Februari bjuder på inte mindre än tre El Clasico efter att Barcelona och Real Madrid lottats mot varandra i Copa del Rey. De spanska ärkerivalerna drabbar samman först på Camp Nou medan "Los Blancos" får avsluta dubbelmötet på Santiago Bernabeu. Enligt oddsen är Barcelona relativt stora favoriter men när det vankas möte mellan Spaniens två giganter kan allt hända.

Så är formen hos lagen

Barcelona har inte förlorat i ligaspelet sedan laget spelade 3-4 hemma mot Betis i november. I cupen däremot har det blivit förlust borta mot såväl Levante som Sevilla men tack vare två stabila hemmainsatser har katalanerna ändå tagit sig vidare hela vägen till semifinal där man nu ställs mot Real Madrid. Det vitklädda bortalaget har börjat hitta formen äntligen efter en minst sagt svajig säsong och har fem raka segrar i alla turneringar. Framförallt har "Los Blancos" börjat hitta målet framåt med 16 gjorda mål framåt på de fem senaste matcherna. 

1X2 odds, Barcelona - Real Madrid, Ons 6 feb 2019 at 21:00

Barcelona

Lika

Real Madrid

 ​​​​​​Senaste mötet mellan lagen slutade i en förkrossande seger för Barcelona när man vann med hela 5-1 efter bland annat ett hattrick av Luis Suarez. Nu är frågan vilken elva de båda tränarna väljer att formera eftersom det ändå är cupen och ingen liga eller Cl-match. Samtidigt är konkurrensen så pass stor att såväl "Barca" som Real Madrid garanterat vill ta sig vidare till final på rivalens bekostnad. Då Atlecio är ute ur turneringen och antingen Valencia eller Betis väntar segraren i en final, är vinnaren i El Clasicos dubbelmöte högst troligt också vinnaren av finalen i Copa del Rey.

Fortsätter målfesten?

Att det blir mycket mål i spansk fotboll är kanske inte någon hemlighet. Åtta av Barcelonas 11 senaste matcher har slutat i över 2,5 mål. Nio av Madrid-klubbens 12 senaste matcher har också innehållit 2,5 mål eller fler. Tar vi oss ett djupdyk på lagens inbördes möten är det bara två av de 17 senaste mötena som varit under 2,5 mål. Lagens interna möten under 2018 innehöll ett snitt på 5 mål per match. 

Over/Under odds, Barcelona - Real Madrid, Ons 6 feb 2019 at 21:00 Linje: 2,5

Över

Under

Vem blir hjälten?

Som vanligt förväntas det bli stjärntätt när Spaniens två största klubbar drabbar samman. Det lär bli i princip bli två toppade elvor vilket innebär att den neutrale åskådaren mycket väl kan få se en målrik afton där det inte är alltför osannolikt att firma Messi/Suarez nätar. Duon har fått sparsamt med speltid i cupen men har producerat 36 mål tillsammans  i La Liga (Messi 21, Suarez 15).

Real Madrids bäste målskytt i ligaspelet ligger en bit efter "Barcas" duo. Benzema har i ligaspelet stått för 10 mål. I Copa del Rey är det också Benzema som visat vägen för "marängerna". Med fyra mål i turneringen behöver han ytterligare två för att gå upp som ensam i topp av skytteligan. Detsamma gäller Coutinho som också står på fyra mål och brasilianaren har fått mycket förtroende i cupen för FC Barcelona. 

Anytime Goalscorer odds, Barcelona - Real Madrid, Ons 6 feb 2019 at 21:00

 ​​​