Annons

Speltips på Tottenham Hotspur - Champions League 2022/23

Spelschema, Tottenham Hotspur

Hela spelschemat

Efter Contes ankomst till norra London i november så förvandlades laget snabbt till det bättre. Man låg långt ifrån CL-platserna men lyckades till slut knipa den fjärde och sista platsen. Precis framför rivalerna Arsenal. Kulusevski anslöt i vintras och var fundamental under våren. Flera fina spelare har värvats in under sommaren: Perisic, Richarlison, Bissouma och Lenglet, höjer alla nivån på truppen. Det blåser just nu positiva vindar i Tottenham och man har startat PL bra med 11 poäng på 5 matcher. Blir det samma framgång i Champions League 2022/23?

Odds på Tottenham Hotspur i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på Tottenham Hotspur i Champions League 2022/23.

Tottenham Hotspur: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Tottenham Hotspur: Att vinna Champions League 2022/23 18,00
Tottenham Hotspur: Att bli utslagna åttondelsfinal i Champions League 2022/23 2,05

Styrkor:

Conte har lyckats anpassa lagets spel och man ser nu mycket mer stabila ut defensivt. Offensiva trion Kane-Son-Kulusevski är högsta klass när de är i form. Men man lyckas nu även ta segrar när spelet inte fungerar fullt ut. Det räcker med en eller ett par bra aktioner från topptrion och sen klarar man ofta av att hålla tätt bakåt.

Svagheter:

Trots värvningarna så är man lite för beroende av ovan nämnda trio. Om några av dessa skulle bli skadade så blir lagets offensiv klart försvagad. Det är också allmänt känt att Contes fotboll sliter på spelarna och det kommer bli tufft för Spurs att hålla uppe nivån i både PL och CL samtidigt. Man kommer tvingas vila spelare och rotera lite i startelvan och frågan blir då om laget klarar av att hålla uppe den höga nivån som man besitter just nu?

Fakta och historik:

Tottenham har en relativt kort historia av att vara med i CL/Europacupen. Man deltog första gången 1961-62. Nästa gång dröjde ända till CL 2010. 2018-19 var man väldigt nära en titel, då man tog sig hela vägen till final efter att ha slagit bland annat Man CIty. Liverpool var numret större i finalen och vann matchen med 2-0.

Spelschema, Tottenham Hotspur

Spelschema, Champions League 2022/23

Kommentarer

Feedback