Annons

Odds på nästa James Bond

Taggar: James Bond
Uppdaterad
Redaktionen Redaktionen
Visa mer
Show less

{Uppdaterad} En av de hetaste frågorna i underhållningsvärlden är alltid den om vem som blir nästa James Bond. Daniel Craigs dagar som agent 007 har nått sitt slut. Vi på Betting tar en titt på oddsen för nästa Agent 007!

Något klart svar på frågan får man aldrig innan personen i fråga presenteras officiellt, men vi har gått igenom odds från svenska bettingsidor för att se vilka skådespelare som är favoriter.

De bästa oddsen på nästa James Bond 

Här får du bäst odds på vem som blir nästa James Bond. 

Skådespelare Högsta odds Spelbolag
Jean Page Rene 3,50
Henry Cavill 4,00
Ejiofor Chiwetel 4,50
Idris Elba 6,00
Tom Hardy 6,00
Aidan Turner 11,00
James Norton 11,00
Richard Madden 11,00
Michael Fassbender 13,00
Cillian Murphy 15,00

Så lägger du ett spel på James Bond hos Unibet*

  1. Klicka på "odds"
  2. Scrolla ner till "Underhållning och Specialer".
  3. Klicka på "I rampljuset"
  4. Lägg ditt spel på den du tippar kommer bli nästa James Bond.

18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.sespelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.

TILL UNIBET

Vem får spela nästa James Bond?

Ryktena om vem som blir nästa James Bond är många. Noterbart är bland annat att det bara varit brittiska skådespelare hittills och att agent 007 än så länge bara spelats av män.

Det har ofta varit så att producenterna hellre tagit en skådespelare som är något mindre känd, snarare än att välja något av de största namnen.

Det förefaller helt enkelt vara så att skådespelaren aldrig får vara större än karaktären utan att man ska få växa som skådespelare i takt med filmerna.

De ser ut att fortsätta på samma inslagna väg när en ny James Bond ska utses efter att eran med Daniel Craig som superspionen nått sitt slut.

Enligt oddsen är favoritkandidaten att ta över som James Bond, Regé-Jean Page.

Vem vi tippar tar hem rollen som nästa James Bond?

Vårat spel lägger vi på Regé-Jean Page som den nya agent 007. Det har redan spekulerats vilt kring att han redan är klar för rollen. Det hela grundar sig b.la i att han inte lät sig intervjuas gällande den nya filmen "The Gray Man" som han medverkade i samtidigt som han lämnade serien "Bridgerton". Detta ska enligt uppgifter vara för att han redan är klar för att axla manteln som världens mest kända superspion 007. Det är dock inget som produktionsbolaget EON gått ut och bekräftat ännu. Gällande EON så har de traditionsenligt tidigare utsett relativt okända skådisar att spela Bond och beskrivningen faller väl in på honom.

TILL UNIBET

James Bond 007

Odds: Vem blir nästa James Bond efter Daniel Craig?

James Bond-filmen "No Time To Die", tidigare känd som "Bond 25", blev den sista med Daniel Craig som agent 007. En intressant händelse i filmen var när 007 lämnade MI6 och övergav agentnummer 007 till karaktären Nomi som spelas av Lashana Lynch. 

Det är första gången någonsin som 007-titeln går till en kvinna. Innebär det att vi fortsättningsvis kommer se en kvinna spela James Bond? Fram till nu har det endast varit vita män som haft huvudrollen och den stora majoriteten av dessa har varit brittiska/irländska. Faktum är att den enda icke-brittisk/irländaren som har agerat som James Bond är australiensaren George Lazenby. Han gjorde det 1968, när han fick sin första och enda film som Agent 007. 

Är det dags för James Bond att spelas av en mörk skådespelare? Kan rollen permanent tas över av en kvinna? Och hur är det med en mörk kvinna? Oddsen tyder inte direkt på det, men i en värld där allting hela tiden förändras så är ingenting omöjligt. 

Dessa 10 skådespelare är de som enligt oddsen har störst chans axla rollen som nästa 007. Många spelbolag har fortfarande odds ute på att kvinnor skulle kunna bli nästa James Bond, spela inte på dessa av den simpla anledningen att Barbara Broccoli har sagt till pressen att vi ALDRIG kommer få se en kvinnlig James Bond. Lashana Lynch kommer däremot spela 007 i filmen No Time to Die, att hon skulle bli nästa James Bond står bortom rimligt tvivel.

Regé-Jean Page som nästa James Bond?

Han är spelbolagens klara favorit att bli nästa James Bond. Regé-Jean Page är en mörkhyad man med rötter i Zimbabwe och England. Han är inte minst känd för sin roll som Simon Basset i serien Bridgerton. Dessutom är han också med i serierna The Sandman, Spark, Roots, Waterloo Road med flera. Eftersom han bara är 34 år, så finns det en enorm potential för Regé-Jean Page i rollen som agent 007 många år framöver.

