Reklam

Odds och speltips på nästa James Bond

Taggar: James Bond

En av de hetaste frågorna i underhållningsvärlden är alltid den om vem som blir nästa James Bond. Vi på Betting tar en titt på oddsen för nästa Agent 007!

Något klart svar på frågan får man aldrig innan personen i fråga presenteras officiellt, men vi har gått igenom odds från svenska bettingsidor för att se vilka skådespelare som är favoriter.

LÄS OCKSÅ: Melodifestivalen 2021

Odds: Vem blir nästa James Bond efter Daniel Craig?

Dessa 10 skådespelare är de vi tror har en chans att bli nästa James Bond. Många spelbolag har fortfarande odds ute på att kvinnor skulle kunna bli nästa James Bond, spela inte på dessa av den simpla anledningen att Barbara Broccoli har sagt till pressen att vi ALDRIG kommer få se en kvinnlig James Bond. Lashana Lynch kommer däremot spela 007 i filmen No Time to Die, att hon skulle bli nästa James Bond står bortom rimligt tvivel.

Skådespelare Högsta odds Spelbolag
Tom Hardy Se odds
James Norton 3,00
Sam Heughan 3,25
Richard Madden 5,00
Idris Elba 5,50
Jack Lowden 6,00
Tom Hiddleston 6,00
Henry Cavill 9,00
Chris Hemsworth 10,00
Michael Fassbender 10,00

Vem får spela nästa James Bond?

Ryktena om vem som blir nästa James Bond är många. Noterbart är bland annat att det bara varit brittiska skådespelare hittills och att James Bond än så länge bara spelats av män.

Det har ofta varit så att producenterna hellre tagit en skådespelare som är något mindre känd, snarare än att välja något av de största namnen.

Det förefaller helt enkelt vara så att skådespelaren aldrig får vara större än karaktären utan att man ska få växa som skådespelare i takt med filmerna.

Men det ser ut att bli en ändring på det när det ska utses en ny James Bond efter att eran med Daniel Craig som superspionen går mot sitt slut. De senaste och hetaste ryktena pekar nämligen på att det blir den redan erkände skådisen, Tom Hardy.

Vem vi tippar tar hem rollen som nästa James Bond?

Det mesta tyder på att det blir Tom Hardy som inom den närmaste framtiden tar över rollen som den engelske agenten. De engelska tidningarna The Sun och Evening Standard har tidigare gått ut med att Tom Hardy under sin provspelning för rollen som ägde rum i juni gjorde såpass bra ifrån sig att det redan är klart.  Det är dock inga uppgifter som produktionsbolaget EON gått ut och bekräftat ännu. Gällande EON så har de traditionsenligt tidigare utsett relativt okända skådisar att spela Bond och det är egentligen det enda på minuskontot för Tom Hardy. Men kanske ändrar de strategi inför framtiden?

Vårat tips är att det blir Tom Hardy som tar över rollen som James Bond efter Daniel Craig.

TILL BETFAIR

James Bond 007

James Norton som nästa James Bond?

James Norton är enligt oddsen lika stor favorit som Tom Hardy att landa rollen som James Bond. Han faller väl in i linje med tidigare skådisar som spelat den dubbelnollade superspionen. Det menar vi med att han inte har spelat några nämnvärt större roller sedan tidigare. Han har bl.a. synts i serier som ”McMafia”, ”Happy Valley” och ”Grantchester”. Det som inte är till hans fördel är hans ålder då han är född 1985 och skulle isåfall bli en väldigt ung James Bond.

Se senaste odds på James Norton här >>

Sam Heughan som nästa James Bond?

Med ett litet högre odds än Hardy och Norton placerar sig Sam Heughan alldeles bakom de två största favoriterna. Precis som Norton är han inte ett välkänt ansikte på den vita duken, vilket kan vara till hans fördel. Det han blivit mest känd för är sin roll som Jamie Fraser i tv-serien ”Outlander”. Han är född 1980 och är i en bra ålder för att ta över rollen och precis som den tidigare Bond-skådisen Sean Connery, född i Skottland.

Se senaste odds på Sam Heughan här >>

Richard Madden som nästa James Bond?

