Det har gjort flertalet filmer och serier som handlar om amerikansk fotboll. Nu när det vankas ny NFL-säsong tyckte vi det var rimligt att ge dig en topp 10 lista med de enligt oss fetaste filmerna och serierna som gjorts med temat Amerikansk Fotboll. Det är ingen inbördes ordning i listan.

Remember the Titans (2000)

Remember The TitansBetyg IMDB: 7,8
Huvudroller: Denzel Washinton, Ryan Gosling, Will Patton, Wood Harris,
Remember the Titans är baserat på den sanna historien om ett fotbollslag i Virginia 1971. Förorten Virginia har varit väldigt segregerad i generationer och två skolor (en innehållande vita studenter och den andra svarta) stängs ner. Detta leder till att alla elever skickas till T.C Williams High School för att integreras. Vi får följa skolans fotbollslag ledda av tränaren Coach Herman Boone (Denzel Washington). Remember The titans är en av redaktionens absoluta favoriter vad gäller sportfilmer genom tiderna.

Bet365

Spela NFL med 100% av 750 kr Välkomstbonus

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+, regler och villkor gäller

Blue Mountain State – TV-Serie (2010 – 2011)

Blue Mountain StateBetyg IMDB: 8,4
Huvudroller: Darin Brooks, Alan Ritchson, Chris Romano
Tre inkommande freshmen börjar på Blue Mountain State och måste snabbt anpassa sig till college livet. Vi får följa Alex Moran och maskoten Sammy Cacciatore i ”the goat house” där det blir fest, brudar, droger och en hel del fotboll. För dig som letar efter en seriös serie borde du absolut inte kolla på denna. Är du däremot ute efter en hjärndöd och underhållande serie kan vi absolut rekommendera BMS.

Any Given Sunday (1999)

Any Given SundayBetyg IMDB: 6,8
Huvudroller: Al Pacino, Dennis Quaid, Cameron Diaz, Jamie Foxx, James Woods
När den professionelle quarterbacken Cap Rooney får en otäck smäll och måste avbryta matchen kommer en ung och orutinerad kille in för att ersätta honom. Willie Beaman (Jamie Foxx) får äntligen chansen efter att ha spenderat flertalet år på bänken. Han gör omedelbart succé och är så överlägsen att coachen Tony D’Amato (Al Pacino) tvingas omvärdare sina värderingar och strategier och börja konfrontera det faktum att spelet kanske passerat hans bäst-före datum. Inte blir det bättre av att lagets president Christina Pagniacci (Cameron Diaz) pressar Tony till bristningsgränsen eftersom hon vill visa att hon kan stå på egna ben efter att hennes pappa nyligen avlidit.

Ballers – TV-Serie (2015 - )

BallersBetyg IMDB: 7,6
Huvudroller: Dwayne Johnson, John David Washington, Omar Benson Miller, Rob Corddry,
Skaparna bakom Entourage  lanserade 2015 den nya serien Ballers. Serien påminner mycket om Entourage men istället för filmstjärnor handlar Ballers om amerikanska fotbollspelare och deras familjer, vänner och personal. Den pensionerade spelaren Spencer Strasmore (Dayne Johnson) är huvudkaraktären i denna feel good serien.

The Waterboy (1998)

WaterboyBetyg IMDB: 6,1
Huvudroller: Adam Sandler, Kathy Bates, Henry Winkler
En Waterboy för ett collegelag upptäcker att han har en unik talang för att tacklas. Vi får följa Bobby Boucher (Adam Sandler) i denna snart 20 år gamla komedi när han går från okänd Waterboy till en av ligans mest fruktade tacklare. Många skratt utlovas i denna galna film.

Invincible (2006)

InvincibleBetyg IMDB: 7,1
Huvudroller: Mark Wahlberg, Greg Kinnaer, Elizabeth Banks
Ännu en berättelse baserad på en sann historia. Mark Wahlberg spelar den 30-årige Vince Papale som inte har den bästa tiden i sitt liv. Han har precis blivit av med sitt jobb som lärarvikarie och på grund av detta lämnar hans fru honom och ansöker om skilsmässa. Vince får jobb som bartender och lirar fotboll på skoj med sina polare. När Philadelphia Eagles tränare säger att han ska hålla öppet provspel beslutar Vince för att ge det ett försök. En kanonfilm som verkligen rekommenderas.

Friday Night Lights (2004)

Friday Night LightsBetyg IMDB: 7,3
Huvudroller: Billy Bob Thornton, Lucas Black, Garret Hedlund, Derek Luke
Odessa är en segregerad och ekonomiskt döende småstad i hjärtat av Texas. Lokalbefolkningen har inte mycket att se fram emot förutom fredag kvällar. Det är nämligen då stadens stolthet – fotbollslaget The Permian Panthers – spelar sina matcher. Laget har en stor tradition av vinnarkultur i Texas High school football. När Panthers största stjärna Boobie Miles får en skada som avslutar hans karriär tappar stadens invånare hoppet. Det är upp till Coach Gary Baines och QB Mike Winchell att få tillbaka glädjen i Odessa. Filmen blev en sådan stor succé att en tv-serie med samma handling skapades. Fem säsonger gick av tv-serien innan den lades ner 2011.

Big Fan (2009)

Big FanBetyg IMDB: 6,7
Huvudroller: Patton Oswalt, Kevin Corrigan, Michael Rapaport
Paul Aufiero är ett enormt New York Giants Fan. Han lyckas inte behandla konsekvenserna när han blir nedslagen av hans favoritspelare. Han jobbar i ett parkeringshus och bor med sin mamma. Han och hans vän Sal går på alla matcher. De har inte råd med biljetter så de sätter sig på parkeringen och kollar på en liten tv. Paul blir vittne till en droghandel och där börjar spänningen i filmen som vann en Film Independent Spirit Awards 2010.

The Blind Side (2009)

The Blind SideBetyg IMDB: 7,7
Huvudroller: Sandra Bullock, Quinton Aaron, Tim McGraw
Michael Oher är en hemlös och traumatiserad pojke som lyckas ta sig till NFL draft pick med hjälp av en omtänksam kvinna (Sandra Bullock) och hennes familj. Filmen är baserad på en sann historia och är den enda filmen om amerikansk fotboll som lyckas vinna en oscar när Sandra Bullock vann bästa kvinnliga huvudroll. Filmen blev även nominerad som årets film men lyckades inte gå hela vägen. Oavsett är det en tårdrypande film som måste ses.

We are Marshall (2006)

We Are MarshallBetyg IMDB: 7,1
Huvudroller: Matthew McConaughey, Matthew Fox, Anthony Mackie
När ett flygplan kraschar med spelare och fans från Marshall University måste lagets nya tränare tillsammans med de överlevande spelarna försöka rädda skolans program för amerikansk fotboll. Lyckas tränaren Nate Ruffin leda laget till en seger eller är hoppet över för universitetet?