Se senaste odds på Regé-Jean Page här >>

Tom Hardy som nästa James Bond

I tidigare uppdateringar av den här James Bond-artikeln har Tom Hardy varit spelbolagens favorit. Han har tidigare haft ett odds på 3,50 hos NordicBet*, som inte längre erbjuder odds på spelet. Åldern gör att han skulle kunna axla rollen i flera år om han skulle bli framgångsrik. I det sammanhanget kan nämnas att Roger Moore slutade vara agent 007 först när han blev 58 år gammal.

Tom Hardy har nog inte en enskild roll som verkligen personifierar honom. Därför skulle det inte vara konstigt för de flesta att se Tom Hardy i rollen som James Bond. Just detta borde vara en stor fördel för Hardys chanser att bli arvtagare till Daniel Craig. Tom Hardy är dock långt ifrån ett okänt ansikte. Han är älskad och beundrad för sina roller i Inception, The Dark Knight Rises, Mad Max, Warrior, Peaky Blinders och mer. Bästa oddset på Tom Hardy när vi ursprungligen publicerade den här artikeln var 9.00 hos Betfair*. 

Se senaste odds på Tom Hardy här >>

James Norton som nästa James Bond?

James Norton är enligt oddsen lika stor favorit som Tom Hardy att landa rollen som James Bond. Han faller väl in i linje med tidigare skådisar som spelat den dubbelnollade superspionen. Det menar vi med att han inte har spelat några nämnvärt större roller sedan tidigare. Han har bl.a. synts i serier som ”McMafia”, ”Happy Valley” och ”Grantchester”. Det som inte är till hans fördel är hans ålder då han är född 1985 och skulle isåfall bli en väldigt ung James Bond. asdf

Se senaste odds på James Norton här >>

Sam Heughan som nästa James Bond?

Med ett litet högre odds än Hardy och Norton placerar sig Sam Heughan alldeles bakom de två största favoriterna. Precis som Norton är han inte ett välkänt ansikte på den vita duken, vilket kan vara till hans fördel. Det han blivit mest känd för är sin roll som Jamie Fraser i tv-serien ”Outlander”. Han är född 1980 och är i en bra ålder för att ta över rollen och precis som den tidigare Bond-skådisen Sean Connery, född i Skottland.

Se senaste odds på Sam Heughan här >>

Richard Madden som nästa James Bond?

Richard Madden återfinns på listan med oddset 11.00 och är därmed rankad som en av de absoluta favoriterna att axla manteln efter Daniel Craig. Madden är kanske mest känd för att ha spelat diverse biroller de senaste åren. Vi har sett honom som Robb Stark i ”Game of Thrones”, Elton Johns manager John Reid i filmen ”Rocketman”, men även som huvudrollsinnehavare i serien ”Bodyguard”. Enligt den erkände skådisen Sean Bean skulle Richard Madden passa perfekt i rollen som James Bond.

Se senaste odds på Richard Madden här >>

Idris Elba som nästa James Bond?

Idris Elba har sedan länge varit med i diskussionerna gällande rollen som agent 007. Han är en av de mest välmeriterade toppkandidaterna med lägst odds på listan. Dessutom är han med sina 48 år i en bra ålder. Precis som i fallet med Tom Hardy är han välkänd sedan tidigare då han medverkat i flera större produktioner genom åren, vilket kan vara till hans nackdel. En sak som definitivt talar till Elbas fördel är att Barbara Broccoli, en av Bond-producenterna, ska ha uttalat att "det är dags för en icke-vit skådespelare att ta på sig rollen som James Bond." 

OBS: Idris Elba har enligt uppgift artigt tackat nej till att bli nästa James Bond. 

Se senaste odds på Idris Elba här >>

Ta del av en fin välkomstbonus hos Mr Green*

För alla spelare över 18 år som inte har ett spelkonto sedan tidigare hos någon av Mr Greens sidor kan idag gå in och ta del av deras välkomstbonus i sport på 100% upp till 500 kr. Hos Mr Green* hittar du ett stort utbud av fördelaktiga odds på de största sporterna i b.la fotboll som Champions League, Premier League. Om du är intresserad av tennis så hittar du ett brett utbud inom de största turneringarna som Grand Slam. Din första insättning för att ta del av erbjudandet måste vara på minst 100 kr.

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.sespelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.

TILL Mr Green !

Jack Lowden som nästa James Bond?