Richard Madden återfinns på listan med oddset 5.00 och är därmed rankad som en av de absoluta favoriterna att axla manteln efter Daniel Craig. Madden är kanske mest känd för att ha spelat diverse biroller de senaste åren. Vi har sett honom som Robb Stark i ”Game of Thrones”, Elton Johns manager John Reid i filmen ”Rocketman”, men även som huvudrollsinnehavare i serien ”Bodyguard”. Enligt den erkände skådisen Sean Bean skulle Richard Madden passa perfekt i rollen som James Bond.

Se senaste odds på Richard Madden här >>

Idris Elba som nästa James Bond?

Idris Elba har sedan länge varit med i diskussionerna gällande rollen som agent 007. Han är en av de mest välmeriterade toppkandidaterna med lägst odds på listan. Dessutom är han med sina 48 år i en bra ålder. Precis som i fallet med Tom Hardy är han välkänd sedan tidigare då han medverkat i flera större produktioner genom åren, vilket kan vara till hans nackdel.

Se senaste odds på Idris Elba här >>

Jack Lowden som nästa James Bond?

Född 1990 är Jack Lowden en av de yngsta kandidaterna som är med i racet om att bli näste Bond. Han fick sitt stora internationella genombrott i serien ”War & Peace” i sin roll som Nikolai Rostov. Därefter följde flera roller i filmer som ”Dunkirk”, ”England Is Mine” och ”Capone”. Till Lowdens fördel är att han inte är ett alltför välkänt namn och skulle därför kunna växa i rollen som agenten med rätt att döda, men nackdelen är åldern.

Se senaste odds på Jack Lowden här >>

Tom Hiddleston som nästa James Bond?

Förutom sin roll som Loke i Marvel-filmerna är Tom Hiddleston även känd för att ha haft ihop det med den amerikanska popstjärnan Taylor Swift. Det som talar för att det är han som ska ta över rollen som den Walther PPK-bärande agenten är att han är född i London, i en bra ålder med sina 39 år och inte ett allför välkänt namn på den vita duken, ännu. Men enligt skvallerpressen har producenten för Bond-franchisen Barbara Broccoli uttryckt sig om att hon anser honom vara för självbelåten och inte tuff nog att spela rollen.

Se senaste odds på Tom Hiddleston här >>

Henry Cavill som nästa James Bond?

Henry Cavill fick sitt stora genombrott i sin roll som den mantelbärande superhjälten, Superman, i filmen ”Man of Steel” från 2013. Har sedan dess medverkat i ett flertal filmer och serier. Den senaste större produktionen han medverkade i var som Geralt of Rivia i Netflix-serien ”The Witcher”. Anledningen till att han är en av favoriterna att spela den martinidrickande agenten är att han är britt, spelat flertalet olika roller där en av dem är som den fiktive agenten Napoleon Solo i ”Mannen från UNCLE”.

Se senaste odds på Henry Cavill här >>

Chris Hemsworth som nästa James Bond?

Chris Hemsworth är precis som flera av de andra främsta kandidaterna på listan känd för att ha medverkat i filmer om superhjältar. De flesta känner igen honom från Marvel-filmerna där han spelar den fornnordiske guden Thor. För alla som kommer ihåg filmen ”Rush” från 2013 som handlar om formel 1-förarna James Hunt och Niki Lauda, gestaltade han den förstnämnde. Hemsworth är precis som George Lazenby född i Australien och huruvida det är en för eller nackdel låter vi vara osagt eftersom att majoriteten av alla som spelat superspionen varit födda i Storbritannien.

Se senaste odds på Chris Hemsworth här >>

Michael Fassbender som nästa James Bond?

Tyskfödde Michael Fassbender har figurerat i flera större produktioner under 2010-talet. Vi har sett honom i Ridley Scotts två Alien-filmer ”Alien: Covenant” och ”Prometheus”, som lönnmördare i ”Assasin’s Creed” och som Steve Jobs i ”Steve Jobs”. Då det traditionsenligt inte har varit en tyskfödd skådis tidigare som spelat James Bond pekar inte mycket på att det blir Michael Fassbender som tar över efter Daniel Craig.

Se senaste odds på Michael Fassbender här >>

Kan en svensk skådespelare bli nästa James Bond?

Nja, att det blir en svensk skådespelare som spelar James Bond i kommande filmer är ett riktigt långskott. Traditionens makt förefaller vara stor och samtliga favorittippade skådespelare är britter.

