Kanadickerna besegrades!

Vi tog oss in i Fort Knox och vi kom ut med en kvartsfinalbiljett.

Sen att Lindahl visar att hon kan än och gör en makalös straffräddning i slutet gör bara att hoppet växer. För vi var bra, visst Kanada skapade en del men bortser man från straffen så var det inget som fick en att sträcka sig efter kudden eller tacka högre makter. Två solida lag spelade säkert och det var efter en snabb spelvändning som chansen kom. Blackstenius tog den.

Nu ställs vi mot kanske inte det största berget men helt klart det svåraste ur svenska ögon sett. Vi måste bestiga ett berg som vi bara lyckats nå toppen på två gånger medan vi har fallit mot stupet tolv gånger. Vi har slagit oss gul och blå mot detta berg. Det är våran nemesis, det är vårt storasyskon. Den som alltid slår oss. Att säga att det är den svåraste motståndaren för oss är en underdrift.

Svårt för Tyskland

Inget annat lag har vi så svårt för som just Tyskland.

Tyskland har spelat den defensivt starka fotbollen som förväntats av dem. De har dock inte sett så stabilt ut som siffrorna visar. Kina borde ha gjort flertalet mål mot dem bara i första halvlek då de två lagen möttes. Stundtals tror jag ärligt att man hade haft svårt att hålla koll på barnens hamster, så virrigt var det. Men trots denna virrighet så har man inte släppt in ett enda mål under hela VM. Tyskland spelar inte bra men man vinner ändå. Det är ett starkt lag som likt sin vana trogen maler på. De är en maskin som maler på även om det varit några varningslampor som blinkat rött på instrumentbrädan.

Frågan är bara hur länge det håller?

Håller det förbi lördag?

Eller kommer man börja få till spelet och det håller hela vägen in i mål?

Jag tror vi kommer få se ett Tyskland likt det vi sett hittills. Det kommer finnas håll i försvaret. Det kommer blinka röda lampor. Nu är det dags för Sverige att se till att bilen måste fara in på verkstan och lagas. Sverige går från klarhet till klarhet. Försvaret sitter. Lindahl är i fin form och spelar dessutom för ett nytt jobb. Hon får inte en bättre scen än på lördag. Hon kommer ta chansen. Hon kan dock inte göra det själv. Vi har elva spelare på planen och alla kommer behöva göra jobbet i defensiven. För det är ett lag vi möter, ett riktigt bra lag som kommer mala ner oss. Ska vi hålla så måste vi stå samman, hålla ihop. Ingen spelare är mer viktig än någon annan på lördag. På lördag måste vi spela som lag eller falla som individer. Det må låta klyschigt men möter man ett bra lag som spelar tillsammans så måste man möta dem som ett lag, tillsammans.

1X2 odds, Tyskland - Sverige, Lör 29 jun 2019 at 18:30

Tyskland

Lika

Sverige

Skicka in tyskorna på verkstan!

Vi har visat att vi kan skapa tillräckligt med chanser för att göra mål på alla lag. Vi kommer helt klart kunna göra mål här, vi har gjort det förr mot tyskorna och vi kan och kommer göra det igen. Klarar vi av att hålla Tyskland utanför oss och dessutom tvinga dem att spela försvar emellanåt, ja då kan vi vara något stort på spåren. Oddsen är emot oss på lördag, med all rätt. Tyskland är ett bättre lag än oss, oftast. Tyskland har dock vacklat och är inte så stabila som man brukar vara. Sverige är på gång, vi är bra nu. Ska vi någon gång slå Tyskland så varför inte nu?

Anytime Goalscorer odds, Tyskland - Sverige, Lör 29 jun 2019 at 18:30