Vi står på tröskeln inför en ny spännande säsong av amerikansk fotboll när NFL dragit igång. Med en ny säsong har massvis med rookies ankommit och förverkligat sin dröm om spel i USA:s åtråvärda liga. För vissa slutar drömmen innan den knappt startat medan andra rookies blomstrar och blir ledande spelare för sina respektive lag. Vi ger dig 10 rookies att hålla ett extra öga på kommande säsong.

Zay Jones, Wide Receiver, Bufallo Bills

Supertalangen blev draftad av Buffalo Bills inför säsongen efter att lagets andra Wide Receiver Robert Woods lämnat laget som free agent. Jones har rekordet som den spelare med flest mottagningar genom tiderna i FBS (Football Bowl Subdivision). Buffalo Bills har aldrig vunnit en Super Bowl men lyckades nå finalen 4 år i rad vilket än idag är rekord. Tyvärr förlorades alla matcherna vilket också är ett rekord. Zay Jones kommer säkert ha ett positivt inflytande över Bills men en Super Bowl-titel får han knappast lyfta under sin debutsäsong.

Jamaal Williams, Running Back, Green Bay Packers

Packers draftade tre running backs men Jamaal Williams är den av de tre som du ska hålla ett extra öga på under kommande säsong. Eftersom Christine Michael nu är borta ur leken kommer Williams att få mycket speltid och kan utvecklas till en riktig stjärna för The Cheeseheads.

Kareem Hunt, Running Back, Kansas City Chiefs

Kareem Hunter är den svårfångade runningbacken som dominerade collegefotbollen med sina löpningar. Chiefs tränare Andy Reid uppskattar de flexibla egenskaperna som talangen besitter och många experter anser att det är en perfekt matchning för båda parterna.

Corey Davis, Wide Receiver, Tennesee Titants

Den 190 cm långa Wide Reicevern slog igenom med collegespel för Western Michigan. Han blev vald redan som femteval i årets draft och förväntas ge Corey David nya dimensioner i anfallsspelet som laget så länge suktat efter. Lagets quarterback Marcus Mariota hade endast 159 lyckade passningar för 16 touch downs förra säsongen. Corey David hade ensam 97 lyckade mottagningar för 1,500 yards och 19 touchdown i hans sista år på college. Lyckas han med liknande resultat under sin debutsäsong kommer Titans får en livsfarlig offensiv som lär glädja fansen på Nissan Stadium.

O.J Howard, Tight End, Tampa Bay Buccaneers

Om Mariota får den hjälp han behöver genom Corey Davis ankomst gäller samma sak för Buccaneers Jameis Winston. Howard, som har samma initialer som ökände O.J Simpson, var utan tvekan den bästa tight end i collegefotbollen förra säsongen. Med sina 198 cm och 114 kg är han stor, snabb, atletiskt och kraftfull vilket passar Winstons fotbollssyn alldeles utmärkt.

Leonard Fournette, Running Back, Jacksonville Jaguars

Jacksonville hade ingen vidare fjolårssäsong och lagets offensiv rankade 23 av 32 i ligan förra året och hade enbart ett snitt på 101,9 yards sprungna per match. Genom att man valde Leonard Fournette redan som fjärde spelare i draften hoppas man förbättra offensiven 2017. Fournette är en stor och snabb runningback med hög acceleration de första meterna. Hans händer är mjuka som siden vilket borde ge honom många möjligheter att plocka yards då tränaren Doug Marrone älskar att springa med bollen. Om Fournette får hålla sig skadefri bör han nå höga nummer och ta bort en hel del press från lagets andra running back Blake Bortles.

Jamal Adams, Safety, New York Yets

Andra halvan av förra säsongen var det kaos med Yets safety. Nu när Calvin Pryor dessutom har gått till Cleveland Browns behövdes en ny ledare i safety och New York-laget kan verkligen vara nöjda nu när man fått in Jamal Adams. Spelaren som är född 1995 har storleken och instinkterna att leda lagets defensiv som kapten från sin safety position. Vi blir inte förvånande om Jamal Adams är en av toppkandidaterna i Defensive Rookie of the Year.

Deshaun Watson, Quarterback, Houstons Texans

Taylor Swifts favoritlag lyckades ifjol vinna AFC South trots Brad Osweilers usla form. Om Watson lyckas kommer laget vara med att utmana om en plats i Super Bowl. Visserligen har Watson inte de mest träffsäkra kasten men han är vinnare i benmärgen och gjorde fantastiska saker på collegenivå - där han tog sitt lag till två raka National title games varav man vann den senare. Kraven och förväntningarna från Texans är höga och om han kan lyckas med de högt ställda kraven kan han bli den viktigaste rookien i ligan säsongen 2017.

Myles Garrett, Defensive End/Offensive Line Backer, Cleveland Browns

I princip alla var eniga om att Myles Garret var den bästa spelaren i 2017 års draft och Cleveland Browns var tvungna att välja honom när man hade förstavalet i draften. Garret är en enorm spelare med 193 cm och 123 kg. Hans fystester har imponerat på alla och han förväntas bli ligans nästa stora stjärna. Lyckas han kommer han vara en mardröm för motståndarnas offensiv men om han skulle misslyckas blir han ännu en av Browns misslyckade överhypade talanger.

Christian McCaffrey, Running Back, Carolina Panthers

Quarterbacken Cam Newton hade en tuff säsong med endast 19 touch down passningar och mindre smickrande 14 interceptions. Därför var det inte konstigt att Panthers, som hade åttonde valet i årets draft, valde McCaffrey för att stärka deras offensiv. Med sin genomskärande och snabba springstil bör han sätta skräck i de flesta motståndarna och förväntningarna är skyhöga på Christian McCaffreys under hans debutsäsong.