Ikväll avslutas Allsvenskans sjunde omgång med två matcher, IF Elfsborg - Malmö FF och IFK Norrköping - GIF Sundsvall. Här får du alla förutsättningar.

IF Elfsborg - Malmö FF


MFF har chans att göra ett litet miniryck i toppen av tabellen vid seger på Borås Arena ikväll. Och det är ett segersäkert bortalag som kommer på besök - åtminstone om man frågar supportrarna. Det talas om övriga motståndare som "deltagarlag" och att reella utmanare om guldet saknas.

Nu ligger de hur som helst etta i tabellen, med tre poäng ned till tvåan DIF. Det känns lite väl magstarkt att påstå att det redan är avgjort, kan vi tycka.

I kvällens match saknas egentligen bara Lasse Nielsen i startelvan. Magnus Pehrsson har dock en helt okej ersättare i Behrang Safari att slänga in.

I övrigt är det mest intressanta i Malmölägret Pawel Cibicki och Jo Inge Bergets positioner. Vem tar platsen längst fram? Vi hade i alla fall valt den förstnämnde.

Elfsborg har stått för en minst sagt svajig inledning av Allsvenskan. Det man kan konstatera är att det alltid är mycket mål inblandat när Elfsborg spelar.

Försvarsspelet har inte alls sett bra ut, vilket 3-0-förlusten mot DIF och senaste 4-4-matchen mot Östersund visade. Där har Magnus Haglund ett stort problem som bara måste lösas, annars kan Elfsborg glömma Europaplatser i år. Ikväll saknas Jesper Karlsson, Jörgen Horn och Jesper Manns.

 

IFK Norrköping - GIF Sundsvall


Det säger en hel del om Allsvenskan att IFK Norrköping har chansen att klättra upp till andra plats i tabellen vid seger ikväll. "Världens jämnaste serie" som den kallas är jämnare än någonsin just nu. Från Djurgården på plats 2 till Hammarby på plats 10 skiljer enbart 2 poäng. Där någonstans i gröten hittar vi IFK Norrköping som inte riktigt har kommit upp i normal standard.

Nu senast kommer man från en riktigt tuff match borta mot Djurgården som slutade 3-3. Formen är lite på uppåtgående i alla fall. De har tre raka utan förlust, kryss mot DIF, vinst mot J-södra och vinst mot Häcken.

Följande spelare saknas ikväll: David Mitov Nilsson, Simon Skrabb, Marcus Falk Olander och Andreas Blomqvist.

Efter 6 poäng på lika många matcher ligger Gästerna GIF Sundsvall precis över kvalstrecket. Det är ungefär vad de flesta hade förväntat sig. Giffarna anno 2017 är ett ganska målsnålt lag som gör vad man kan utifrån sina resurser. Tränare Cedergren har matchat någon form av 3-5-2-uppställning, även om det i praktiken har varit mer 5-3-2.

I den här matchen kan vi nog räkna med att Sundsvall parkerar bussen så gott det går. Men Peking känns som sagt på uppgång och bör vinna ganska komfortabelt. Det ska också nämnas att Sundsvall saknar ett gäng nyckelspelare som Juho Pirttijoki, Lars krogh Gerson, David Myrestam och Samuel Aziz.

 

 

Spela på Allsvenskan hos Bethard