Ändå sedan 2006 har vi kunnat följa Lets dance deltagare göra framsteg på dansgolvet. Vissa har inte motsvarat förväntningarna alls medan andra, lite mer okända namn, gått hela vägen både i juryns och svenska folkets hjärtan. I den här artikeln har vi tagit en extra titt på alla Lets dance vinnare genom åren.

Betta på vinnare av Lets dance 2023!

Let's dance vinnare genom åren

År Vinnare
2022 Eric Saade och Katja Lujan Engelholm
2021 Filip Lamprecht och Linn Hegdal
2020 John Lundvik och Linn Hegdal
2019 Kristin Kaspersen och Calle Sterner
2018 Jon Henrik Fjällgren och Katja Luján Engelholm
2017 Jesper Blomqvist och Malin Watson
2016 Elisa Lindström och Yvo Eussen
2015 Let's dance 10 år Anton Hysén och Sigrid Bernson
2015 Ingemar Stenmark och Cecilia EhrlingDet
2014 Benjamin Wahlgren Ingrosso och Sigrid Bernson
2013 Markoolio och Cecilia Ehrling
2012 Anton Hysén och Sigrid Bernson
2011 Jessica Andersson och Kristjan Lootus
2010 Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling
2009 Magnus Samuelsson och Annika Sjöö
2008 Tina Nordström och Tobias Karlsson
2007 Martin Lidberg och Cecilia Ehrling
2006 Måns Zelmerlöw och Maria Karlsson

Artisterna går bäst i Lets dance

Inte mindre än sju artister har blivit vinnare av Lets dance genom åren. Det kanske inte är så konstigt med tanke på att dans på ett sätt ingår i deras yrke. Den minst otippade vinnaren får ändå sägas vara Måns Zelmerlöw i premiärsäsongen av Lets dance. Måns har visat både på scenen och i svenska Idol att han kan röra på höfterna. Två fotbollsspelare har vunnit Lets dance; Jesper Blomqvist och Anton Hysén. Frågan är om detta ändrar Nilla Fischers chanser att gå hela vägen i Lets dance 2023

Skrällar i Lets dance genom åren  

Har du en bakgrund som artist har du genom åren haft goda chanser att vinna Lets dance. Därför är det inte överraskande när deltagare som Benjamin Ingrosso, Jessica Andersson eller Jon Henrik Fjällgren vinner. Däremot går sällan muskelknuttar och dans hand i hand. Därför var den en stor skräll när världens starkaste man, Magnus Samuelsson, snörade på sig dansmackorna och gick hela vägen 2009. 

Andra underdogs i Lets dance som gått hela vägen är Martin Lidberg och Jesper Blomqvist. Även om den sistnämnda säkert tjuvtränat en del på Stureplan genom åren.