Vaknade upp imorse med Ronaldos hattrick på näthinnan, en prestation som bara inte går att släppa. Snacka om att skicka en passning till världen och Messi, med den omtalade G.O.A.T-bilden. Lionel Messi ska ge svar på tal klockan 15:00 mot Island, men först är det en annan match vi lägger vårt fokus på. Det är dags för de franska stjärnorna att göra entré, mot världens största ö-nation, Australien.

Frankrike är givetvis enorma favoriter mot Australien och en huvudkandidat i kampen om guldet. För landet “down under” handlar det om att hålla tätt defensivt och försöka få till omställningar. Efter en fantastiskt fin start på VM, som blev ännu finare igår kväll, är det dags att vända blickarna mot Kazan Arena i Kazan, drygt 21 timmars bilfärd från Tjernobyl.

Frankrike - världsspelare på varje position

I hemma-EM 2016 bjöd Frankrike på en bländande fotboll och nådde hela vägen till final. Där blev det lite oväntat förlust mot Portugal, och Frankrike har nu haft två år på sig att ladda om. Efter att ha vunnit sin kvalgrupp, före Sverige och Holland, är man tillsammans med Brasilien och Tyskland favoriterna till slutsegern. En snabbtitt på en förmodad startelva och det är lätt att förstå varför.

Den offensiva trion längs fram med Griezmann i mitten, omgiven av två av världens största supertalanger (och redan etablerade världsstjärnor), i form av Mbappé och Dembélé. Just Griezmann gick nyligen ut och sa att han blir kvar i Atletico Madrid, något som säkerligen gladde den ständige underdogen från huvudstaden.

Några som inte blev lika förtjusta över nyheten var nog Manchester United-fansen. Griezmann har ryktats på väg till Old Trafford de senaste somrarna, men fansen får nöja sig med en annan fransman, som har stor press på sig under detta VM. Paul Pogbas andra säsong i United har varit allt annat än friktionsfri. Det har ryktats om att relationen med Mourinho ska ha skurit sig och Pogba har ryktats på väg bort från klubben. Bägge påståenden har dock förnekats av spelaren själv och Mourinho. Ett bra VM kanske kan tysta kritikerna och debatten?

1X2 odds, Frankrike - Australien, Lör 16 jun 2018 at 12:00

Frankrike

Lika

Australien

 

Australien - Slagpåsen i grupp C?

För de australiensare som drömmer om slutspel är 2018 säkerligen året då det stannar vid just en dröm. Laget ska inte ha en chans mot Frankrike och bakom “Les Bleus” är det Danmark som är favoriter till andraplatsen till slutspelet. Australien har en ny tränare i form av Bert van Marwijk och det återstår att se om han ställer upp med en 4-2-3-1 som under genrepen inför turneringen, eller en fembackslinje innehållande två wingbacks som under förra sommarens confederations cup.

Lagets stora profil har länge varit Tim Cahill, 38-åringen som numera hittas i Millwall, England. Cahill var stor hjälte 2006 när han stod för Australiens första VM-mål någonsin och hade stor del i framgången som gjorde att man gick vidare till åttondelsfinal - där blev det dock respass mot Italien efter ett tveksamt domslut. Nu 12 år senare är Cahill inte lika tongivande i spelet, om han ens får starta matchen, men hans rutin i omklädningsrummet är avgörande om det ska bli framgång för Australien.

Förutsättningar och Fun Facts

* Allt talar för en målrik match. Australiens fem senaste matcher har ett målsnitt på över 2,5 mål
* Domare för matchen är A. Cunha från Uruguay
* Matchen spelas på Kazan Arena, Kazan
* Skulle Australien vinna blir det landets blott tredje segern någonsin i ett VM
* Frankrike tog sig vidare hyfsat komfortabelt till VM, även om det var lite nervöst efter matchen mot Ola Toivonen
* Australien däremot fick spela dubbla play off för att ta sig till VM. Syrien och Honduras besegrades!