Efter 22 ligamatcher så fick Manchester City se sin smått otroliga förlustfria svit bruten. Liverpool blev för svåra hemma på Anfield och efter en mycket sevärd match, så kunde slutresultatet skrivas till 4-3.

17 raka utan förlust för Liverpool

Trots försäljningen utav Philippe Coutinho så blåser det positiva vindar kring Anfield och Liverpool. Laget har haft en mycket bra period under jul och nyår, något som inte minst blev tydligt under gårdagens match när serieledande Manchester City var på besök.

Världens dyraste försvarare, Virgil van Dijk, kom inte till start i söndagens match. Istället var det Dejan Lovren, kapten för dagen, och Joel Matip som bildade mittbackslås. De skulle komma att ställas mot Sergio Aguero, Sane, Sterling och Kevin de Bruyne.

Matchen började i högt tempo där Liverpool var det bättre laget. Det blev tydligt hur jurgen Klopps presspel inte passar Manchester City med flertalet felpassningar i backlinjen. 1-0 kom till efter en något tveksam målvaktsinsats på Alex Oxlade Chamberlains skott utanför straffområdet. Efter målet föll Liverpool tillbaka något vilket Manchester City utnyttjade just innan halvtidspausen, 1-1.

Första halvan utav andra halvlek blev en uppvisning i presspel ifrån Liverpools sida. Gång på gång ställde man Citys backlinje inför stora problem, något som man utnyttjade hänsynslöst. 1-1 blev snabbt 4-1 och matchen kändes avgjord. Bortalaget kom dock tillbaka, nästan, när man lyckades göra två snabba mål i slutskedet utav matchen. 4-3 skrevs slutresultatet till och Manchester Citys förlustfria svit var över efter 22 ligamatcher.

Jämt kring Champions League-platserna

Segern för Liverpool gör att man i skrivande stund går upp på samma antal poäng som både Chelsea och Manchester United. De sistnämnda möter under kvällen Stoke City och har då chansen att ta in 3 poäng på Manchester City. Nedan kan du se vart du hittar de bästa oddsen på 1X2 för kvällens match på Old Trafford