Alexander Skarsgård är den svensk som av spelbolagen ses med bäst chans och han spelas just nu till 51 gånger pengarna hos Unibet. En annan som nämns i förhandssnacket är Joel Kinnaman, som ger samma odds som Alexander Skarsgård.

Ryan Gosling eller David Beckham som nästa James Bond?

Faktum är att Ryan Gosling anses ha större chans än många andra välkända namn. Betfair ger 100 gånger pengarna på kanadensaren att bli nästa James Bond.

Andra kända skådespelare som kan nämnas bland de som spelbolaget har listat är Benedict Cumberbatch (25 i odds hos Betfair) och Orlando Bloom (100.00).

Söker du en riktig högoddsare så kan du spela David Beckham som nästa James Bond. Den före detta fotbollsspelaren ger 250 gånger pengarna hos Betfair

Är det dags för en kvinnlig skådespelare som Agent 007?

Lashana Lynch kommer spela 007 i filmen "No Time to Die" - Hon blir däremot inte nästa James Bond. Barbara Broccoli (producenten) har sagt till media att vi inte kommer få se en kvinnlig James Bond.

Spelbolag med odds på nästa James Bond

Alla odds i den här genomgången är hämtade från Unibet och Betsson, som bägge ofta har gott om kul specialspel likt detta i sitt utbud. Du kan med andra ord spela på mer än bara sport, till exempel film och musik (eller politik).

Bägge spelbolagen har svensk licens och erbjuder en mycket fin bonus om du startar ett konto via erbjudandet här nedan eller någon av länkarna i vår guide.

Valet av nästa James Bond kan offentliggöras när som helst, så har du en känsla för att någon av skådespelarna i den här genomgången kan vara nästa – passa på att lägga ditt spel innan det är för sent.

100% upp till 1 000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
18+ | Regler och villkor gäller

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Bättre odds än de flesta
18+ | Regler och villkor gäller

Mer om James Bond, skådespelarna och filmerna

Medan vi har ångan uppe passar vi på att svara på några vanliga frågor om James Bond-filmerna.

Vilka skådespelare har spelat James Bond?

Hittills har ingen kvinna spelat rollen som Agent 007, utan det är sju män som har gestaltat James Bond i filmerna. Topplistan ser ut som följer:

  • Roger Moore: 7 filmer
  • Sean Connery: 6 filmer
  • Daniel Craig: 4 filmer
  • Pierce Brosnan: 4 filmer
  • Timothy Dalton: 2 filmer
  • George Lazenby: 1 film

Noterbart är att Daniel Craig kommer gå upp som ensam trea på listan, då han redan är kontrakterad för filmen "No Time to Die". Det blir därmed den 25:e i ordningen.

Vilken var den senaste James Bond-filmen?

Den senaste Bond-filmen var Spectre, som spelades in 2015.

Spectre var Daniel Craigs fjärde film i rollen som James Bond, dessförinnan har han gjort Skyfall (2012), Quantum of Solace (2008) och Casino Royale (2006).James Bond Drink

Vilken James Bond-film har spelat in mest pengar?

Filmerna om James Bond är inte bara den serie av filmer som flest människor sett, utan är också den som dragit in mest pengar.

6 miljarder dollar har filmerna spelat in endast i biointäkter, en summa som omräknat till dagens penningvärde stiger till omkring 13 miljarder dollar (motsvarande ungefär 122 miljarder kronor).

Den film som spelat in överlägset mest är Åskbollen. Den spelade in en miljard dollar, vilket är lika mycket som alla filmer om Sagan om ringen spelade in tillsammans.

Är James Bond-serien världens mest populära filmer?

Ja, det är inte alls omöjligt faktiskt. På 80-talet gjorde EON Productions, som producerat filmerna om James Bond, en undersökning där man kom fram till att var fjärde människa på jorden hade sett åtminstone en Bond-film. Undersökningen gjordes dessutom innan någon av filmerna visat i Kina, vilket säger en hel del om den brittiske agentens popularitet.

Den första Bond-filmen som visades i världens mest folkrika land var Casino Royale. Den kom ut 2006 och sedan dess kan vi nog vara säkra på att siffran på 25 % som någon gång sett en Bond-film stigit ordentligt.

Kommentarer

Feedback