Född 1990 är Jack Lowden en av de yngsta kandidaterna som är med i racet om att bli näste Bond. Han fick sitt stora internationella genombrott i serien ”War & Peace” i sin roll som Nikolai Rostov. Därefter följde flera roller i filmer som ”Dunkirk”, ”England Is Mine” och ”Capone”. Till Lowdens fördel är att han inte är ett alltför välkänt namn och skulle därför kunna växa i rollen som agenten med rätt att döda, men nackdelen är åldern.

Se senaste odds på Jack Lowden här >>

Tom Hiddleston som nästa James Bond?

Förutom sin roll som Loke i Marvel-filmerna är Tom Hiddleston även känd för att ha haft ihop det med den amerikanska popstjärnan Taylor Swift. Det som talar för att det är han som ska ta över rollen som den Walther PPK-bärande agenten är att han är född i London, i en bra ålder med sina 41 år och inte ett allför välkänt namn på den vita duken, ännu. Men enligt skvallerpressen har producenten för Bond-franchisen Barbara Broccoli uttryckt sig om att hon anser honom vara för självbelåten och inte tuff nog att spela rollen. I april månad 2020 var Tom Hiddleston i framkant bland de största favoriterna för att bli nästa James Bond. Då var det bästa oddset 4,50 hos Unibet*. Nu kan du satsa på honom till oddset 21 hos Unibet 

Se senaste odds på Tom Hiddleston här >>

Henry Cavill som nästa James Bond?

Henry Cavill fick sitt stora genombrott i sin roll som den mantelbärande superhjälten, Superman, i filmen ”Man of Steel” från 2013. Har sedan dess medverkat i ett flertal filmer och serier. Den senaste större produktionen han medverkade i var som Geralt of Rivia i Netflix-serien ”The Witcher”. Anledningen till att han är en av favoriterna att spela den martinidrickande agenten är att han är britt, spelat flertalet olika roller där en av dem är som den fiktive agenten Napoleon Solo i ”Mannen från UNCLE”.

Se senaste odds på Henry Cavill här >>

Chris Hemsworth som nästa James Bond?

Chris Hemsworth är precis som flera av de andra främsta kandidaterna på listan känd för att ha medverkat i filmer om superhjältar. De flesta känner igen honom från Marvel-filmerna där han spelar den fornnordiske guden Thor. För alla som kommer ihåg filmen ”Rush” från 2013 som handlar om formel 1-förarna James Hunt och Niki Lauda, gestaltade han den förstnämnde. Hemsworth är precis som George Lazenby född i Australien och huruvida det är en för eller nackdel låter vi vara osagt eftersom att majoriteten av alla som spelat superspionen varit födda i Storbritannien.

Se senaste odds på Chris Hemsworth här >>

Michael Fassbender som nästa James Bond?

Tyskfödde Michael Fassbender har figurerat i flera större produktioner under 2010-talet. Vi har sett honom i Ridley Scotts två Alien-filmer ”Alien: Covenant” och ”Prometheus”, som lönnmördare i ”Assasin’s Creed” och som Steve Jobs i ”Steve Jobs”. Då det traditionsenligt inte har varit en tyskfödd skådis tidigare som spelat James Bond pekar inte mycket på att det blir Michael Fassbender som tar över efter Daniel Craig.

Se senaste odds på Michael Fassbender här >>

David Beckham som nästa James Bond?

"Becks" har utseendet, är vit, brittisk, känd och älskad över hela världen, och han är 47 år gammal. På pappret närmast den perfekta James Bond. 

Det finns dock ett stort problem: Han är ingen riktig skådespelare, även om han faktiskt har några små roller på sitt CV. Inklusive en liten roll i "King Arthur" (2017). Odds 251 på David Beckham är ungefär lika underbetalt som om du fick samma odds på att vilket svenskt fotbollslag som helst skulle vinna Champions League fem år i rad. Det är en väldigt rolig tanke, men det kommer inte att hända. 

Se senaste odds på David Beckham här >>

Kan en svensk skådespelare bli nästa James Bond?

Nja, att det blir en svensk skådespelare som spelar James Bond i kommande filmer är ett riktigt långskott. Traditionens makt förefaller vara stor och samtliga favorittippade skådespelare är britter.

Alexander Skarsgård är den svensk som av spelbolagen ses med bäst chans och han spelas just nu till 51 gånger pengarna hos Unibet. En annan som nämns i förhandssnacket är Joel Kinnaman, som ger samma odds som Alexander Skarsgård.

Ryan Gosling eller David Beckham som nästa James Bond?

Faktum är att Ryan Gosling anses ha större chans än många andra välkända namn. Unibet ger 34 gånger pengarna på kanadensaren att bli nästa James Bond.

Andra kända skådespelare som kan nämnas bland de som spelbolaget har listat är Benedict Cumberbatch (51 i odds hos Unibet) och Orlando Bloom (67.00).

