Det äntligen hög tid för dansmackorna att åka på igen! Den 18 mars är det nämligen dags för en ny upplaga av Lets dance som återigen sänds på TV4. I den här artikeln har vi samlat alla deltagare i Lets dance 2023.

Betta på Lets dance hos Betsson!

Artister som deltar i Lets dance

Alla deltagare i Lets dance 2023 är bekräftade och nedanför har vi tagit en närmre titt om vilka som ställer upp i år.

Johanna Lind Bagge

Bloggare och PR-specialist men framför allt; gift med folkkäre Anders Bagge. Dags för Johanna att stå på egna ben och visa att hon kan svänga med höfterna.

Charlotte Kalla

Tidigare drottning i backen, men här är risken att Kalla åker i backen. Har egentligen inte den här dans-auran kring sig men å andra sidan var hon en av världens bästa längdskidåkare i många år. Finns motivationen kommer klassen visa sig automatiskt.

Tone Sekelius

Får kasta sig in i omklädningsrummet och byta ut glittret i Melodifestivalen till glamouren i Lets dance. Har dansandet i sig från sin karriär som artist och Tone har störst chans att vinna Lets dance 2023.

Rickard Sjöberg

Känd som programledare på TV4. Normalt chef över heta stolen i Vem vill bli miljonär, och Sjöberg lär få det hett bakom öronen även i Lets dance. Den stora frågan är hur den gänglige charmören ska få ordning på den där lång kroppen? Vi sätter ett varningens finger för att koordinationen inte kommer sitta felfritt.

Andreas Wijk

Även Andreas Wijk har ett förflutet som artist vilket är en gigantisk fördel i Lets dance. Har dessutom blivit utsett till Årets bäst klädda man. Han kan alltså både klä sig anständigt och dansa sedan tidigare. Det luktar final i Lets dance för Andreas.

Nilla Fischer

Väldigt få fotbollsspelare har gjort det bra i Lets dance. Frågan är om Nilla Fischer är undantaget som bekräftar regeln? Hon har inte direkt utstrålningen av att svänga på höfterna. Inte ens på en Finlandsfärja. Vi tror att Fischer får problem. Ordentliga problem.

Johan Jureskoj

Stjärnkocken som setts en hel del i TV4-rutan i samband med Nyhetsmorgon och Förkväll. Vi får väl se vad Jureskoj kan koka ihop men förhoppningarna är svala. Kockar brukar visserligen röra sig ute i Stockholms nattliv men är dansgolvet verkligen något för Johan? Vi tror att han får återgå till köket, där han hör hemma, relativt snabbt.

Renaida Braun

Kanske inte den deltagare i Lets dance som är kändast till namnet. Men Renaida är en svensk sångerska som kom sexa i Idol 2016 och har även deltagit i Melodifestivalen där hon gick till Andra chansen. Besegrade cancer så sent som 2019 och ska nu försöka besegra alla deltagare i Lets dance 2023. Hon har bakgrunden, så varför inte? Topp 3 för oss.

Kodjo Akolor

Kodjo Akolor, mest känd från sin tid i Morgonpasset i P3. Men nu är det färdigsnackat och upp till bevis om han kan röra på höfterna. Att döma av Kodjos tidigare uppdrag finns det inte mycket som talar för att han ska prestera i Lets dance. Det är som sagt hård konkurrens i år. 

Hampus Hedström

Komikern som började sin karriär på Youtube som också spelat in flera tv-serier senaste åren ska nu återigen stå i rampljusen - men av helt annan anledning. Har redan börjat tjuvträna enligt säkra källor men frågan är om han är tillräckligt ambitiös för att gå långt i Lets dance? 

FAQ: Deltagare i Lets Dance 2023

Här har vi samlat de vanligaste frågorna kring de deltagare i Lets dance som bekräftats av TV4.

Vilka deltagare är med i Lets dance 2023?

Renaida Braun, Johan Jureskoj, Nilla Fischer, Anderas Wijk, Rickard Sjöberg, Tone Sekelius, Charlotte Kalla, Johanna Lind Bagge.

Odds på Let's Dance 2023