Efter gårdagens dramatiska åttondelsfinaler fortsätter fotbollsfesten med värdlandet mot världsmästaren från 2010, i den tredje åttondelsfinalen i VM 2018. Det är dags för Spanien mot Ryssland i en match som bara kan sluta på ett sätt eller? Ryssland imponerade visserligen starkt i inledningen av mästerskapet men när man ställdes mot bra motstånd föll korthuset ihop ganska enkelt. ​​​​​​

Spanien har inte heller presterat på maxnivå även om laget vann sin grupp. Visst har det stundtals varit väldigt bra fotboll men samtidigt fick laget kryss mot Portugal men framförallt mot Marocko i sista gruppspelsmatchen. Målvakten David de Gea har inte imponerat men förväntas ändå starta i lagets fjärde VM-match 2018.

Kan Ryssland hota?

Efter Rysslands två inledande matcher hade man inlett som den mest framgångsrika värdnationen någonsin i ett VM, men två matcher senare kan laget var utslaget. Förlusten mot Uruguay visade de brister som många inför turneringen hade farhågor om, och nu ställs Ryssland mot ett av turneringens bästa lag redan i åttondelsfinalen.

Ett Spanien som hade stora problem inför turneringen med sparkad tränare, men Hierro verkar ha hyfsad koll på manskapet ändå. I första matchen spelade Spanien en fantastisk fotboll men fick bara med sig oavgjort mot ärkerivalen Portugal efter att en viss Ronaldo gjort hattrick. Därefter har Spanien inte riktigt imponerat även om det blev seger med 1-0 mot Iran. I matchen mot Marocko var Spanien riktigt illa ute och det var inte förens på övertid som laget lyckades kvittera till 2-2, något som blev avgörande för gruppsegern.

De Gea får fortsatt förtroende!

David de Gea målades inför turneringen upp som världens bästa målvakt av såväl fans som experter men premiären mot Portugal blev en mardröm för årets spelare i Manchester United. En dundertavla och totalt tre insläppta mål följdes upp av en hållen nolla mot Iran. Mot Marocko släppte de Gea in två mål till och fem mål på tre matcher, i ett lag som dominerat bollinnehavet som Spanien har gjort, är absolut inte godkänt.

1X2 odds, Spanien - Ryssland, Sön 1 jul 2018 at 16:00

Spanien

Lika

Ryssland

 

Fortsätter Spaniens svit?

Spanien är obesegrade sedan laget förlorade mot Italien i EM 2016. Spanjorerna är framförallt oerhört skickliga i passningsspelet och har fler passningar än något annat lag i gruppspelet. Spanien kommer garanterat sikta på att ha mer boll än sina motståndare men måste se upp för omställningar. Ryssland har varit kliniska när lägen väl har getts och är VM:s mest effektiva lag. På 18 målchanser har man gjort åtta mål, ett snitt som är överlägset bäst i VM. Lägg därtill att laget sprungit tredje mest av alla i turneringen och dessutom har 80,000 skrikande fans som kommer lyfta fram laget. Allt måste stämma för Ryssland idag om laget ska kunna hota Spanien!

Historiskt har Ryssland haft svårt att vinna mot Spanien. Sedan Sovjetunionen upplöstes har Ryssland aldrig vunnit mot Spanien utan laget har spelat två oavgjorda och förlorat fyra matcher. Dock möttes lagen i november i en match som slutade 3-3. Spanien brukar göra många mål mot Ryssland historiskt sätt. På de tre senaste matcherna har spanjorerna svarat för tio mål framåt.

Over/Under odds, Spanien - Ryssland, Sön 1 jul 2018 at 16:00 Linje: 2,5

Över

Under

 

Förutsättningar och Fun Facts

* Spanien har haft mer 50% bollinnehav sedan första matchen i VM 2006 med ett enda undantag, finalen mot Tyskland i EM 2008. Då hade laget bara 46% bollinnehav men vann matchen ändå.
* Får Iniesta speltid i matchen gör han sin 30:e match i EM och VM-sammanhang. Bara Ramos och Casillas har fler. Han har dock inte gjort mål sedan avgörandet i VM-finalen 2010.
* Isco däremot är lite hetare med poängen. På 15 matcher har han stått för 12 poäng, tio mål och två assists.
* Spanien har gjort mål i 11 av 12 raka matcher i VM. Enda undantaget är 2014 mot Chile.
* Detta är första gången Ryssland är vidare från gruppen i ett VM sedan upplösningen av Sovjet.
* Enligt statistiktjänster har Spanien 13% chans att vinna VM medan Ryssland har 2% chans.