Söker du en riktig högoddsare så kan du spela David Beckham som nästa James Bond. Den före detta fotbollsspelaren ger 251 gånger pengarna hos Unibet.

Är det dags för en kvinnlig skådespelare som Agent 007?

När den här artikeln ursprungligen kom ut nämndes Gillian Anderson också som en möjlighet i olika medier. Om det inte ringer en klocka, kanske du känner igen agent Dana Scully från serien "X-Files". Det har dock ännu inte bjudits några odds på David Duchovnys/Fox Mulders tidigare partner. 

 Följande citat från Barbara Broccoli kan dock ge Gillian Anderson, och inte minst andra kvinnliga skådespelare, hopp: 

 – Det är samma sak som med Hamlet, som har spelats av ett stort antal olika personer, inklusive kvinnor. Så det är inte otänkbart att det också kan hända Bond. 

 Med det sagt så måste man tänka på att Bond är en väldigt traditionell serie. Som ett resultat av detta anser flera experter att det är osannolikt att de går på politiska agendor eller byter spår av andra skäl. Detta trots vad Barbara Broccoli och andra Bond-influencers kan ha sagt. 

Lashana Lynch spelade 007 i filmen "No Time to Die" - Hon blir däremot inte nästa James Bond.

Spelbolag med odds på nästa James Bond

Alla odds i den här genomgången är hämtade från Unibet och Betsson, som bägge ofta har gott om kul specialspel likt detta i sitt utbud. Du kan med andra ord spela på mer än bara sport, till exempel film och musik (eller politik).

Bägge spelbolagen har svensk licens och erbjuder en mycket fin bonus om du startar ett konto via erbjudandet här nedan eller någon av länkarna i vår guide.

Valet av nästa James Bond kan offentliggöras när som helst, så har du en känsla för att någon av skådespelarna i den här genomgången kan vara nästa – passa på att lägga ditt spel innan det är för sent.

100% upp till 1 000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
18+ | Regler och villkor gäller

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Bättre odds än de flesta
18+ | Regler och villkor gäller

FAQ om James Bond, skådespelarna och filmerna

Medan vi har ångan uppe passar vi på att svara på några vanliga frågor om James Bond-filmerna.

Vilka skådespelare har spelat James Bond?

Hittills har ingen kvinna spelat rollen som Agent 007, utan det är sju män som har gestaltat James Bond i filmerna. Topplistan ser ut som följer:

  • Roger Moore: 7 filmer
  • Sean Connery: 6 filmer
  • Daniel Craig: 5 filmer
  • Pierce Brosnan: 4 filmer
  • Timothy Dalton: 2 filmer
  • George Lazenby: 1 film

Noterbart är att Daniel Craig gick upp som ensam trea på listan, då han han spelade huvudrollen i "No Time to Die". Det blev därmed den 25:e i ordningen.

Vilken var den senaste James Bond-filmen?

Den senaste Bond-filmen var No Time to Die, som hade premiär 2021.

No Time to Die var Daniel Craigs femte film i rollen som James Bond, dessförinnan gjorde han Spectre (2015), Skyfall (2012), Quantum of Solace (2008) och Casino Royale (2006).James Bond Drink

Vilken James Bond-film har spelat in mest pengar?

Filmerna om James Bond är inte bara den serie av filmer som flest människor sett, utan är också den som dragit in mest pengar.

7 miljarder dollar har filmerna spelat in endast i biointäkter, en summa som omräknat till SEK blir ca 73 miljarder.

Den film som spelat in överlägset mest är Åskbollen. Den spelade in en miljard dollar, vilket är lika mycket som alla filmer om Sagan om ringen spelade in tillsammans.

Är James Bond-serien världens mest populära filmer?

Ja, det är inte alls omöjligt faktiskt. På 80-talet gjorde EON Productions, som producerat filmerna om James Bond, en undersökning där man kom fram till att var fjärde människa på jorden hade sett åtminstone en Bond-film. Undersökningen gjordes dessutom innan någon av filmerna visat i Kina, vilket säger en hel del om den brittiske agentens popularitet.

Den första Bond-filmen som visades i världens mest folkrika land var Casino Royale. Den kom ut 2006 och sedan dess kan vi nog vara säkra på att siffran på 25 % som någon gång sett en Bond-film stigit ordentligt.

Vem var den första att spela James Bond?

Sean Connery var den första att spela James Bond i filmen "Agent 007 med rätt att döda" (engelsk titel: Dr. No) som kom ut 1962. 

När får vi veta vem som kommer att ta över rollen som James Bond efter Daniel Craig?

Det är det ingen som vet ännu. Det kan bli avslöjat vilken kommande dag som helst.

Kommentarer

Feedback