grand Slam-turnering i tennis, Australian Open.

Senast det begav sig var US Open för nästan ett halvår sen men nu är det så dags. Den 20:e januari startar Australian Open och turneringen pågår sen i 14 dagar med final den 2:a februari.

Kolla in vår genomgång av odds på Australian Open 2021!

888Sport satsar stenhårt på Australian Open med höga odds!

888Sport är ett spelbolag som satsar stenhårt på tennis och deras utbud är starkt. De har samma oddsleverantör som i Sverige mer kända Unibet och LeoVegas. Med andra ord, allt man behöver kunna spela på finns där. 

Till Australian Open den här gången har 888Sport dessutom kryddat turneringen lite extra. Alla nya kunder kan spela på vem som ska vinna med dessa extra höga odds.

888Sport Australian Open odds

Allt som krävs för att ta del av dessa sjukt höga odds är att bli medlem hos 888Sport genom oss här på Betting.se. Använd följande steg för att ta del av kampanjen.

 1. Klicka här för att komma till 888Sport​​​​​​​
 2. Registrera dig med hjälp av ditt Mobila ID
 3. Ta del av kampanjen

Novak Djokovic till 15 gånger pengarna, Rafael Nadal till 34 gånger pengarna, eller Roger Federer till 67 gånger pengarna? Vi frågar vår tennisexpert David Thorstensson om hur han tycka man ska välja.

Tennisexpert Thorstensson tror på Federer i Australian Open

Så, David. Du får bara välja en av spelarna med dessa odds. Vem plockar du?

-Det blir ju Federer, det är faktiskt inget snack om saken för min del. De där oddsen motsvarar ju hur oddsen ser ut oboostade, de är bara kryddade liksom, och då jag helst spelar Federer på de vanliga oddsen gör jag det givetvis också här. Kan bli en väldigt bra slant dessutom, nästan 3500 kronor. Om man kör sin 50-lapp på Djokovic kan vinsten bara bli 700 kronor, en viss skillnad.

Varför Federer då? Någon särskild anledning? Håller han fortfarande?

-Att han håller fortfarande är det inget snack om. Han är livsfarlig. Sen finns det ju motstånd också och han är inte favorit, och inte andrahandsfavorit. Men just nu säger oddsen att Medvedev är en mer trolig segrare än vad han är. Det stämmer inte överens med verkligheten.

-Han har också en rätt bra lottning, Federer. Vägen fram till semi ser otroligt möjlig ut med Berrettini som förmodad kvartsfinalsmotståndare. Där kommer det bli Djokovic och sen blir det kanske Nadal i final, men jämförelsevis är oddset helt enkelt bäst på Federer.

Klokt att spela tidigt under turneringen enligt Thorstensson

Något mer du tycker man ska tänka på inför turneringen när det gäller odds och betting?

-Att följa med på mina speltips givetvis. Jag kommer pumpa upp speltips på Betting.se varje dag under hela turneringen. 

-Annars är det som alltid i stora turneringar, om någon i ens närhet påstår att ett odds långt in i en turnering är sådär superbra, typ "bästa oddset någonsin". Var starkt misstänksam. Man ska veta att det spelas otroligt mycket pengar på Grand Slam-turneringarna i tennis och oddsen sitter, åtminstone långt in i turneringen, ungefär där de ska. Om man ska hitta riktigt stora värden ska man vara med på de första omgångarna och gärna också ta oddsen tidigt. Ju längre in i turneringen man kommer, desto mindre blir värdena.

-På samma ämne också. Om man spelar för att vinna pengar ska man vara extra uppmärksam på mina speltips på dubbelmatcher. Där finns det inte alls samma kunskap bland gemene man och volymerna som spelas är också mycket mindre, så där kan det gå att hitta stora värden även långt in i turneringen.

Vi säger tack för tipsen och uppmuntrar alla att göra som David säger. Följ hans profil här på Betting.se för att inte missa hans speltips.

Eurosport sänder på tv och Bet365 sänder på livestream från Australian Open

Följer Australian Open på tv kan man göra på Eurosport som sänder det mesta från turneringen. Om man vill ha lite större möjlighet att välja vilken match som man vill kan det vara klokt att följa spelet hos spelbolagen Bet365 som sänder samtliga matcher helt gratis på livestream. Allt som behövs för detta är ett konto med en summa insatt på. Man behöver inte spela för att få tillgång till sändningarna, men man måste ha gjort en insättning.

100 % upp till 1000 kr i spelkrediter

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ | Regler och villkor gäller

Mikael Ymer ensam svensk i Australian ​​​​​​​Open

Ensam svensk i Australian Open är Mikael Ymer som inleder mot japanen Yasutaka Uchiyama. Ymer är klar favorit i den matchen. Vid vinst ställs han mot ryssen Karen Khachanov. 

Korta fakta om Australian ​​​​​​​Open

 • Australian Open avgörs i januari varje år och är en av de fyra Grand Slam-turneringarna som arrangeras av det internationella tennisförbundet, ITF. 
 • Den totala prissumman i Australian Open är 71 miljoner australiska dollar vilket motsvarar över en halv miljard svenska kronor.
 • Segraren i singel vinner motsvarande 25 miljoner kronor. 
 • Regerande mästare är Novak Djokovic som 2020 går för sin åttonde seger i turneringen.
 • Flest Grand Slam titlar genom tiderna har Roger Federer med 20 stycken. Denna gång kan han dock bli infångad. Rafael Nadal, som är en av favoriterna, har vunnit 19. Novak Djokovic som är turneringens huvudfavorit har än så länge vunnit 16.
 • Flest titlar i just Australian Open har i modern tid Novak Djokovic med sina sju. 
 • Senaste svensk att vinna Australian Open var Thomas Johansson år 2002. Detta var också Sveriges senaste Grand Slam-titel samtliga fyra turneringar inräknade. 
 • Turneringen spelas i Melbourne som är Australiens näst största stad bakom huvudstaden Sydney.