Ett riktigt klassiskt möte mellan Milan och Tottenham i åttondelen, där första matchen spelas i Milano. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta inför drabbningen och ger dig en djupgående analys på allt från tänkbara startelvor till odds på Champions League åttondelen.

Spela på Milan - Tottenham hos Expekt!

Dessa lag möttes i ett kaotiskt dubbelmöte i slutspelet 2011 där Flamini lyckades komma undan med en av de mest brutala tacklingarna nånsin utan att få ett rött kort. Matchen avslutades med att Milans Gennarro Gattuso försökte skalla Tottenhams assisterande coach. Både matchen i Milano och dubbelmötet slutade med vinst för Tottenham och även om inga spelare finns kvar i Milans trupp sen dess kan det nog finnas lite revanschlusta från Milans sida.

Milan kommer till spel med en totalt katastrofal form, det blev torsk med 1-0 i Milanoderbyt senast och laget har blivit överkört varenda sista tiden och det råder kris-stämning runt de Italienska mästarna. Ett dubbelmöte i Champions League ger ändå Milan en chans att ändra på den sviten och ge supportrarna lite hopp.

På andra sidan står ett svårslaget Tottenham som genom att stå lågt med laget och kontra lyckades slå giganterna Manchester City senast i ligan. Tränaren Conte borta pga sjukdom men att detta inte behöver vara en nackdel visade Spurs i matchen mot Pep Guardiolas manskap.

Senast lagen möttes var det dramatiska dubbelmöte där Tottenham lyckades vinna med 1-0 på San Siro och sedan hålla 0-0 hemma i London för avancemang.

Odds på Milan - Tottenham

Spelbolagen håller denna match som väldigt jämn med väldigt knappt favoritskap för hemmalaget. Hur matchbilden kommer blir återstår att se men med de kontringsspelare Tottenham har i truppen har de inget emot att vänta ut Milans misstag och försöka straffa dom med blixtsnabba anfall genom Son och Kulusevski.

Skadeläget i Tottenham ser bra ut förutom målvakten Lloris som är skadad under en längre tid. Med tanke på hans tavlor i bland annat derbyt mot Arsenal och att han sett allmänt svajig ut behöver det inte alls vara ett speciellt tungt avbräck. Lucas Moura är tveksam till spel men med den starka trupp Tottenham har offensivt är detta inget som stör.

Milans lag ser hyfsat fulltaligt ut där defensiva mittfältaren Bennacer med stor  sannolikhet missar matchen. Milans största problem är inte avsaknad av spelare utan formen på befintligt lag. Det kan ändå vara så att en nystart i Champions League efter en tung period i ligan är vad man behöver.

Spelschemat talar ändå lite marginellt för Milan då man får en dags längre vila. Man möter Torino hemma i ligan 10/2 medan Tottenham en dag senare får åka iväg på en ganska tuff bortamatch mot Leicester för att sedan ett par dagar senare ta flyget till Milano.

Milan – Tottenham: Troliga startelvor

Här nedanför tippar vi de mest troliga startuppställningarna mellan Milan och Tottenham.

Tatarusanu – Kalulu, Kjaer, Tomori, Hernandez – Tonali, Messias, Rebic, Krunic, Leao – Giroud

Lloris – Dier, Romero, Lenglet – Doherty, Hojbjerg, Bentancur, Perisic – Kulusevski, Son, Kane

Milan - Tottenham: Head-to-head

Här nedan ser lagens tidigare möten.

FAQ: Vanliga frågor om Milan - Tottenham

Här nedanför samlar vi de vanligaste frågorna kring åttondelsfinalen i Champions League mellan Milan och Tottenham

När spelas Milan - Tottenham?

Matchen spelas tisdagen den 14 februari klockan 21.00.

Var spelas Milan - Tottenham?

Matchen spelas på San Siro I Milano.

Vilka är favoriter mellan Milan och Tottenham?

Det är nästan helt jämna odds mellan Milan och Tottenham med en liten fördel hemmalaget.

Vem vann senaste mötet mellan Milan och Tottenham?

I den senaste tävlingsmatchen mellan lagen slutade det 0-0.

Var hittar vi bäst oddsen mellan Milan - Tottenham?

Svårt att säga. Vi rekommenderar att ni kollar och jämför mellan olika spelbolag.