Efter fiaskot mot Bulgarien har Sverige kniven mot strupen när man åker till Borisov Arena för match mot Vitryssland. Svenska landslagets fina spel i kvalet var som bortblåst mot Bulgarien och 3-2 förlusten var en rejäl missräkning för de blågula spelarna. Sveriges chanser till spel i VM i Ryssland förminskades avsevärt i och med förlusten. Janne och hans adepter måste studsa tillbaka omgående och ta med sig tre poäng om laget ska spendera sommaren i Ryssland 2018.

Tack vare förlusten mot Bulgarien är Sverige nu pressade att vinna resterande matcher i grupp A. Annars blir det ingen Borstj och Vodka för de svenska fotbollsfansen nästa sommar. Vägen mot VM blev plötsligt mycket krångligare för Sverige - som tidigare överraskat alla med sitt fina spel under Janne Andersson. Vitryssland i sin tur åkte också på stryk när man blev nollade av jumbon Luxemburg. 

 

Starkt hemmalag

Sverige ska bara vinna matchen men har inte råd med lika stora misstag som i matchen mot Bulgarien. Men trots att Vitryssland ligger näst sist i gruppen och är borta ifrån VM, är laget obesegrade på hemmaplan. Man har besegrat Bulgarien och spelat lika mot Frankrike och Luxemburg. Sverige kommer få en tuff match och självförtroendet kan vara sargat efter torsdagens chockförlust.

 

Studsar sverige tillbaka?

Vitryssland har ingen på skadelistan medan Sverige saknar Marcus Rohden och Alexander Fransson. Albin Ekdal har fortsatta problem med sin rygg och missar således matchen. Även Ola Toivonen missar kvällens match på grund av avstängning. Frågan är om Janne fortsätter med samma elva som mot Bulgarien eller om det blir en hel del förändringar efter den pinsamma förlusten. Hur som helst är Sverige favoriter och måste vinna. Klarar det hyllade landslaget att hämta sig från baksmällan? Borstj och Vodka hade smakat ljuvligt nästa sommar.      

Förväntad startelva Sverige

Olsen - Lustig, Lindelöf, Granqvist, Olsson - Forsberg, Larsson, Johansson, Durmaz - Berg, Nyman