Det kommer bli prisregn för Greta Thunberg framåt slutet av året, åtminstone om man ska tro oddsen. Vissa spelbolag har numera tagit bort sina odds på att hon får Nobels fredspris, men det går fortfarande att spela att hon blir vald till Time Person of the Year hos William Hill, något ni kan läsa om här.

Missa inte vår artikel: Times Person of the Year 2020

Unibet har alltid ett bra utbud av olika specialspel. Exempelvis kan man spela på vädret, vilken skådespelare som blir nästa James Bond eller vem Donald Trump sparkar härnäst.

Greta blir Årets Person? – Spela hos William Hill

Speltips: Thunberg utses till Årets Person av TIME Magazine

Miljökämpen dominerar media och är favorit enligt det här speltipset.

Greta Thunberg får Nobelpriset enligt Unibet

(OBS. Oddsen kan ha ändrats sedan denna bild publicerades. Se aktuella odds hos Unibet genom att klicka på bilden eller knapparna nedan.)

Miljö och Nobelpriset har fungerat förr

Greta Thunberg storfavorit alltså på de tidiga oddsen efter sin kamp för klimatet.

Utmaningen för den norska nobelkommittén blir väl att skapa kopplingen mellan miljö och fred, men det har man lyckats med tidigare, bland annat när Al Gore fick priset 2007.

Bli medlem hos Unibet för att se oddsen

Jacinda Arden är andrahandsfavorit, man kan förmoda att tanken med det är hennes hantering av terrordåden på Nya Zeeland för en tid sedan. 

Nobels fredspris till Donald Trump?

Donald Trump spelas till under 10 gånger pengarna och är just nu tredjehandsfavorit. Han hade onekligen varit en kontroversiell pristagare, men hans försök att få Nordkorea att nedrusta kan lätt kopplas till att vara en stor fredsinsats men möjligen att han hade behövt lyckas lite bättre i förhandlingarna för att komma nära priset.

Jämnt spelat mellan Angela Merkel, påven och två burmesiska journalister som kämpat för bland annat mänskliga rättigheter.

Minst sagt intressant koppling där, att en tidigare pristagare, Aung San Suu Kyi, som fick fredspriset 1991 och numera är Burmas statskansler anklagas för att ha varit delaktig i fängslandet av dessa journalister. 

Edward Snowden en möjlig skräll till Nobelpriset

En riktig rysare är som synes Edward Snowden. Snowden är en av de mest kända amerikanska visselblåsarna som avslöjat sekretessbelagda dokument vilka enligt honom visar på missförhållanden inom övervakningprogram utförda av den amerikanska underrättelsetjänsten, CIA.

Snowden lever numera under asyl i Ryssland och får ses som ett om möjligt ännu mer kontroversiellt alternativ än Trump.

Skräller Snowden? 21 gånger pengarna hos Unibet.

Odds på Greta Thunberg att vinna TIME Person of the Year

En av våra användare var tidigt ute och spelade Greta Thunberg att vinna priset till 3.50 i odds.

Sedan dess har värdet sjunkit, men frågan är om det finns någonting som kan stoppa supersvenskan från att vinna? 1.25 är lågt, men kan vara bra ränta...

Att vinna "Årets person"
Greta Thunberg 1.25
Boris Johnson 15.0
Donald Trump 15.0
Jacinda Arden 15.0
Juan Guaido 15.0
Påven Francis 21.0

Utmanas av Boris Johnson och Donald Trump

Varken Boris Johnson eller Donald Trump behöver väl knappast någon närmare presentation?

Få vet vad USA:s president planerar här näst, och kanske är det just det som gör att han ska lyckas förhandla fram något med både Kina och Nordkorea. Boris Johnson styr som bekant Brexit-skutan och diskussionerna med EU, hur de nu slutar...

Jacinda Arderns bedöms vara fjärdehandsfavorit av spelbolagen. Hon är sedan 2017 premiärminister i Nya Zeeland och hennes ledarskap efter terrordådet mot moskén i Christchurch har hyllats världen över.

Bli medlem hos LeoVegas som erbjuder oddset!

Spela på Nobelpriset och andra specialspel hos Unibet

Unibet är ett av Sveriges största spelbolag med enormt utbud, bra odds, och en fantastisk startbonus för nya kunder. Prova ett spel på Nobelpriset i litteratur eller något annat genom att starta konto via knappen nedan.

Du kan också spela på vem som ska skådespela nästa James Bond, eller varför inte på vilken demokrat som ska utmana Donald Trump?

Ta också en titt på listan över alla odds på Presidentvalet 2020

100% upp till 2000 SEK

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Bättre odds än de flesta
18+, regler och villkor gäller

100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet

Upp till 1000 kr i gratisspel

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
Brett utbud
Lång erfarenhet av betting
Generös välkomstbonus
18+ | Regler och villkor gäller