Äntligen! Efter många olidliga månaders väntan, i helgen smäller det. Premier League är tillbaka, och vi går igenom vilka matcher som tv-sänds den första spelhelgen. 

Helgens matcher i Premier League

Med odds och spännande specialspel, givetvis.

Fredag 21:00 Liverpool-Norwich 1,15-9,65-22 Betsson

Två klubbar anses ha chansen att vinna Premier League den här säsongen. Om man frågar nästan alla. Om man frågar vår fotbollsexpert här på Betting så har även Tottenham chansen. Läs gärna hans speltips om det. Men tittar man på andra experter och på oddsen så, det är Liverpool eller Manchester City i år.

Tittar man på hur överlägsna dessa två klubbar var förra säsongen så gäller det inte att slarva bort poäng i onödan. Det gäller att minimera poängtappen till nästan ingenting och sen plocka minst tre poäng i de inbördes mötena med konkurrenten. Vi får se om det blir samma visa i år, men mycket talar för det. Liverpool och City är precis lika starka som förra säsongen, väldigt lite har hänt med trupperna, och utmanarna har inte lyckats med mycket för att kunna ta sig upp på samma nivå.

Norwich är av de flesta tippade att åka ur i år, och det ska vara ett upplägg för Liverpool detta. Frågan är bara hur många mål de vinner med?

Liverpool vinner med minst 3 mål - 2,19 Betsson

Lördag 13:30 West Ham-Manchester City 11,50-6,50-1,25 Unibet

Man minns hur det började i La Liga för ett antal år sen. Oddsen på Barcelona och Real Madrid klättrade ner mot 1,10 när de spelade på hemmaplan och på bortaplan handlade det om under 1,30. Man pratade om hur förutsägbart och ospännande det var. Nu är det verkligheten i England också.

West Ham betraktas inför säsongen som ett mittenlag, men ändå ses de helt utan chans på hemmaplan mot fjolårsmästarna. Ser man till förra säsongen är det emellertid rimligt. De tappade inte många poäng mot sånt här motstånd, City och man hade inga problem att göra mål precis. Marginalerna var ofta stora.

Fortsätter det så i år? Med en trolig Liverpoolseger under fredagskvällen lär man inte vilja hamna bakom redan från början.

City vinner med minst 2 mål - 1,70 Unibet

Lördag 16:00 Watford-Brighton 1,95-3,50-4,30 Bethard

Som förhållandevis ofta på senare år, den klassiska tipsextratiden klockan 16 på lördagen bjuder inte på någon toppmatch. Topplagens matcher placeras numera allt som oftast ut på andra starttider då det inte spelas några andra matcher, så får resten av klubbarna spela på denna klassiska tid.

Watford tippas i mitten av tabellen, Brighton tippas åka ur eller vara precis på gränsen. Det låter som en etta det här. Redaktionens val är i alla fall givet. Vi spikar Watford på vårt stryktipssystem. 

Lördag 18:30 Tottenham-Aston Villa 1,33-5,70-10,75 Coolbet

Om det är någon klubb som ska kunna utmana de två giganterna från fjolåret om Premier League-titeln så är det Tottenham, åtminstone om man ska tro den samlade expertskaran. Men det kommer krävas mycket. Man hängde med ett bra tag förra säsongen, men orkade till slut inte, bland annat efter att Harry Kane gick sönder. Man är kanske lite väl beroende av honom och har inte den bredd som de två favoriterna har, men framtiden får utvisa den saken.

Tottenham börjar alltså på hemmaplan mot Aston Villa som äntligen är tillbaka i högsta ligan. Äntligen enligt alla deras fans i Sverige i alla fall. Klassiskt lag som många hejar på, Aston Villa. Spenderat friskt har man också. Fram till för någon vecka sen var man den klubb som spenderat mest pengar på nyförvärv hittills den här säsongen. Blir spännande att se hur det faller ut.

Tottenham givna storfavoriter på hemmaplan dock men lita på att Aston Villa kommer komma taggat i sin återkomst.

Tottenham vinner med minst 2 mål - 2,00 Coolbet

Söndag 15:00 Newcastle-Arsenal 4,50-3,75-1,78 Betway

Var landar Arsenal i år då? Det är de flesta överens om, vad det verkar. Femma eller sexa blir det. Ingen Champions League-plats, men inte värre än vad det varit på senare år i alla fall. 

Newcastle har i vanlig ordning haft det turbulent och bytt manager, kanske inte till det bättre. Det verkar bli ännu ett år av lindansande i botten som bäst för den forna storklubben. 

Viktig match direkt här. Newcastle kan behöva ge sin hemmapublik något att tro på inför fortsättningen och Arsenal måste verkligen hänga med i början för att krisstämpeln inte ska dyka upp.

Vad blir det av det då? Kryss kanske.

Kryss! 3,75 hos Betway.

Söndag 17:30 Manchester United-Chelsea 2,25-3,35-3,55 ComeOn

Vi avslutar helgen med den riktiga toppmatchen från den första omgången. Eller ska vi säga stormatchen? Det är inte som för några år sen att de här två klubbarna slåss om titeln med varandra. De slåss den här gången snarare om en Champions League-plats mot varandra.

Hur slutar då detta?

Om man ser till oddsen så anses de vara jämna. Att vara favorit på ungefär den nivå som United är inför den här matchen antyder att Chelsea hade varit motsvarande favorit om det varit de som haft hemmaplan.

Ole-Gunnar Solskjaer har enormt mycket att bevisa och är den manager som är topptippad att få sparken först den här säsongen. Ny manager också i Chelsea där Frank Lampard tagit över den klubb han älskar så mycket och spenderat nästan hela sin karriär i. Intressant kamp på det området. Och på planen givetvis. Även om de inte tippas ha någon chans mot City och Liverpool i år, det är två stora lag med massor av superstjärnor detta.

Det blir en minst sagt värdig avslutning på helgen och nej, här tar inte redaktionen någon ställning kring hur det går. Vi vill bara njuta av matchen.

500% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
Bra utbud
Snabba utbetalningar
18+ | Regler och villkor gäller