Hur mycket på tur är det egentligen med spel? Under hockey-VM testar ett par av våra experter, som egentligen inte har ishockey som sin favoritsport, på utfall och händelser som rent oddsmässigt ses som slantsinglingar. Och givetvis har vi också med vår hockeyexpert Henrik Hedenskog!

Missa inte: Odds & speltips - Ishockey VM 2021

Minns ni förresten bläckfisken Paul? Sjödjuret som tippade fotbolls-EM 2008 och VM 2010 med ett imponerande utfall. Paul prickade rätt utfall i fyra av sex matcher under EM och alla åtta under VM två år senare.

Betting.se har tyvärr ingen bläckfisk, men tills vidare får vi använda av oss en tråkig tärning som slumpar fram en rad av Ja och Nej. Syftet? Att se om slumpen kan få fler rätt än våra experter.

OBS. Oddsen på hockey-VM kan ha ändrats sedan artikeln publicerades.

Sverige att vinna mot Tjeckien efter ordinarie tid? (1.91 Betfair)

Tre Kronor inleder hockey-VM mot Tjeckien den tionde maj. På förhand ska det inte vara några större svårigheter, men den första matchen kan alltid vara lite lurig. Enligt oddsen är Sverige favoriter och ska vinna efter ordinarie tid, men vad tror panelen?

Sverige att vinna mot Tjeckien efter ordinarie tid?
David: Ja
Jani: Nej
Henrik: Ja
Emanuel: Ja
Twitterföljarna: Ja
Slumpen: Ja

Kanada att vinna grupp A? (2.00 Bethard)

Den första VM-gruppen består av Kanada, USA, Finland, Slovakien, Tyskland, Danmark, Frankrike och Storbritannien. De nordligaste nordamerikanerna är favoriter med USA som främsta utmanare.

Vinner Kanada gruppen?
David: Ja
Jani: Ja
Henrik: Ja
Emanuel: Nej
Twitterföljarna: Ja
Slumpen: Ja

Sverige att vinna Grupp B? (2.30 Bethard)

I grupp B hittar vi Sverige, men inte som gruppfavorit enligt oddsen. Ryssland får bära favoritskapet i gruppen som även innehåller Tjeckien, Schweiz, Lettland, Norge, Österrike och Italien.

Tar Sverige hem gruppen?
David: Ja
Jani: Nej
Henrik: Nej
Emanuel: Ja
Twitterföljarna: Nej
Slumpen: Nej

Sverige att släppa in färre mål än Ryssland under turneringen?

Coolbet har en rad specialspel under hockey-VM. Du kan bland annat spela på vilket lag som får flest utvisningsminuter, men vi vill inte ge våra experter så svåra uppgifter, utan istället ber vi dem bedöma vilka som släpper in minst antal mål.

Ryssland och Sverige bedöms enligt oddssättarna vara de mest solida lagen. Coolbet skiljer dem inte åt utan bägge landslagen ger i skrivande stund 3.50 i odds på att släppa in minst antal mål. Därefter hittar vi Finland (5.00), Kanada (5.00), USA (6.00) och Tjeckien (8.00).

Sverige att släppa in färre mål än Ryssland under turneringen?
David: Nej
Jani: Nej
Henrik: Ja
Emanuel: Ja
Twitterföljarna: Nej
Slumpen: Ja

Sverige att nå finali hockey-VM? (2.10 Bethard)

Att gå vidare från gruppen ska inte vara några större problem enligt förhandstipsen, men kan Tre Kronor kravla sig vidare genom slutspelet hela vägen till final? Ja, enligt spelbolagens bedömningar har vi faktiskt väldigt goda finalchanser. Nästan 50 procents chans närmare bestämt - men vad säger panelen?

Går Sverige till VM-final?
David: Nej
Jani: Nej
Henrik: Nej
Emanuel: Ja
Twitterföljarna: 50/50
Slumpen: Nej

Sverige, Kanada och Ryssland blir de tre medaljlagen? (Utan inbördes ordning)

På förhand är det här de tre ”givna” medaljkandidaterna. Sverige ger 1.68 i odds att ta medalj, Kanada 1.40 och Ryssland så lågt som 1.37. Vilka som kan ställa till det? USA förstås (2.10), och kanske Finland (3.00) eller Tjeckien (3.00). Där bakom vet vi att Slovakien (7.50) har kapacitet att röra om i grytan, liksom att Schweiz (8.00) har skrällt i VM förr.

Är Sverige, Kanada och Ryssland de tre medaljlagen?
David: Nej
Jani: Nej
Henrik: Nej
Emanuel: Nej
Twitterföljarna: Ja
Slumpen: Nej

Sverige att vinna hockey-VM? (4.35 Bethard)

Den stora frågan så klart, och som du ser sticker oddset ut rejält gentemot övriga i den här expertuppgiften. Det här är oddsmässigt ingen slantsingling, men vi måste ju få veta vad våra experter tror.

Vinner Sverige VM-guld?
David: Nej
Jani: Nej
Henrik: Nej
Emanuel: Ja
Twitterföljarna: Nej
Slumpen: Ja

Sammanfattning: En pessimistik panel...

När vi sammanfattar experternas svar ser vi att det är en relativt enig panel som sammanträtt. Våra fyra tillfrågade personer är bara överens om att medaljtrion inte blir Sverige, Kanada och Ryssland. I övrigt är det alltid någon som sticker ut från flocken.

Patriotismen verkar det också vara lite si och så med. Emanuel är den enda i panelen som tippar svenskt guld i årets hockey-VM. Ja, faktiskt den enda som tror på att Tre Kronor ens når final!

Slumpen verkar ha kastat sin tärning all världens väg och tippar svenskt guld, men ingen final. Vi borde verkligen försöka hitta Pauls efterföljare...

Hur tror du det går? Kommentera den här artikeln med din rad och visa att du är bättre än våra experter. Prickar du alla rätt få du en plats i nästa bettingpanel – och då med något annat än hockey!

Hur ser din Ja/Nej-rad ut? Lämna en kommentar till artikeln!